Januar 2008

Først av alt vil jeg benytte mitt første ”Presidenten har ordet” til å takke for tilliten som er vist meg og resten av det nyvalgte styret. Under tinget i november ble et nytt forbundsstyre satt og det er en entusiastisk gjeng som har blitt valgt. Vi er alle motiverte for å gjøre en innsats for styrkeløftnorge i de neste to årene. Det nye styret har hatt sitt første styremøte der fordeling av ansvarsområder og arbeidsoppgaver var hovedtema. Den nye fordelingen av ansvar er lagt ut på www.styrkeloft.no. Styret er nå godt i gang med planleggingen av de aktivitetene som skal skje i 2008.

 

Når året går mot hell er det tid for å gjøre en oppsummering av året som har gått for så å vende snuten fremover og legge planer for året som kommer. På hjemmebane så har 2007 vært preget av godt gjennomførte NM-stevner. Odin SK tok utfordringen med å arrangere både NM i styrkeløft i mars og aldersbestemt NM i styrkeløft i november. NM i benkpress ble arrangert av IL Kraftsport i Lillestrøm på en utmerket måte. NM-stevnene som har vært i 2007 har tatt hensyn til løftere, lagledere, sekretariat, dommere og publikum på en utmerket måte. La oss håpe at vi har klart å heve standarden på norske mesterskap og at kommende arrangører følger opp på samme måte slik at disse konkurransene kan få den status som er et NM verdig.

 

Organisasjonsmessig så har 2007 vært et spennende år. Vi har hatt fokus på å få regionsstyrene opp og stå på egne ben. Representanter fra forbundsstyret har fulgt opp regionsstyrene på årsmøter og gjennom en samling for regionslederne i Brumunddal i juni. Søndagen etter tinget hadde vi også en samling med representanter fra alle gamle og nye regioner. Fokuset på regionene som sterke organisasjonsledd vil også videreføres i 2008. I noen av regionene har vi fått på plass dyktige regionstrenere. Dette viser at et økt fokus på trenerutdanning de siste 4 årene har fått positive effekter. La oss ta vare på de regionstrenerne vi har og sørge for at de får støtte i klubbene rundt i landet. Kompetansen regionstrenerne sitter med er gull verdt.

 

Vi har hatt mange gode prestasjoner i året som har gått. Landslaget i styrkeløft har tatt medaljer både på herre og damesiden i EM og VM. Juniorene har levert solide resultater, noe som alltid er gledelig da vi trenger rekruttering til toppidretten også i årene som kommer. Vi har hatt veteranløftere som har prestert bra internasjonalt. All honnør til veteranene våre som viser at det går an å være sterk godt oppi årene. Innenfor benkpress har vi også hatt solide plasseringer i 2007. Medaljer både i EM og VM har det blitt, og vi kan skilte med rekordstor deltakelse på stevnene i 2007.

 

Når vi nå går inn i 2008 så har vi på forbundsplan tatt tak i strategiplanen som ble vedtatt på tinget. Denne planen inneholder strategien for det vi skal strekke oss etter innenfor planperioden som går fra 2008-2011. Dette dokumentet inneholder strekkmål for alle ledd i organisasjonen vår. For å komme frem til det som er visjonen vår så må vi alle dra lasset sammen mot samme mål. Dette gjelder forbundsstyre, regionene, klubbene og hver enkelt løfter og klubbmedlem som representerer idretten vår utad. Vi er alle en del av NSF og vi har alle et ansvar for utvikling av idretten vår. Hver enkelt medlem i forbundsstyret har ansvaret for sitt område og skal innenfor dette lage en plan for året som kommer utifra strategiplanen. Vi kan ikke få til alt på et år så da må en prioritere enkelte aktiviteter hvert år, slik at vi innen planperioden kan nå strekkmålene vi i fellesskap har satt oss. Det er også en utfordring for regionene og klubbene å sette seg noen mål for 2008 med basis i strategiplanen slik at vi er et steg nærmere målene vi har satt oss.

 

Jeg håper dere alle har hatt en fin julefeiring og at en høytid preget av familiekos har vært med på å lade batteriene for et nytt år. Jeg gleder meg til å ta fatt på 2008.

 

Et godt nytt sterkt år ønskes dere alle!

 

Med hilsen fra

Linda Høiland