Intervjurunde – 1 uke igjen til NM!

Vi har tatt en prat med utøvere, trenere og noen andre i forkant av årets jubileums-NM for å høre litt hva de tenker om årets NM og hvordan deres forberedelser har hvert.

Suzanne Svanevik – Odin SK

 

Suzanne er kjent fra crossfit hvor hun i fjor ble sett godt over 10 millioner ganger på Youtube.
Hun har nå gått mer over til styrkeløft og har ett stevne på CVen så langt med serien 100-60-120 utstyrsfritt fra august i fjor i -57 klassen.
Hun er første års junior men stiller likevel på åpen NM.

 

1. Hvordan har oppkjøringen gått? Hvem er treneren din?

Oppkjøringen har gått greit. Jeg har måtte justere litt på teknikken i de tre ulike øvelsene, noe som er ganske uvant for meg. Ellers syns jeg egentlig at det har gått greit til tross for at jeg ikke er vant med utstyr i det hele tatt.

Alexander Kirketeig er min trener, og jeg setter uendelig stor pris på all hjelp jeg får fra han. Kristian Helland har også vært til stor hjelp. Så tusen takk til dem!

2. Hvem vinner -52 av deg og Karen? Og hvorfor?

Det blir spennende. Den beste vinner rett og slett.

3. Hvor mange dager i uken trener du styrkeløft?

Jeg har et program som går over 6 dager i uken, men jeg vil vel heller si at jeg har følt litt på formen og hatt ca 5 styrkeløft økter i uken.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Jeg gleder meg til å konkurrere selv, men også å se de andre løfte. Jeg har aldri vært på et skikkelig styrkeløft stevne, så jeg tror det blir noen inspirerende dager.

5. Kommer du til å fortsette med styrkeløft etter NM? Hva blir neste stevne i så fall?

Tja, vi får se. Jeg personlig syns styrkeløft blir ganske ensformig for meg. Man gjør på en måte det samme dag inn og dag ut, noe som for meg blir litt kjedelig i lengden. Jeg elsker jo å lære nye ting, og variere treningen min. Men å være med på et par stevner uansett, har jeg absolutt lyst til. Jeg får først se om NM gir mersmak.

6. Hva liker du med styrkeløft? Noe annet du vil legge til?

Jeg har jo fått skikkelig sansen for styrketrening, og spesielt disse tre øvelsene som knebøy, markløft og benkpress. Så for meg passer styrkeløft meg ganske bra, men jeg har også lyst å trene litt annerledes ved siden av. Det som er så positivt med styrkeløft er at man blir sterkere gradvis hele tiden, og styrke kan man jo aldri få nok av. Jeg tror også at jo sterkere man blir i styrkeløft jo mer fordel får man med styrken i andre sporter som CrossFit og vektløfting.

Suzanne med utstyrsbøy hos Odin SK i oppkjøringen til NM. Foto: Stian Jensen

120kg markløft fra klubbstevne hos Odin SK i fjor. Foto: Stian Jensen

Les mer om debuten til Suzanne her.

 

Hege Berge – Sande KK

 

Hege tok sølv på årets EM med serien 192.5-125-182.5 i -63.

 

1. Hvordan har oppkjøringen gått?

Sliten etter EM. Noen vondter som er under behandling.

2. Hvem tror du vinner duellen mellom bo og Alex?

Aner ikke. Den beste av dem?

3. Hvor mange dager i uke trener du?

6 dager

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Tre dager med herlige mennesker

5. Hvem tar kongepokalene?

Carl og Marte

6. Hvem overrasker? 

Kristoffer byr deg opp til dans på banketten

 

Marte Elverum – KK-67

 

Hvordan har oppkjøringen gått?

Oppkjøringen.. Hehe, vel gjennomkjøringen på EM gikk jo bra. Kan ikke si at jeg har noen form for oppkjøring mot årets NM.
Går du for kongepokalen?

Selvfølgelig.
Hvor mange dager i uke trener du?

Normalt sett 5-6.
Hva gleder du deg til på årets NM?

Gleder meg til å se alle, både nye og gamle fjes. Se på god løfting og løfte selv. Tror også det blir det beste NM jeg har deltatt på i og med at omtrent alle kommer til å være på samme plass, både med tanke på overnatting og løfting.
Hvem tar kongepokalene?

Carl Yngvar og meg selv hvis kroppen er god nok til å løfte litt.
Hvem overrasker?

