Reisebrev EM benk veteraner

Per-Ole Røed har sendt en rapport fra EM benkpress for veteraner 18.-20. oktober, Pilsen i Tsjekkia.

Så var tiden kommet for det 15 europeiske mesterskapet i benkpress for veteraner. Dette ble, som mange ganger før, arrangert på Parkhotel congress Pilsen.

Undertegnede tok turen….

Vi var totalt 14 nordmenn som tok turen nedover. 10 løftere, to lagledere, kona til Bjarne og Pål som var med som medhjelper for Svein Olav. Undertegnede tok turen onsdag morgen fra Askim sammen med Stig, vi skulle med samme fly fra Gardermoen. Sjefen sjøl, Egil skulle også med dette flyet. Turen ned til Praha ble en behagelig flyreise i bra vær. Vi ble møtt som avtalt på flyplassen av en delegat fra Tsjekkia som geleidet oss til bussen, sammen med både finner, tyskere og franskmenn. Den Franske kolonien satte nok standarden allerede på bussen for hvor lydnivået ville ligge på resten av stevnet. En fantastisk gjeng som ga ordentlig lyd fra seg hvor hen du møtte de.

Etter å ha pakket ut ….

Alt gikk som på skinner ned til hotellet, innsjekk, betaling av hotellet, ta bilder og diverse fungerte veldig bra. Og når dette var overstått så fikk vi rom som var veldig bra. Bjarne og kone samt Arild var allerede på hotellet. Men det gikk mange timer før vi fant hverandre. Etter å ha pakket ut litt så var det og utforske stevnearenaen som var meget bra. Hotellet er stort men også veldig kompakt som stevnearena. Det som også var viktig for oss var jo å finne ut hvor spiser vi. For er det noe styrkeløftere og benkpressere gjør, så er det å spise mye mat. Og her var det lagt til rette helt fra frokost og til langt til kvelds. Det ble også en tur i butikken for å handle litt ekstra mat, og her gikk det vel i skyttel trafikk til å fra hotellet hele dagen

Jeg og Egil tok ….

Jeg og Egil tok turen til teknisk møte kl 19 på onsdags kvelden. Dette gikk greit og rolig for seg med tolk pga han som ledet møtet bare snakket Tsjekkisk, men det var helt greit. Eneste negative her var at det ble litt omrokkeringer på noen dommere da ikke alle er like flinke til å si i fra om de kommer til stevnet eller om at de ikke kunne den aktuelle dagen de ble satt opp

Når man får en grei biff …..

Så var det å smake på maten for de av oss som var ankommet hotellet. Da undertegnede er en matmons som syntes det meste er godt så var det ikke noe å klage på her heller. Og jeg tror også de fleste var fornøyde med den Tsjekkiske maten og den gyllende drikke som de også serverte en del av. Og prisen var heller ikke noe å klage på. Når man får en grei biff med tilbehør og eventuelt en øl eller et glass vin til rundt hundre lappen så skal man jo være fornøyd. Og biff ble det også på de fleste både til lunsj og middag. En av favorittene ble Porks Knee, et 500 grams kjøttstykke (med ben og litt fett) med masse kjøtt på, nydelig. Her gikk det mange titalls kilo om dagen.

På onsdags kvelden så dukket også Ann Kristin og gjengen fra Fræna opp på hotellet, så da manglet vi bare tre stykker for å være fulltallige

Som de toppidrettsmenn …

På torsdag morgenen etter frokost så ruslet Stig, Arild og meg selv en tur ned i sentrum. I dette fine været var det bare å ta på seg shortsen, jeg var den eneste i shorts på denne turen og det angrer jeg ikke på da temperaturen var bra. Det var vel cirka 3 -4 kilometer å gå ned til sentrum. Vi kunne tatt trikken som gikk kontinuerlig, men som de toppidrettsmenn vi er, så valgte vi å gå hele veien frem og tilbake. Dette var det nok ingen som angret på da det var mye nytt å se på hele veien ned til sentrum. Sentrum var også et livlig sted, med store kirker, masse puber og et trivelig marked med masse små salgsboder som solgte lokale varer som ull, mat, drikke, iskrem, klær osv. Turen tok vel en tre timer, så da vi var tilbake på hotellet så var det bare å gjøre seg klare til våre to første løfter som skulle i ilden på torsdag.

Gull til begge ….

Selve løftingen og resultater forteller jeg ikke så mye om da dette kan leses på de fleste styrkeløft sider.

Men uansett så det veldig bra ut for Kjell Arne og Bjarne på oppvarmingen. Bjarne har vært borte en stund nå på grunn av en skade, så dette var et lite comeback for han.Begge to var store favoritter til å hente hjem gullmedaljen. Og ingen av dem sviktet. Gull til begge to i sine respektive klasser. Og vi hadde fått en knallstart på dette mesterskapet.

Senere på ettermiddagen så dukket også Morten opp på hotellet og da var det bare to som manglet. Resten av kvelden gikk til å spise mat og ha det litt sosialt med de som hadde ankommet Hotellet.

Ann Kristin var ….

Fredag var det det opp tidlig igjen(stod opp tidlig hver eneste dag her nede) Først var det å få i seg frokost, her var det bare å velge å vrake i det du en måte like. Utvalget var veldig bra, og vi ble som regel sittende her i en times tid å nyte maten samt å legge opp ruten for resten av dagen.

