April 2010

Styrkeløft på hjemmebane

Påske, snø og vinter ligger bak oss og dersom vi ser fremover så går det mot vår og lysere tider også med tanke på kommende styrkeløftbegivenheter på hjemmebane. Under palmehelga ble første norske mesterskap for året gjennomført. Honnør til Askim for vel utført dugnadsjobb for idretten vår! Det var stor deltakelse på NM benkpress, det ble satt flere norske rekorder og første utøver noensinne klarte å oppnå kravet til benkpressfatet. Gratulerer til Kjell Furesund!

Det å arrangere et Norsk mesterskap med omfanget vi har i dag både med tanke på tekniske krav rundt selve løftearenaen samt det store antallet deltakere som skal loses gjennom stevnet på en profesjonell måte krever stor dugnadsinnsats. NM setter høye krav til stevnearrangøren på flere plan. Planlegging av arrangement, gjennomføringsevne og kjennskap til regelverket legger føringer for hvilke klubber som både kan og vil ta på seg NM-arrangement. Vi trenger dyktige arrangørklubber for å gjøre idretten mer attraktiv både for våre egne deltakere men også for tilskuerne. Og vi er avhenging av gode NM-arrangement dersom vi skal bringe idretten et skritt videre.

Det å få arrangere et NM vekker til live noe i hver enkelt av oss i klubbene. Vi får en utrolig fin mulighet til å gjøre en dugnad, ikke bare for klubben vår, men også for hele styrkeløftorganisasjonen. En dugnad som setter selve idrettsaktiviteten vår i fokus er motiverende i seg selv sett i forhold til alle andre dugnader klubbmedlemmer driver med for å skaffe penger til klubbkassa. For å gjøre våre NM-arrangment enda bedre kan en motivasjonsfaktor for arrangørklubbene være å bli litt bedre enn sist gang, hver gang vi arrangerer NM. En slik forbedringstankegang er krevende for oss alle, men det gir oss noe å strekke oss etter. For å få en slik utvikling til så må vi være villige til å lære av hverandre, fordi vi ikke alltid vet best selv! Lær av det som var bra og som kan bli enda bedre, og ta med de erfaringene som ikke ble så bra sånn at en ikke går i samme fellene.

Et norsk mesterskap har et stort økonomisk inntektspotensial for klubbene, men det har også et stort potensial innenfor flere andre områder som er viktige for klubbene. Et NM er med på å profilere klubben og kan derfor gi økt rekruttering. Dette vil være med på å skape et positivt omdømme i lokalmiljøet samt i styrkeløftorganisasjonen for øvrig, men ikke minst så skaper arrangementet en fellesskapsfølelse for alle de i klubben som bidrar aktivt under hele prosessen i forbindelse med planlegging og gjennomføring av NM-arrangementet. Vi trenger flere klubber som ser potensialet i hva et NM kan bidra til for klubben, og vi trenger flere klubber som har lyst til å gjøre NM litt bedre for hvert år.

På forsommeren så venter det to store mesterskap på hjemmebane. Først ut er Sande KK som arrangører NM i styrkeløft første helga i juni, og vi gleder oss! Neste klubb ut er Brumunddal AK som skal arrangere Junior EM på Hamar, noe som vi gleder oss enda mer til! Dietmar og Jørgen rapporterer om god formkurve på våre juniorløftere som skal representere Norge under Junior-EM så det skal bli spennende å se hva laget kan få til på hjemmebane. Sande KK og Brumunddal AK har lange tradisjoner i å arrangere både norske mesterskap og internasjonale stevner. Dette er klubber som leverer gode arrangement for løftere og publikum, hver gang, og de jobber alltid for å være litt bedre for hvert mesterskap. Jeg vil benytte anledningen til å gi honnør til våre arrangørklubber som jobber aktivt med å nå målene i strategiplanen.

Mesterskap på hjemmebane er stas og det aller gjeveste mesterskapet vi kan arrangere i Norge er VM. Hvem husker stemningen i salen under VM i Stavanger 2006? Norge fikk 3 verdensmestere og jeg husker stemningen for når hver og en av våre verdensmestre løftet til Gull. Store internasjonale mesterskap i Norge skaper blest om idretten vår utad, og det skaper god stemning i klubbene våre, som alle får et forhold til denne begivenheten. Et VM i Norge gir også vårt landslag et langtidsmål å strekke seg etter. I strategiplanen vår har vi satt oss som mål at vi skal søke om VM til Norge i 2013. Et nytt VM til Norge er en viktig målsetting som styret er opptatt av fordi vi vet hva et slikt arrangement på hjemmebane betyr. Det er stort, og dette skal vi få til sammen!

Lykke til med siste innspurt av planleggingen mot NM i styrkeløft i Sande og Junior EM på Hamar!

Jeg utfordrer herved alle klubbene i Nsf til å finne ut hvilket NM som skal bli deres neste store mesterskap som de kan søke om å få lov til å arrangere.

Hilsen fra
Linda