Jeg håper og tror at Heidi får et knall NM med gode perser over hele linja. Ellers tror jeg mange «nye» løftere vil imponere

Marte er nybakt europamester i styrkeløft med 575kg totalt for et par uker siden! Foto: Marte E.

 

Heidi Hille Arnesen – Kraftsport IL

 

 1. Hvordan har oppkjøringen gått?

Oppkjøring er akkurat begynt, men om man ibergegner EM så kan vel man si at det har gått sånn passe. Skadefri og sterk, men får ikke alt ut på selve platingen. Men, tenker posititvt og satser på full klaff på NM

2. Hvem vinner duellen mellom bo og Alex?

Duellen mellom Bo og Alex er jo litt morsom, og mange har engasjert seg i den. Men, det er på plattingen det avgjøres, så da er det den som er i best form den dagen, og som er tøffest taktisk som vinner. Hvem det er gjenstår å se;) Men, jeg har flere ganger vært vitne til Alex sin utrolige konkurransepsyke og hva han da faktisk kan få til.

3. Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 4-5 dager i uken.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Løfte bra under knallforhold og jubileumsbankett blant kjekke mennesker

5. Hvem tar kongepokalene?

Kongepokalen tar Carl og Marte

6. Hvem overrasker? Noe annet du vil legge til?

Kan vel muligens bli noen nye medaljekandidater i -120kg klassen? På damesiden tror jeg det vil bli en artig klasse i særlig -72 og også spennende med Suzanne og Karen.
Jeg håper alle de 130 påmeldte stiller og at alle får ut sitt potensiale den dagen!

Heidi tok EM-sølv for et par uker siden! Foto: instragram.com/heididenville

 

Hildeborg Hugdal – Sauda IL

 

Hvordan har oppkjøringen gått?

Har litt småvondter etter EM, men håper det går greit frem mot NM og!

Blir det ny pers i benk igjen etter et meget overbevisende 225.5kg på EM?

Vanskelig å si, skal vel i realiteten ikke bli noe svakere på de ukene her, men alt skal klaffe! Litt trøbbel med h.albue etter tunge økter.

Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 4 dager i uken

Hva gleder du deg til på årets NM?

Gleder meg til å treffe mange flotte mennesker og mye god løfting! Så er det jo alltid gøy med dueller som er annonsert på forhånd.

Hvem tar kongepokalene?

Damesiden blir det plankekjøring for Marte. Herresiden blir litt mer spennende mellom Kjell og Carl Yngvar. Rekner med at den som er mest «skadefri» vinner! -Carl har jo og fordelen av å løfte sist!

Hvem overrasker?

Tror det kan bli spennende i -63 bak Hege og. Mange damer påmeldt som kan overraske. Det blir gøy! Sees på Gol for jubileum og masse god løfting!

 

Se video av verdensrekordløftet til Hildeborg fra EM på hele 225.5kg

https://www.youtube.com/watch?v=X53TlzbeYoM

 

Lars Edvin Samnøy – Sande KK

 

Hvem skal du hjelpe?

Endelig antall er litt usikkert enda, hjelper så mange som mulig og ender opp med omkring 10 løftere totalt tror jeg.
Hvem vinner -93? Og hvorfor?

Utrolig vanskelig å spå, men jeg er rimlig sikker på at Bo aldri har trent så bra, så lenge, som han har nå. Det vil bli en utfordring å toppe hans total. Alex har løftet pers i både bøy og benk med dårligere form enn hva han har nå, hvilket betyr at det blir svært jevnt…mer kan jeg ikke si!
Hvordan går det med din trening, blir det NM-comeback på deg?

Føler meg frem med ny teknikk i bøy og mangler nå bare å bygge opp toleranse for mengde igjen, så er jeg tilbake på plattingen i løpet av året med 300 kg i markløft. Noe annet vil være skuffende. Nm overlater jeg til de som er seriøse med treningen sin.
Hva gleder du deg til på årets NM?

Hele arrangementet! Her spares det ikke på noe. Se gamle helter, og forhåpentligvis publikum i salen. Det vil glede meg stort om startfeltet får høyst fortjent støtte fra et stort publikum!
Hvem tar kongepokalene?

CYC ønsker nok å legge ned litt innsats for å sikre seg pokalen. Kun en sulten og skadefri Kjell kan pr. I dag utfordre CYC. Det hadde vært morsomt om Kjell var i toppform, men det ser ut til at Carl får med seg kongepokalen. På damesiden er Marte klar favoritt. Em serien kan allerede toppes i alle øvelser ser det ut som!
Hvem overrasker?

