Referat fra aktivitetslederkurs på Spikkestad

 

Aktivitetslederkurs på Spikkestad i regi av styrkeløftklubben SPUVI samlet hele 31 styrkeløftere over 2 dager, både nye og etablerte løftere på landslag og regionslag. Hyggelig for SPUVI å kunne invitere til dette. Som en av de første klubbene i Norge, opplever vi nå en solid økning i aktivitet og ønsker igjen å bli en ledende klubb både på plattingen og i arrangement sammenheng.

 

Majoriteten av deltagerne kom fra Oslo SK og SPUVI, men også KK 67 og Sande KK var representert. En flott mønstring ledet av regionstrener Lars Edvin Samnøy. For en som har vært i dette gamet i mange år, og som har sett og hørt mye underveis, er det en fryd å høre hvor langt sporten har kommet hva gjelder teoretisk og kunnskapsbasert erfaring.


Spennende er det også å se at en rekke jenter snuser på en mulig trenerkarriere.


Det er noe som skjer hos tilhørerne når Lars med sin kompetanse innen fysiologi og bruk av planke og snakk om forholdet bekken og diafragma. Deltagerne har på sin vei frem til i dag hørt så mye velmenende råd / info fra så mange. Lars Edvin beskriver på en pedagogisk måte ved hjelp av kosteskaft og planke, hvor viktig det er å utrede hvor svakhetene kan ligge hos hver enkelt.
Alle blir invitert frem og sammen med deltagerne gjør han funn som kan sette hver enkelt i stand til å finne områder de kan styrke for å kunne bli enda bedre.
Men viktigst av alt kunnskap som den enkelte deltager kan formidle til andre i de ulike klubber. Jeg begynner nå å skjønne hvorfor Styrkeløft i Norge har hatt en slik formidabel utvikling de siste år!.


Hele 31 stk. setter av en helg for å kunne erverve seg kunnskap og påbegynne en karriere som trener i styrkeløft. Alle vet at jo flere som har trenerkompetanse, jo større sannsynlighet for at sporten vil øke i både bredde og topp. Dette ser lovende ut for fremtiden!


Teknisk arrangør v. formann i SPUVI og hans team, hadde sin fulle hyre med å sørge for nok mat og drikke til en gruppe unge fremadstormende og sultne (som gjerne styrkeløftere er). To ekstraturer til både Rema 1000 og Kiwin`n måtte til for å dekke behovet for næring.

Tekst og bilder Terje Sandbo