Vi hadde fem løfter i aksjon på fredagen og vi håpet også på flere medaljer

Ann Kristin var vår første i ilden denne dagen. I følge henne selv så var formen bra og hun forventet også et bra resultat. Gullet burde være sikret allerede etter et godkjent førsteløft. Men det stemte ikke helt for Ann Kristin på oppvarmingen. Så da ble det til å bytte løftedrakt samt å senke åpningsløftet for å sikre medaljen.

Etter et godkjent førsteløft som ikke var overbevisende så ble det igjen bytte av skjorte samt litt pep talk for å få litt liv i Ann Kristin. Hun tok dette til seg og var nok fornøyd selv om siste løft ikke gikk opp. Men vi tok vårt tredje gull, og det må vi være fornøyde med.

Dette ble en meget sosial ….

Neste man ut var Morten. Her klaffet det dessverre ikke og han fikk ikke noe tellende resultat

Så var det Johannes sin tur. Han var debutant på et internasjonalt stevne. Første løftet klaffet ikke helt, men han løftet det hele brukbart i land, men tapte dessverre bronsemedaljen på tyngre kroppsvekt.

Dagens siste løfter var Svein Olav som løftet i en meget tøff klasse. Dessverre for han så røk også han ut uten godkjente løft. Men han viste bra styrke og at han er i meget bra form. Kun noen tekniske feil hindret han fra å få et godkjent tøft

Så etter middagen på fredags kvelden der vi var nesten alle man og damer så måtte vi nok ta en gravøl senere på kvelden. Vi ble vel seks stykker som tok turen ned i Pilsen sentrum for å komme seg litt bort i fra stevnehotellet. Dette ble en meget sosial og morsom tur og alle kom seg også velberget hjem igjen uten noe som helst problemer. Dette er en fin gjeng å være samen med både på stevnearenaen, rundt middagsbordet eller over en øl på en pub.

I løpet av fredagen hadde de to siste norske deltakerne også ankommet hotellet.

Vi fikk en sølvmedalje ….

Lørdag var siste stevne dag med tre norske deltakere. Etter forhåndspåmeldingen så skulle vi ta en sølvmedalje samt at med klaff så kunne vi ta med oss en til. Vi fikk en sølvmedalje på lørdag og den var det Pål som skaffet oss. Arild og Harald Morten fikk ikke noen tellende resultater og røyk ut av mesterskapet uten godkjente løft. Av totalt ni Norske løft på lørdagen så ble kun ett godkjent og det attpåtil med minst mulig margin 2-1.

Så her er det flere løftere som må ta seg selv litt i nakken og få det første løftet godkjent. Dette er etter min mening veldig viktig på et stevne. Får man første løft godkjent så løsner det som regel og man kan se oppover på resultatlistene og kanskje overgå seg selv med flere bra løft.

Så til neste internasjonale stevne, så hadde det vært veldig gøy å være med å kjempe om en pokal i lagkonkurransen. Dette kan vi absolutt klare med godkjente løft på de fleste løfterne – gjerne alle sammen. Så da er det bare for gutta å dra hjem og ordne litt opp i de små feilene som kan gjøre at mange flere kan være med å kjempe om medaljer.

Her fikk Bjarne pokalen ….

På lørdags kvelden så var det først noen taler og så utdeling av bestemanspremier. Her fikk Bjarne pokalen som nest beste løfter på poeng i master 3. Meget bra comeback av Bjarne.

Så var det tid for bankett og her var det mat i overflod. Her kunne man velge og vrake i det meste og alt smakte veldig bra. Godt drikke var også inkludert i banketten, Undertegnede spiste seg så god og mett på banketten og var vel den eneste norske som greide å legge på seg nesten tre kilo på turen. Dette gjorde også sitt til at det ble tidlig til sengs på lørdagskvelden. Egentlig ikke så dumt da sjåføren til flyplassen var på plass klokken 0900 på søndag morgen.

For de som liker ….

Turen fra hotellet til flyplassen og videre hjemover via mellomlanding i København gikk nesten helt uten problemer. Eneste minus var litt over en time ekstra venting på flyet i Praha. Men undertegnede og Egil rakk flyet videre fra København med god margin.

Dette var som ventet en meget bra tur med bare hyggelige folk som vet å kose seg med god mat og drikke på disse turene til Internasjonale stevner.Stevnet forløp egentlig veldig greit. Noen innkjøringsproblemer var det på torsdag med skivepåsettere som ikke var helt på hugget med å sette på skivene raskt nok. Men dette tok de igjen utover dagen og i resten av stevnet som da gikk etter timeplanen

Arrangøren kunne også vært mye mer påpasselig med å nekte folk adgang til løfteplattingen. Her hadde det holdt lenge med løfteren samt en Coach eller to. I stedet så var inngangen til plattingen stappet fult med folk som egentlig bare stod å så på løftingen.

For de som liker høylytte Franskmenn så må jo dette stevnet være toppen av kransekaken. De plaget vel egentlig ikke meg. Men jeg kan egentlig ikke skjønne hvorfor alle skal snakke i munnen på hverandre samt være både høyt og lavt hele tiden. Men de skapte liv og røre under hele mesterskapet.

Neste store internasjonale stevne for veteraner er VM i benkpress i april 2013. Dette stevnet skal etter terminliste arrangeres i Praha. Men de av dere som fulgte med på premieutdelingen fikk sikkert med seg at Meet Director nevnte at med stor sannsynlighet så ble stevnet flyttet til Pilsen. Så kanskje de fleste av oss og noen flere treffes igjen i Pilsen i april

Takk for nok en kjempetur med veteranene. Vi sees ved neste korsvei.

Per- Ole Røed