Sturla Abrahamsen og Tor Egil Skogly blir overraskelsene. Og jeg tror flere får øyne opp for Knut Martin Haraldsen. Han kan kjempe om medalje sammenlagt som 20 åring!

 

Kim Raino Rølvåg – Sandnessjøen AK

 

1. Hvordan har oppkjøringen gått?

Er jo kun 3 uker mellom EM og NM så prøver å holde trykke oppe. trener det samme programmet eg har trent mot EM å der funker veldig bra

2. Hvor mye over 290kg blir det i bøy?

Vanskelig å si men er det samme trykk som på EM så skal det spinnes litt

3. Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 5 dager i uka

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Trur det kommer til å være knall godt stevne, gleder meg til å se løftingen å selvsagt løfte selv.

5. Hvem tar kongepokalene?

Marte Elverum og Kong Carl såklart!

6. Hvem overrasker?

Kristoffer Eikeland har jo testet åpningsvekter på EM så han kan nok overraske med noen kilo

 

Alexander Kirketeig – Odin SK

 

Hvordan har oppkjøringen gått?

Oppkjøringen i knebøy og markløft startet 31 mars. Benken har eg holdt gående siden benk NM. Oppkjøringen har gått helt etter planen frem til forrige uke da jeg ble syk. Dette har ødelagt en uke med trening og gjort at eg ikke fikk gjort siste utstyrsøkt når jeg skulle., men eg skal nok klare og ro meg i land allikevel, eg har jo minst 10 dager som kan brukes effektivt nå på slutten.
Hvorfor vinner du? Og hvorfor vinner ikke Bo?

Fordi eg er smartere, og har ett langt høyere potensiale enn Bo. Eg gjorde kanskje mitt dårligste stevne rent uttellingsmessig på NM i fjor. Men da var konkurransen i bunn og grunn vunnet etter første knebøy, i år må det velges litt sikrere vekter, og da kommer det fort noen kg på totalen.
Hvor mange dager i uke trener du?

Det har i denne perioden vært 4dager i uken de ukene eg har vært frisk.
 Hva gleder du deg til på årets NM?

Eg gleder meg mest til å coache jentene fra Odin på fredag, sammen med å se de andre mer spennende duellene, som:
*Hjelmtveit vs. Walgermo vs. Eikeland,
* Rønning vs. Tanks
Samtidig gleder eg meg alltid til å se verdens mest ekstreme idrettsutøver Carl Yngvar Christensen.
Hvem tar kongepokalene?

Marte Elverum, er safe på damesiden, Carl vinner nok greit om han vil på herresiden, men eg håper Kjell løfter så mye at Carl må jobbe for det (mer enn han måtte for å gjøre 1200 på Em)
Hvem overrasker?

Eg tror alle vet hva Carl er i stand til å løfte, men jeg tro likevel at alle vil bli overrasket over hvor lett han gjøre det, uansett hva som blir lagt på stangen. Og eg tror Carl blir like overasket selv, når han en dag oppdager hvor sterk han faktisk er. Eg tror også Hjelmtveit kommer til å overaske. Og til Bo, du bør vinne i år, får til neste år kommer Kim Andre Bilkås og da vil alt håp om gullet være ute
Til slutt vil eg bare ønske alle deltagere lykke til, og eg ser frem til å møte alle på Storefjell.

 

Se også: Video fra siste utstyrsøkt i bøy.

 

Bo Andre Bergan – Oslo SK

 

1. Hvordan har oppkjøringen gått?

Oppkjøringen har gått helt knirkefritt i år, gjort alle sett, reps og kg som har vært planlagt i programmet.
Er lenge siden jeg har trent så systematisk over så lang tid mot et stevne, og det tror jeg betaler seg

2. Hvorfor vinner du? Og hvorfor vinner ikke Alexander?

Jeg vinner først og fremst på at jeg er sterkere, men også på at jeg er en løfter som er noe mer stabil løftemessig.

3. Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 5 dager i uken, etter oppsett fra trener Dietmar Wolf.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Det er veldig mange ting jeg gleder meg til i år, endelig få stoppet ordkrigen mellom Kirketeig og meg, hjelpe Jørgen til gull i -120 , være speaker, kampen i -105 og selvfølgelig Carl Yngvar!

