Klasse -125 og +125

Av Bente Arntsen: I dag presenterer vi de to tyngste herreklassene og takker Einar B. Gilberg for forhåndsvurderingene!

-125:
Første nordmann over 1000 kg er stevnets største favoritt. Han vinner klassen selv uten utstyr i alle tre øvelser! Han er også en selvskreven favoritt til sin andre kongepokal. Randen er Kongen.

Svein Vidar Thomassen gjorde ett knallstevne i Brumunddal i 2005 med 840 kg sammenlagt – men det virker ikke som om han har så stor framgang for tiden og har løftet «kun» 800 kg på sine to siste stevner. Dette gjør at jeg tror han kaprer fjerdeplassen.

Kampen om sølvet er særdeles spennende. På den ene siden har vi kometen Bjørn Larsen fra den nydannede klubben Sjøholt. Det går rykter om mål på 870 for sunnmøringen som har verdens mest engasjerte bestefar. Larsen er helt sikkert tent på å gjøre ett godt resultat ettersom dette blir den første deltakelsen fra Sjøholt i klubbens historie. Det vil derfor være kjedelig å gjøre en dårlig figur fordi historiebøkene kan ikke forfalskes. Skal vi tippe resultater vil 330 – 240 – 290 = 860 være nærliggende. Han har styrken – men har han rutinen og tolmodigheten?

Kjetil Holm fra KK-67 hadde også mål om 870 – men målet har kanskje blitt litt revurdert i det siste. Han er i likhet med Larsen meget talentfull og begge har hatt god framgang år etter år i deres enda meget korte karriere. Hvis Holminator får tid til å drikke sin medbrakte melk så vil jeg tippe vi får se 330-335 i bøy – 230 i benk og 290 i mark. Larsen er således en liten favoritt til å kapre sølvmedaljen – men uten å prøve å være partisk så tror jeg rutinen KAN gjøre at sølvet faller i lommene på Holm. Dette er den duellen undertegnede gleder seg mest til. Og selv skal jeg også være hjelper til Holm.

+125:
Andreas Tiller fra KK-67 kunne vært en av de som hadde ønsket å ta opp kampen mot Larsen/Holm men overvekt har satt en stopper for dette. Med kjæreste som bidrar til rikt familieliv og taxikjøring som eneste jobb vil ikke Ibux hjelpe mye på vekta. Overkroppen har vokst slik at beina ser enda mer stilkete ut enn tidligere. Etter å ha vært overtrent brukte stapeisen 2 år på å komme tilbake til form. Vi kan ikke forvente for mye av Tiller på dette NM – men det vil nok bli en stor personlig rekord sammenlagt. Med litt mer masse på bein og bedre planlegging med tilpassing av utstyr og ikke minst trening med dette – så vil NM 2008 bli noe helt annet. NM 2007 er bare ett slags comeback og en stopp på veien.

Olaf Dahl fra samme klubb, KK-67, er ny på landslaget. Han gjorde en god figur på VM der han faktisk hadde teoretiske sjanser på 1000 kg sammenlagt. Foruten at han på forrige trening var borte pga. sykdom – så har formen vært veldig god i det siste. Jeg tipper han tar 370 kg i knebøy og 260 kg i benkpress. Markløften er han god for 370 kg på en god dag – men han er avhengig av at stevnet ikke blir gjennomført på 1,5 timer. 2 timer er passe oppvarming for Olaf – i godstolen. Etter dette tar det normalt 2 timer med knebøy før han kan ta på drakt og utstyr og fullføre første øvelse av ett stort Dietmarprogram. Klaffer imidlertid alt så kan vi komme farlig nærme 1000 kg. Jeg tror nok ikke det vil skje så mitt tips er 980 kg på Olaf Dahl. Sølvet går til veteranen Knut O. Hulbakviken fra Drammen og bronsen går til Åge Berntsen fra Melhus hvis ingen spiser seg opp fra klassen under.