VM bronse i benkpress og markløft til Erle Engmark

Det ble 4. plass til Lillann Haaland med 430 kg sml og 5 plass til Erle Engmark med 425 kg sml i dagens VM junior klasse 63 kg. Klassen ble vunnet av Johanna Aguinaga fra Ecuador med hele 497.5 kg. Begge de Norske jentene debuterte i VM sammenheng under dagens stevne.

Lillann åpnet best av de norske jentene med å perse med 5 kg i knebøy og ble stående med 165 kg, Erle ble stående med 150 kg, 2,5 kg bak pers.

I benkpress var det Erle som viste seg å være sterkest av de norske jentene, og ble stående med 105 kg, som er tangering av pers, dette løftet holdet til bronse i klassen. Lillann ble stående med 102,5 kg.

I markløft var ble det en intern kamp blant de to norske jentene i forsøket om å ta 4. plassen sammenlagt. Lillann som fortsatt hadde en god ledelse etter knebøyen, ble hardt angrepet av Erle bakfra. Etter at Lillann bommet på sitt tredje markløft på 167.5 kg tredje forsøk, kunne Erle forsøke seg på 175 kg, ett løft som ville føre henne opp på samme totalsum som Lillan (men letter kroppsvekt), og som ville ført Erle opp på sølvplass i markløftkonkurransen. Erle dro stangen opp til utrettet posisjon, men hadde dessverre en nedoverbevegense underveis, Dermed fikk hun sitt løft underkjent. Lillan beholdt dermed sin 4. plass og ble best sammenlagt av de to jentene med sine 430 kg, Erle på 5. plass sammenlagt med 425 kg, men Erle fikk med seg to fine delgrensmedaljer.

Alle resultater fra stevenet finner en her

Vi ser virkelig frem til en ny kamp mellom romvenninen under Junior NM i November.

Oppkjøringen til «The Thriller in Lillestrøm» begynner allerede førstkommende mandag.

 

Vi Gratulerer begge jenter med VM debuten og ønsker dem begge lykke til med treningen frem mot Junior NM.