Peer Bjaaland europamester

I en dramatisk kamp, ble Peer europamester i siste løft.

Det startet dårlig med underkjent på 145 kg i bøy. Det ble likevel høynet til 150 kg, som ble et meget flott løft. 155 kg i siste forsøk, ble dessverre underkjent på dybde.

Benkpress startet like traurig. Han holdt stanga litt urolig på brystet, fikk derfor et seint startsignal og det ble et tungt løft. Det kom opp, men underkjent pga. senkning. I andre forsøk var han heldigere og fikk samme vekt godkjent 2-1. Siste løft på 147,5 kg var det absolutt beste og gikk greit opp, til 3 hvite lamper.

Det ble dramatisk i markløft da han måtte slå en belgier med 20 kg. Belgieren åpnet med 150 kg og Peer på 170. Begge fikk godkjent og Peer var i ledelsen. Belgieren tok greit 162,5 kg i andre forsøk og Peer måtte på 182,5 kg. Han kom frampå og var sjanseløs. I siste forsøk dro den belgiske løfteren akkurat 170 kg, og Peer måtte høyne til 190 kg. Dette gikk sakte opp til 2-1 godkjent. Peer Bjaaland fra Alta AK var europamester. Vi gratulerer!

487,5 kg og europamesterskap gir forhåpentligvis VM-plass. Kravene er satt opp for superveteran og Peer er i superveteran +70. Vi kan trygt si at det siste markløftet var av stor betydning.