5. Hvem tar kongepokalene?

Marte Elverum på kvinnesiden, Carl Yngvar på herresiden.

6. hvem overrasker? Noe annet du vil legge til?

Jeg tror Martin Borgland Rønning kan overraske stort om han får uttelling i alle øvelser, da lukter det raskt 1100kg og en trussel for Hans Magne Bårdtvedt som er Norges andreskanse i +120.
Samtidig vil det bli spennende å se hva Andreas Hjelmtveit får til på plattingen etter styrkeoppvisningen han hadde på Nasjonalt utstyrsfritt. Suzanne Svanevik kan nok overraske utifra treningsvideoene
Bo og Alexander sender stadig noen kommentarer på facebook, her er en av de.

Bo og Alexander veksler stadig noen kommentarer på facebook, her er en av de.

 

 

Andreas Hjelmtveit – Hommersåk AK

 

Hvordan har oppkjøringen gått? Hvem trener deg?

Oppkjøringen går greit. Fått opplegg av Lars Edvin Samnøy noe som fungerer meget bra. Har trent meg selv for lenge nå og fikk en god boost av programmene til lars. Meget flink kar!

Hvem vinner duellen mellom bo og Alex?

Duellen mellom Bo og Alex kan tippe begge veier. Det eneste som er garantert er at det blir mye dårlige unnskyldninger fra den som ikke vinner

Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 5 økter i uka 90-120min pr økt

Hva gleder du deg til på årets NM?

Ser fram til å møte mye kjekke folk, delta på et godt arrangert mesterskap og ikke minst se mye bra løfting!! Håper på mange gode dueller

Hvem tar kongepokalene?

Kongepokalen går nok til Kjell Egil eller Carl Yngvar på herresiden og Marte på damesiden.

Hvem overrasker?

møt opp på Gol og finn det ut selv

Noe annet du vil legge til?

Norsk styrkeløft holder tidenes høyeste nivå både ift tidligere nasjonal standard og internasjonal! Vi har rekordpåmelding til nm og flere enn noen før løfter tung bøy benk og mark. Møt opp på Gol og bli med og gjøre dette til tidenes NM!!

Vil ellers ønske alle løfterne lykke til med siste innspurt!

 

Se også: Her drar Hjelmtveit 340kg i markløft på nasjoanlt utstyrsfritt.

 

Kristoffer Eikeland – Ganddal AK

 

1. Hvordan har oppkjøringen gått?

Oppkjøringen har vært for det meste veldig bra. Har vært oppe på treningspers i både knebøy og benkpress som har gått fint. Fikk noen veldig gode siste uker før EM.

2. Er du revansjelysten etter uttellingen på EM?

Er du revansjelysten etter uttellingen på EM? Ja, klart det. Det er det beste internasjonale stevne jeg har løftet, men man ønsker alltid mer enn 5 godkjente løft. Spesielt når jeg føler at jeg har mer å gi enn det som ble vist på EM.

3. Hvor mange dager i uke trener du?

Trener 5 dager i uken, men nå mellom tette konkurranser så blir det bare 3 økter. Øktene varer vanligvis 2-3 timer.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Å treffe mye gode folk fra dette gode miljøet. Også gleder jeg meg litt til å løfte. Er veldig spent på hva min bror Jøren løfter etter «comeback» fra skade.

5. Hvem tar kongepokalene?

Marte og Carl Yngvar fikser det, hvis ikke Kjell har fått orden på sine saker.

6. Hvem overrasker?

Kristoffer Lund i -93, kan perse med opp i mot 100kg på totalen!

 

Olaf Dahl – KK-67

 

Hvorfor står du over årets NM?

Blir pappa igjen i disse dager til en liten datter, termin er 23 mai så selv om jeg elsker styrkeløft og veldig veldig gjerne ville stillt så er det frue og de små som får prioritet nå, det var ikke ett vanskelig valg:)

Hvem vinner duellen mellom Bo og Alex i -93?

Bo virker avsindig sterk nå setter pengene mine på han.

Hvor mange dager i uke trener du nå?

3 ganger 3 timer på KK67 og 3 ganger 1 timer rehab ellers i uka.

Hva gleder du deg til på årets NM?

Om jeg hadde vorre der så hadde det vorre alt, stemningen folket. Men siden det blir streaming tjeneste så er selvfølgelig klassen for de ubegrensede karene min favoritt

Hvem tar kongepokalene?

