Vant Reykjavik International Games

Landslagsløfter Kim-Raino Rølvåg vant stevnet på wilks-poeng. 
Klikk på bildet for å se det i fullversjon.

Rølvåg løftet lørdag 232,5 kg i benkpress på 73,35 kg kroppsvekt. Det holdt til å bli stevnets beste løfter. Kim-Raino prøvde også på 237,5 kg og 240 kg i benken, men ingen av disse løftene ble godkjent. 

Han var likevel fornøyd med å ha vunnet med åpningsløftet sitt, som er ti kilo under pers.

– Jeg bommet på banen i det andre løftet, men det kjentes ikke så tungt ut. Før det tredje strammet vi kanskje skjorten litt for hardt, og jeg fikk dårlig treff på løftet, forklarer løfteren fra Sandnessjøen AK.

Nordmannen var den eneste utenlandske løfteren, i det som også var islandsmesterskap i benkpress.

–Derfor vant jeg ikke vektklassen min, forteller han.

Rølvåg ble invitert til å delta på stevnet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Island, så det passet bra.

Like bra ble ikke turen dit. På grunn av uvær i Sandnessjøen kom han en dag senere enn planlagt til Reykjavik. Etter en natt på et kaldt hotellrom i Trondheim, fikk han feber og var sliten på konkurransedagen.

– Da jeg ble forsinket på grunn av uvær hjemme tenkte jeg at uværet kanskje kunne flytte seg til Island, sånn at jeg ikke kom meg hjem.

Og ganske riktig..

– Jeg trodde at det var kødd da jeg fikk vite at flyet var kansellert, sier han.

Heldigvis hadde han med seg landslagskollega Jørgen Hansen.

– Hvis ikke hadde nok en dag ekstra blitt ganske kjedelig, sier Rølvåg, som håper på bedre vær tirsdag.

Her kan du se resultatene fra benkpresstevnet, som også var islandsmesterskap i benk.

Reykjavik International Games ble arrangert for åttende gang, og er et stort stevne der det i år ble konkurrert i 21 idretter.