August 2008

Sommeren går mot hell og ferietiden er forbi for denne gang. Det har vært en strålende sommer og for aktive utøvere har de siste månedene vært langt i fra ferie. Junior EM og Veteran EM i styrkeløft samt VM og EM benkpress har blitt gjennomført siden juni, der norske utøvere har høstet flere medaljer.

Juniorlandslaget har deltatt på EM og alle viste solid løfting. Det er utrolig positivt å se at vi hadde to unge jenter med til Junior EM i år. De visste begge solid løfting noe som resulterte i Sølv til Tutta Kristine Hansen i 60 kg klassen, og Bronse til Veronica Opdal i 67,5 kg. Gratulerer til dere begge med strålende resultat. Vi gleder oss alle til å se mer av dere på løfteplattingen.

På under to måneder har det vært norsk deltakelse i både VM og EM i benkpress. De norske løfterne tok med seg en rekke gode plasseringer hjem og jeg vil spesielt gratulere Hildeborg Hugdal, Bente Arntsen og Roy Holte med sine verdensmestertitler i benkpress. Bente Arntsen klarte også å nå helt til topps under EM i benkpress og kan derfor også smykke seg med tittelen europamester for 2008.

Gratulerer så mye til alle som har løftet til gode plasseringer denne sommeren!

Forbundet har startet et satsingsprosjekt frem mot Junior-EM 2009 som skal gå i Sverige. Landslagsjef for juniorene, Jørgen haug har i samarbeid med Dietmar Wolf invitert flere unge lovende til utvidede samlinger med juniorlandslaget. I samarbeid med regionstrenerne skal denne gruppen få ekstra oppfølging med målsetting om stor norsk deltakelse under neste års junior-EM. For at dette skal føre frem er det også viktig at utøvernes respektive klubber er med og støtter opp om utøverne i den daglige treningen. Det er ekstra motiverende for talentfulle yngre utøvere når disse får være med å trene med landslaget. Vi håper at dette prosjektet bærer frukter med god rekruttering til toppidretten på sikt.

I disse dager så er Ungdomskontaktene i de ulike regionene i ferd med å spikre programmet til høstens ungdomssamlinger. Marie Tjosevik er styrekontakt for denne gruppen med Rekruttering som hovedansvarsområde. Ungdomssamlingene er et lavterskeltilbud der målet er at flest mulig skal bli med. Du trenger ikke være aktiv styrkeløfter for å delta. Så lenge du er medlem i en styrkeløftklubb så er du velkommen og deltakelsen er gratis med mat dekket for hele helga samlingen varer. Ungdomssamlingene ble en suksess i 2007, så sørg for å få med deg årets samling i din region.

 

Lykke til med høstens aktiviteter!

 

Med hilsen fra

Linda Høiland