Nordisk mesterskap

Det ble en sølvmedalje og bronsemedaljer til de norske utøverne under årets nordiske mesterskap.

Årest mesterskap gikk i Ørebro i Sverige. Norge hadde med 4 deltagere. Stian Bjørge og Tony Andre Pettersen i styrkeløft og Sverre Diesen og Svein Olav Farstad i benkpress.

Ørebro har et fantastisk treningsanlegg, og 2500 medlemmer, så mulighetene til å arrangere et godt nordisk mesterskap var absolutt til stede. Teknisk fungerete det også bra, men på grunn av utbyggingsarbeider var desverre  rammen rundt mesterskapet preget av at vi var på en byggeplass.

 

Roger Eriksen var lagleder for styrkeløfterne som var i aksjon på lørdag og han har sendt oss følgende rapport.

Stian Bjørge var først ute av våre to, åpnet lett på 265 kg i knebøy. Forsatte på 275kg i andre løft, det hadde han kjempetreff på. Vi høynet til 282,5 kg i tredje, fikk en ubalanse i bunn, og det ble en bom.

I benkpress hadde vi problemer med å få benkskjorta til å sitte bra. Åpnet på 190kg, høynet til 195kg det var et godt løft. Skjorten så til å sitte bra, så vi høynet til 200kg i siste, og det ble håret for tungt i dag.

Markløft åpnet vi på 232,5kg greit løft, 240kg i andre løft var bra. Finnen i klassen bommet sitt første forsøket sitt på 250kg, fikk det andre. Hvis Stian klarte 250 kg i tredje så ville han lede på finnen, derfor prøvde vi på 250kg. Det var også håret for tungt i dag. En bronse og pers sammenlagt er vi fornøyd med i dag.

Tony Andre Pettersen åpnet på 292,5 kg i knebøy kjempelett, men for grunn. Høynet til 297,5kg i andre løftet, det ble godkjent. Tredje på 310kg ble underkjent.

Benkpress startet vi på 220kg det ble underkjent, omforsøket på 220kg gikk fint. Tredje på 225kg ble for tungt.

Markløft startet Tony på 240kg, gikk på 252,5kg i andre greit løft. 260 kg i tredje løft var tungt gikk opp og godkjent ny pers i markløft. Det ble bronse og tangering av pers totalt.

 

 

 

To bronser er vi fornøyd med, men synes løfterne skulle hatt litt bedre uttelling.

Med hilsen
Roger Eriksen

 

Benkpress ble avviklet søndag og begge de norske utøverne stilte opp i 93 kilos klassen. Sverre sikret seg sølvmedalje med ny pers på 242,5 kilo, mens Svein Olav Farstad fikk 4. plass med 235 kilo. Vi kommer tilbake med en rapport fra utøverne selv senere.