Påminnelse: Regelendringer for 2019

1. januar 2019 trådte en del regelendringer i kraft. Her er en liten oversikt over de viktigste regelendringene for utøvere.

Utstyr:
– Det norske unntaket fra 2015 for bruk av drakter, belter og lignende gikk ut i 2018. Dette betyr at det nå KUN er IPF-godkjent utstyr som kan brukes på stevner. Man kan altså ikke lenger dekke ulovlige logoer med tape.
– Gymsokker (sokk med påsprayet gummibelegg) er ikke lenger tillatt.
– Det er nå t-skjortepåbud i alle øvelser, også i markløft for menn.
– Ikke-støttende boksershorts med korte (altså nesten ikke) ben er tillatt.

Stevnegjennomføring:
– Løfter eller coach må gi beskjed senest i løpet av første innveiingsrunde om løfteren skal delta. De som ikke er der og melder fra når de ropes opp i første runde får ikke veie seg inn eller delta om de dukker opp senere.
– Når flere puljer løfter sammen skal det være ti minutter pause mellom øvelsene for å rigge om til ny øvelse, og for at dommerne skal få et lite avbrekk.
– En løfter som blir tilkjent omløft i tredje runde i benkpress i rene benkpresstevner eller i markløft i styrkeløftstevner, må ta løftet rett etter sitt eget løft og ikke plasseres sist i runden. Det samme gjelder løfter som blir tildelt omløft på et rekordforsøk.