1100 kg på Hans Magne og nok en verdensrekord av Hildeborg Hugdal

4 løftere var i aksjon under WEC i dag. Hildeborg Hugdal, Tor Herman Omland, Martin Rønning og Hans Magne Bårtvedt.

Hildeborg startet dagen med å gjøre det spennende i knebøy. Hildeborg fikk sine to første knebøy underkjent 2-1, men fikk endelig tellende resultat etter å ha løftet ett svært dypt kneby med stoppi 3. knebøy.

I benkpress gikk det bedre, etter en fin start med 207,5 kg, gikk Hildeborg rett på verdensrekord forsøk og 217,5 kg i sitt andre benkpress. Her bommet hun litt teknisk om og fikk ikke opp stangen. I tredje forsøk satt derimot alt som det skulle, og 217,5 ble løftet opp til 3 hvite lamper og nok en verdensrekord for Hildeborg.

I markløft løftet hun 170 og 180 kg, men fikk desverre underkjent sitt siste forsøk på 200 kg. Totalt sett en fin konkurrase son viste oss at vi kan forvente mer på plattningen i Stavanger i november.

 

Klasse 120 kg

Tor Herman Omland fikk sitt første knebøy på 380 kg godkjent, 400 kg ble løftet i andre forsøk, men dette ble desverre underkjent. Tor Herman valgt å stå over sitt tredje knebøy.

I benkpress ble andre forsøk på 300 kg godkjent

I markløft bel det derimot langt mer dramatisk, Tor Herman startet på 300 kg, dette løftet Tor Herman opp og stod med stangen på toppen, da han plutselig slappstange, toks seg til biceps og falt om i smerter. Tor Herman, er i skrivende stund på rundtur rundt i det Franske helsevesenet (kl 22:00), med misstankeom ruptur i Biceps. Vi håper på det beste, og satser på å få se Tor Herman på plattningen under VM i Stavanger.

 

Klasse +120

Martin Rønning startet som Hildeborg med å få sine to første knebøy underkjente, men i tredjeløftet ble 380 godkjent av dommerne.

I benk ble det 332,5 i andre forsøk

I markløft fikk Martin 315 etter å ha bommet på sitt siste forsøk på 327,5 kg. Til sammen ble det 1027,5 kg og bronse.

 

Hans Mangne Bårtvedt, skrev seg inn i historibøkene med å bli andre Normann som gjorde 1100 kg sammenlagt.

Dagen startet for Hans Mangne startet også dagen med ett underkjent løft på 400 kg, i andre forsøk satt det derimot, og 420 kg og tangering av pers ble dermed meldt inn i trendje løft. 420 kg ble med nød og neppe løftet opp til godkjent.

I benkpress fikk Hans Magne alle sine 3 løft godkjent, og ble til slutt stående med 320 kg.

Før markløften kunne vi alle regne oss frem til at 1100 kg barieren lå innenfor rekkevidde. Hans Magne gjorde 3 godkjente markløft på 335-350 og til slutt 360 kg.

Dermed fikk Hans Magne de magiske 1100 kiloene på resultatlisten som andre Norrmann gjennom historien, Hans Magne ble også den tredje Normann til å passere 600 Wilks poeng, og ligger nå på tredjeplass på adelskalenderen bak Kjell Bakkelund og Kong Carl.

 

Vi gratulerer alle med resultatene, og ser virkelig frem til VM i Stavanger i November.

 

Video av Kristoffer Eikeland.