Referat Reykjavik International Games

Som 5. og 6. nordmenn (etter Hans Magne, Jørgen, Tutta og Carl Yngvar i markløft), var vi så heldige å bli invitert til de årlige lekene, denne gang for benkpress. Den alltid så positive og hjelpsomme Helge Sviland stilte som coach.

Helge og jeg reiste fra Sola fredag formiddag og var fremme på Island 15.30 lokal tid. Akkurat tidsnok til at undertegnede rakk en runde i spaavdelingen, takket være Gry Ek.

Alastair reiste noe senere og var ikke fremme før næmere midnatt.

Vi ble godt mottat og tatt vare på hele helgen, islendingene viste seg å være særdeles hyggelige folk.

Vi rakk dessverre ikke å få sett så mye av de andre idrettene da store deler av lørdagen gikk med til løfting og det som hører med. Selv startet jeg løftingen kl.10 med et åpningsløft på 187,5 kg. Grei åpning, høynet derfor 10 kg til 197,5 som  også ble sluttresultatet (Film). Siste løftet på 207,5 stemte ikke i det heletatt…. eller som Alastair ville sagt det så fint: «du glemte jo å løfte det opp igjen…» Synes likevel det er greit å prøve seg litt på vektene på et stevne hvor det ikke er noe jevn konkurranse og det ikke er noe å tape på det.

Alastair var litt nervøs for formen da han  hadde ligget syk den siste uken, og siden vi alle vet hvor syke mannfolk blir så er det fullt forståelig. Likevel åpnet han med solide 300 kg som til i følge han selv bør være en grei åpning tross sykdom. Det hadde han helt rett i, selv om han fikk pressingnal 4 cm før han var nede. (noe vi har ledd godt av i ettertid). På ren refleks og som de fleste ville gjort så presset han, og fikk godkjent 2-1. 310 derimot var et perfekt løft, HELT fra bunn og opp igjen (Film). Islendingen Sigfus Fossdal utfordret Alastair om tyngste benkpress og høynet til 322,5 kg i sisteløftet. Vi meldte først inn 317,5 på Alastair og hadde is i magen pga høyere startnummer. Uten at islendingene fikk det med seg høynet vi til 325, noe som endte i at tiden ebbet ut for Sigfus. Alastair var også klar for å prøve pers og vi høynet til 327,5, som dessverre ble for tungt. Formen er uansett mye bedre enn i fjor på denne tiden, noe som lover godt for 2013.

Det var godt oppmøte og god stemning i hallen. Island hadde slått sammen stevnet med Islandsk mesterskap i benkpress siden de også om en god måned skal arrangere nordisk for junior. Til tross for at verken Alastair eller jeg kunne bli islandske mestere i benkpress satte de pris på oss med flotte pokaler og mesterskapsmedaljer da vi begge vant mesterskapet på poeng.

Etter løftingen fikk vi trent resten av dagens program før vi rakk innom spaet for litt massasje, bading og damp.

Da kvelden kom fikk vi oss en god middag og hyggelig selskap med et bra utvalg løftere og trener fra Island.

Vil benytte anledningen til å takke Maria Gudsteinsdottir og resten av gjengen på Island for en flott opplevelse og gjestfrihet. Takker også Helge og Alastair for god hjelp og fin tur.

Mvh
Hildeborg Juvet Hugdal