Desember 2009

Introduksjon til nytt satsingsområde fra 2010

 

Dette året som snart er over har vært nok et fantastisk styrkeløftår sett med norske øyne. Våre utøvere har tatt uttalige medaljer, satt norske rekorder i fleng og vi har til og med satt verdensrekorder i åpen klasse! Gratulerer til dere alle som ser tilbake på året som har gått med et fornøyd smil. Det har dere all grunn til!

Under forbundstinget i oktober ble det vedtatt en ny strategiplan for kommende fireårsperiode (2010-2013). I denne utgaven av presidenten har ordet vil fokus rettes mot nye satsingsområder som er inkludert i den strategiske planen. Et nytt satsingsområde – stevnetilbud for benkpress ble inkludert og dette setter nye mål å jobbe mot for de som ønsker å satse på rene benkpress-konkurranser internasjonalt. I løpet av fireårsperioden skal det etableres egne landslag for benkpress der utøverne blir stilt krav til samt får oppfølging av trener for å utvikle seg som løftere.

For å klare å  oppnå langtidsmålet så er det i strategiplanen skissert delmål for utvikling som skal føre til måloppnåelse på lang sikt. Med strategien følger det også økte økonomiske rammer for benkpress-satsing over tid. Med økt økonomisk ramme for benkpress-satsing følger det også tøffere krav for å bli tatt ut til internasjonal representasjon. Styret har vedtatt nye uttakskriterier som blant annet viser de idrettslige krav for landslag og øvrige representasjonsoppgaver. For internasjonale benkpress-stevner vil Nsf i 2010 ta ut representasjonslag basert på gjeldende uttakskriterier, samtidig som 2010 vil være et kvalifiseringsår for å bli tatt ut på landslag i benkpress fra 1 januar 2011. Styret har satt et ambisiøst mål om første uttak av landslag i benkpress et år tidligere enn skissert i strategiplanen.

Med økt økonomisk og idrettslig satsing følger det også krav. Utøverne som kvalifiserer seg til landslaget i benkpress vil få oppfølging og nye muligheter til idrettslig utvikling, samtidig som det vil bli stilt krav til den enkelte. Det å jobbe mot nye mål er det som driver oss fremover, så til alle dere som ønsker å satse på benkpress så er det bare til å trene videre. Langsiktig satsing gir resultater og det skal vi sammen få til også for langslag i benkpress.

Jeg håper dere alle får en fin julefeiring og at en høytid preget av familiekos bidrar å lade batteriene for et nytt år. Jeg gleder meg til å ta fatt på 2010.

Et godt nytt sterkt år ønskes dere alle!

 

Med hilsen fra

Linda