Nils Petter Knudsen feiret

Nils Petter Knudsen feiret nylig 60-årsdag, og i den forbindelse var det i helgen en markering i SPUVIs lokaler.

Nils Petter Knudsen var president i Norges Styrkeløftforbund i hele perioden 1981-1995, og har vært med på å utvikle forbundet til det det er i dag.

Terje Sandbo fra SPUVI og Nils Petters datter Ann Kristin Larsen stod bak markeringen. Terje ønsket velkommen og presenterte en del personlige inntrykk etter ca 35 års samarbeid med jubilanten. Arnulf Wahlstrøm, mangeårig visepresident i styret sammen med Nils Petter i NSF kom med flere karakteristikker av Nils Petter. Arnulf er i dag president av det Europeiske Styrkeløftforbundet og trakk frem spesielt Nils sine kontaktskapende egenskaper som en suksessfaktor, både for fremme av styrkeløft internasjonalt og i arbeidet for å få Norges Styrkeløftforbund inn i Norges Idrettsforbund i 1984.

Morten Novum, i dag visepresident i NSF og klubbvenn med Nils gjennom 34 år, hadde et skråblikk på samarbeidet med Nils gjennom mange år. Uenigheter og ulike som personer, men med et godt vennskap hele veien. Mange turer har de hatt, og spesielt turen til Holland der også Arnulf måtte ligge på rom sammen med Morten og Nils Petter vakte mye god humring i lokalet. Morten og Nils på det tidspunkt med høy kroppsvekt og særs snorkfylte, ga noe mindre Arnulf endel uventede opplevelser gjennom natten.

Mange stod i kø for å gratulere Nils Petter utover kvelden. Her bør nevnes Per Ek, som i en alder av 77 fortsatt trener med 150 kg i markløft. Frode Gundersen og Jens Petter Kjos, oppfostret av Nils og utviklet seg etter hvert til å bli norgesmestere og i topp internasjonalt!

Nær slutten kuppet Morten og Terje gavebordet ved å overrekke en karikaturtegning av Nils laget av en proff tegner. Tegningen var preget av symboler som Nils Petter omgir seg med, der selvfølgelig både formanns og presidenttitler med mer var lagt inn.

Avslutningsvis ønsket Nils Petter å takke for denne storslagne overraskelsen. En spesiell takk ble rettet til Vigdis (kona til Terje) og Ann Kristin (datter av Nils og tidligere sekretær i NSF) for forberedelser, servering og pynting av lokalet. Han ga uttrykk for at det er rart og kjenne på hvordan det er å ikke ha kontroll og ikke vite. Han sier det er rart å måtte ta i mot så mye (vel fortjent) oppmerksomhet.


Svein Hanshuus, Arnulf Wahlstrøm, Nils Petter, Iver Hole, Arne Vidar Stølan

 

(Tekst hentet fra http://www.spuvi.no/ Se flere bilder )