Bronse til Alastair! Godt kjempet av det norske laget!

6.-8. august ble EM i benkpress avholdt i Pilsen, Tsjekkia. De norske løfterne presterte godt og sanket flere norgesrekorder og en bronsemedalje.

Hege Berge var første norske løfter ut, og eneste dame på det norske laget. Hun stilte i klasse -57 kg. Hun fikk med seg en fin norgesrekord i benkpress enkeltløft i første løft på 112,5 kg. Andre løft på 117,5 kg fikk hun en teknisk bom. I et forsøk på å ta bronsemedaljen i siste økte de til 122,5 kg, det ble dessverre for tungt. Hege ble stående med 5. plass i klassen.

Fredrik Eskil Myrvang løftet i klasse -59 kg. Han åpnet på 155 kg, var tangering av hans egen norgesrekord i klassen. Dette gikk fint og ble godkjent. I andre forsøk økte han til 162,5 kg, som gikk opp og ble godkjent til ny norgesrekord. I siste økte han til hele 167,5 kg, som gav han nok et godkjent løft og nok en norgesrekord. Fredrik endte opp på 4. plass i sin klasse.

Kim Beck-Gundersen løftet i klasse -83 kg. Han fikk også et godt mesterskap med 3 av 3 godkjente løft. Han startet på 240 kg, som gikk fint. I andre løft økte han til 245 kg, nok et fint og godkjent løft. I siste økte han til 252,5 kg i håp om at den ukrainske konkurrenten, Andriy Andruchshenko, ville bomme i siste og Kim ville ende opp med bronsemedalje. Konkurrenten klarte sitt forsøk og Kim ble stående med 4. plassen i klassen, men han fikk med seg en personlig rekord på 2,5 kg.

Roger Navarsete og Tommy Navarsete stilte i klasse -93 kg. Kampen mellom de to søskenbarna er tett. Begge åpnet på 265 kg, som de begge fikk opp uten problemer. Roger økte til 270 kg, som gav han ny norgesrekord i klassen. Rekorden ble slått like etter av Tommy, som økte til 272,5 kg i sitt andre løft. I siste forsøk økte Roger til 275 kg, men dette gikk ikke denne gang. Tommy forsøkte seg på 277,5 kg, men fikk ikke med seg dette løftet. Tommy ble stående som nr. 6 i klassen, etterfulgt av Roger som nr. 7.

Per Marius Hole ble stående uten gjeldende resultat i klasse -120 kg. Han forsøkte seg på 325 kg, men fikk ikke dette godkjent og stod over de to neste forsøkene. (Mulig pga. skade?)

Alastair McColl løftet i klasse +120 kg. Han åpnet på hele 352,5 kg. Løftet gikk fint opp til en ny norgesrekord i klassen. Alastair forsøkte seg på 357,5 kg i andre forsøk og 360 kg i siste forsøk, men dessverre ble begge løftene underkjente. Alastair fikk med seg bronsemedalje i klassen.

Se fullstendig resultatliste for menn HER og damer HER.