Åsmund Tveitvoll kostholdsansvarlig i Frekvensprosjektet

Åsmund Tveitevoll (29) har mastergrad i idrettsvitenskap og holder på å fullføre en MSc i ernæring og helse. Han er vår kostholdsekspert i frekvensprosjektet.

I forbindelse med Frekvensprosjektet ønsker vi å finne hvordan ulik treningsfrekvens påvirker styrkefremgangen for oss styrkeløftere. For å forsikre oss at det er nettopp treningsfrekvensen som vil stå for den eventuelle forskjellen mellom gruppene, så ønsker vi å gi deltagerne kunnskap om hvordan kosthold påvirker fremgangen. Dette vil vi gjøre ved å tilby ernæringskurs som vil bli holdt i løpet av treningssamlingen mellom 3 og 9 August. Vi har også knyttet til oss en søsterstudie som har som hensikt å kartlegge norske styrkeløfteres kosthold.

Åsmund vil være ansvarlig både for ernæringsundervisningen for deltagerne i Frekvensprosjektet og for kostholdsprosjektet.

Åsmund forteller om sin bakgrunn:

Jeg har tidligere såvidt vært aktiv styrkeløfter for Kristiansand Atletklubb (har deltatt på benk NM), men for tiden er jeg bare mosjonist og koser meg med ”gymtrening” og av og til litt strongmantrening. Interessen min for styrketrening er nok det som har drevet meg til å ta utdannelsen som jeg har og som har gitt meg muligheten til å jobbe med det som er hobbyen min.

Jeg har en mastergrad i idrettsvitenskap fra HiA med fordypning i idrettsfysiologi. Har tidligere forsket på funksjonell styrketrening bla med terapimaster som redskap. Jeg er selvstendig næringsdrivende og jobber fulltid med undervisning, foredrag og prosjekter som berører temaene ernæring, idrett og helse. Oppdragsgivere er alt fra universiteter, kommersielle gym, NIF og idrettsklubber.

For tiden fullfører jeg en MSc i ernæring og helse ved HiAk, der jeg ønsker å se på kostvaner hos idrettsutøvere fra kraftidretter. I denne sammenhengen har jeg startet et samarbeid med Alexander Kirketeig og det spennende «frekvensprosjektet».

Jeg ønsker her å gjøre en veid kostregistrering av norske styrkeløftere som vil gi en grundig kartlegging av deltakerenes kosthold. Deltakerene som er med på prosjektet vil få tilbakemelding om hvordan kostholdet deres er sett i forhold til de gjeldende anbefalingene og nyere forskning.

Jeg anbefaler alle som passer inn under kriteriene gitt av frekvensprosjektet å søke om å være med. Det å være deltaker i slike prosjekt gir ofte gode opplevelser, mye nyttig lærdom og ofte et lite motivasjonsløft.