Carl Yngvar Christensen nominert til Idrettsgalla-pris

For andre gang er Christensen nominert i åpen klasse.

– Jeg er kjempefornøyd med det, og synes at det er veldig moro, sier Christensen.

Han har visst om nominasjonen i en måneds tid, men først fredag ble det offentliggjort.

– For min egen del er det gjevt å bli nominert, og det er moro å være med på Idrettsgallaen. Men også for styrkeløft, som er en liten idrett, er det bra. Vi ser jo at idretten vokser med økt rekruttering og større deltakelse på NM, sier vår egen VM-helt.

Også til idrettsgallaen i 2013 var løfteren fra Brumunddal AK nominert. Den gang var det fekteren Bartosz Piasecki som vant.

I år er Christensen nominert sammen med: Stig André Berge (bryting), Ole-Kristian Bryhn (skyting), Cecilia Brækhus (boksing), Magnus Carlsen (sjakk) og Olav Lundanes (orientering).

Selv tror Christensen at Magnus Carlsen eller Cecilia Brækhus vinner.

– Det er mye oppmerksomhet rundt sjakk og boksing, så jeg tror at det blir en av dem. Men jeg kjenner alle navnene på listen, og alle står for gode resultater. Det gjør jeg jo selv også, sier han.

Hovedjuryen for Idrettsgalla 2015:
Tore Øvrebø (juryleder), Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Dag Vidar Hanstad.

Idrettsgallaen går av stabelen 10. januar og sendes direkte på NRK 1. Alle de nominerte i alle klasser finner du her. 

Glem ikke å stemme på Svein Magne Malmedal, som er nominert til årets ildsjel. Det kan du gjøre her. Har du allerede stemt, så kan du gjøre det igjen.