Idrettesheltenes Hemmeligheter – anmeldelse av Lars Samnøy

Idrettsheltenes hemmeligheter

 

Thomas Frydenberg har intervjuet kjente og kjære toppidrettsutøvere fra en rekke ulike idretter som for eksempel Skøyter, Bryting, Volleyball, Ishockey og ikke minst Styrkeløft her representert ved verdensmester fra 2006 Hildeborg Juvet Hugdal.

I boken kan man lese hva utøverne selv mener er noen av de viktigste årsakene til at de har prestert så godt som de har i sin idrett og hvilke offer det innebærer å satse mot internasjonale toppresultater. Boken forteller om hvordan en toppidrettsutøver strukturere sin hverdag, hvor viktig rutiner er og viktigheten av å tenke langsiktig og ikke ta noe for gitt. Viktighet av å være i miljø preget av dugnadsånd og viktigheten av å ha støttende familie trekkes også frem på en fin måte i boken.

Boken intervjuer totalt 15 utøvere, i ulik alder og i ulike ende av sin internasjonale toppidrettskarriere. Noen av utøverne har fremdeles ikke tatt siste steg opp, andre lever midt oppe i sin ytterste satsning mot toppen og andre utøvere er i ferd med å finne neste arena i livet etter et langt liv som toppidrettsutøver. Dette gir boken mange ulike perspektiv som fanger opp essensen av hva det vil si å være en toppidrettsutøver, fra utøvernes egne perspektiver.

Boken bør absolutt motivere utøvere i alle aldre og for alle ambisjonsnivå og den maler et kortfattet, men interessant, bilde av mange av de viktigste elementene som må være på plass for å prestere i toppen av idretten.

idrettens hemmeligheter