NM i benkpress – kort oppsummering

NM i benkpress 2014.

Odin Styrkeløftklubb duket i helgen for et vellykket Norgesmesterskap i benkpress. Av de 192 påmeldte var det 172 som stilte til start, hvorav 156 stod igjen med gjeldende resultat.

Nesten alle klasser og alle kategorier ble representert i løpet av helgen, som startet med veteranherrene. Et godt publikum stilte opp for å heie herremennene frem. Hele 22 Norgesrekorder ble tatt i veteranklassene.

Kjell Furesund viste hvem som er sjefen i klasse +120 kg yngre veteran med hele 290 kg godkjent i siste løft.

Senere under lørdagens konkurranser var det herrene i åpen klasse som skulle ut på plattingen. Flere landslagsutøvere møtte opp for å konkurrere.  Kjell Egil Bakkelund i -83 kg viste at han ikke ble verdensmester i Stavanger uten grunn, 260 kg ble godkjent under helgens NM.

I klasse -93 kg var det kamp om gull og norgesrekord mellom Alexander Kirketeig og Roger Navarsete. Begge endte med to løft godkjent og 250 kg. Roger vant gullet på grunn av lavere kroppsvekt.

I klasse +120 kg ble det nokså spennende. Martin Borgland Rønning, Alastair McColl og Hans Magne Bårtvedt kjempet om pallplasseringene. Hans Magne stakk av med seieren med 322,5 kg godkjent etterfulgt av Alastair med 320 kg og Lars Kilvik med 240 kg. Martin og Ørjan Leirheim stod uten gjeldende resultat.

Søndag stod ungdom- og juniorherrene for tur før damene til slutt avsluttet det hele. I klasse -105 kg junior imponerte Erik Fredriksen med ny norgesrekord i klassen på 255,5 kg.

I -120 kg junior ble det kamp om førsteplassen mellom Joachim Skåren og Knut Martin Haraldsen. Joachim dro hjem med gullet på 267,5 kg over Knut Martins 260 kg.

Senere samme dag var det damene som stod for tur. Blant ungdomsjentene imponerte Anna Dorthea Espevik i klasse -72 kg med sterke løft. Hun fikk 123,5 kg i siste løft, som var Norgesrekord for ungdom og junior i klassen, nordisk rekord for ungdom og uoffisiell Europeisk rekord.

I klasse -84 kg ble det kamp om gull og norgesrekorder mellom Katrine Hoås og Inger Johanne Ruud. Inger Johanne fikk til slutt gullet som gikk på 145 kg.

I åpen klasse -72 kg, fikk endelig Linda Kristensen en etterlengtet norgesrekord godkjent på 138 kg. I klasse -84 kg løftet Inger Blikra seg til gull. Hun fikk først to underkjente løft på 140 kg, i siste forsøk økte hun til 145 kg og, da gikk det opp og ble godkjent.

Hildeborg Juvet Hugdal løftet i klasse +84 kg løftet i andre forsøk 220,5 kg til ny norgesrekord, 0,5 kg over hennes egen verdensrekord. I siste økte hun til 225 kg som ble ny norsk og nordisk rekord.

Se fullstendig resultatliste HER