VM sølv til Joachim Lindseth

Joachim tok en fin sølvmedalje under JR VM i natt, med seg på veien tok han sølv i knebøy og gull i markløft

 

Joachim startet dagen med 3 godkjente knebøy på hhv. 350-362,5-370 kg. Alle løftene var svært lette, men det letteste av alle løfteten var kanskje 370 kg. Vi blir ikke overrasket om 370 vil bli valgt som åpningsforsøk ved Joachims neste stevne. Løftet gav sølvmedlaje i Knebøy, løftet er også norsk rekord for juniorer.

I benkpress gikk det ikke fullt like smertefritt. 230 kg ble underkjent i første forsøk, før Joachim løftet 230 kg greit opp i sitt andre forsøk. 240 kg ble lastet for siste forsøk, men her bommet Joachim teknisk og måtte reddes av plattningsmannskapet.

I markløft dreide det hele seg om å ta markløftgullet, da sølvet sammenlagt var sikret etter åpningsløftet på 320 kg, og veien opp til sammenlagtgullet var dessverre ureaistisk lang. Etter at Yuri Belkin bommet på sitt andre forsøk på 355 og så ut til å bli stående med sitt åpningsløft på 340 kg. Ble 342,5 kg valgt som sisteløft for Joachim. Også dette løftet ble løftet lett og overbevisende opp. Løftet er norsk junior rekord og tangering av den norske seniorrekorden i klassen.

Sammenlagt gjorde Joachim hele 942,5 kg og la igejn mange kg på plattningen. Norge er da i den situasjonen at 3 løftere har kvalifisert seg til VM Senior i Stavanger. Dessverre kan hver nasjon bare stille med  8 løftere og 2 løfter i hver vektklasse. Etter sin oppvisning i natt, har landslagsledelsen en virkelig vanskelig jobb foran seg.

Alle resultater finner en her