CYC og Marte

Hvem overrasker?

Kanskje Hjelmtveit med utsyr i 105. Lykke til til alle sammen, too much is never enough!

Olaf er opptatt med familieforøkelse i disse dager. Her avbildet med sønnen Johan. Foto: facebook.com/olaf.dahl

 

 Carl Yngvar Christensen – Brumunddal AK

 

Hvordan har oppkjøringen gått?

Har gått bra. Har gjort så godt jeg kan hver eneste dag.
Du var litt bekymret etter EM, har du tenkt å delta?

Ja.
Hvor mange dager i uke trener du?

5
Hva gleder du deg til på årets NM?

Å løfte.

Hvem tar kongepokalene?

Marte og Kjell

Hvem overrasker?

Vanskelig å si, men det kan kanskje være at noen av de yngre løfter bedre enn
forventet.

 

Se også: Her løfter CYC 1200kg og verdensrekord.

 

Einar Gilberg – Nidarø SK

 

1. Hvilke forhåpninger har du til årets NM?

Jeg håper, men tror ikke, at CYC gjør 500 kg i knebøy. Jeg tror han venter til VM. Jeg håper også at Walgermo kan klare 1000 kg sammenlagt.

2. Hvem vinner duellen mellom Alex og Bo?

Bo vinner fordi han løfter det han trenger i markløft.

3. Hvordan går det med din trening? Og blir det NM comeback på deg?

Jeg trener bra, men sliter litt med framgangen. Har også begynt med vektløfting og deltar for tiden på en vektløfterskole så mandager og onsdager har jeg først styrkeløft-trening, deretter middag for så å dra på vektløfting. Det blir ikke NM-comeback på meg. Kanskje om det blir NM i utstyrsfritt, men jeg håper å klare å kvalifisere meg og kunne delta i NM i vektløfting.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Jeg gleder meg ikke. Gledet meg til å delta i NM i sjakk, men det utgår muligens pga. renovering av kjøkken.

5. Hvem tar kongepokalene?

Det er naturlig å si CYC på herresiden. Og han tar den om han orker, men om han sparer 500 kg i knebøy til VM så tror jeg det blir Bakkelund som tar kongepokalen. Marte Elverum vinner lett på damesiden.

6. Hvem overrasker?

Ingen.

Einar feirer etter han endelig løftet 200kg i benk under nasjonalt utstyrsfritt. Foto: Stian Jensen

 

Morten Novum – Drammen SI

 

1. Hvordan har planleggingen av årets jubileums-NM gått?

Overraskende bra! Vi har fått med oss 3 positive klubber som er løsningsorienterte og som vil være med på å levere et godt mesterskap. Samtidig er det utfordrende å koordinere ressurser på tvers av klubber og forbund. Og når vi først er oppe på Storefjell, bør vi helst ikke ha glemt igjen noe hjemme.

Jeg har også vært heldig å få med meg tidligere president Tone Ingebretsen til å forberede jubileumsarrangementet.

2. Blir det livestream, ev. med kommentatorer?

Det blir streaming, men vi vil benytte lyd fra speaker på sendingen. Men med nye speakere i NM-sammenheng tror jeg det skal bli bra.

3. Hvordan blir stevnearenaen på årets NM?

Vi har avholdt et styremøte på Storefjell for å se på lokalene. Det blir romslig plass til oppvarming og forberedelsesområde. Platting, scene og lyd skal fungere bra og tribune bør sikre at alle skal se godt. Vi får og hjelp av hotellet til å rigge i stand og jeg tror rammen rundt årets NM blir veldig bra.

4. Hva gleder du deg til på årets NM?

Det meste! Med rekordmange deltagere bør det bli mange spennende oppgjør om plasseringer både høyt og lavt på resultatlisten. Men jeg synes det er ekstra morsomt når yngre løftere melder seg på i medaljekampen. Det er et tydelig bevis på at forbundets langsiktige satsning på utdannelse og treningsoppfølging fungerer.

5. Hvem tar kongepokalene?

Å spå Carl og Marte vil nok ikke gi høye odds. Med Heidi og Kjell som utfordrere.

6. Hvem overrasker? Noe annet du vil legge til?

Det ville være gøy hvis TIKs utøvere topper fantastiske prestasjoner fra vårsesongen.

Og så håper jeg at flest mulig tar veien opp til Storefjell for å skape stemning og støtte utøverne!