Presidenten har ordet – Desember 2019

Vi har tent første lys i adventsstaken, men enda er det for tidlig å oppsummere året 2019. Fremdeles pågår EM utstyrsfritt i Kaunas i Litauen, og våre sterke ungdommer og juniorer har allerede hentet både medaljer og rekorder. Snart er det åpen klasse sin tur til å sloss om medaljer og personlige rekorder. Og det mens vi enda ikke har fått igjen pusten etter alle de gode resultatene i VM åpen med utstyr i Dubai! Det er utrolig flott å representere et forbund der vi har så mange dedikerte utøvere som fremdeles er sultne på rekorder og medaljer, og er villige til å legge ned alt det
treningsarbeidet som skal til for å hevde seg i toppen!

2020 blir et spennende år for oss, med VM på hjemmebane for utstyrsløfterne i november. Dette er et viktig VM på flere måter, ikke minst fordi det er kvalifiseringsstevnet for World Games 2021. Både i 2013 og 2017 greide flere av våre utøvere å kvalifisere seg til World Games, og vi krysser fingrene for at våre beste løftere holder seg friske og skadefrie og har marginene på sin side på VM i Stavanger så lille Norge kan gjenta bragden og stille med enda flere løftere på World Games 2021. VM i Stavanger er uansett et mesterskap å glede seg til. VM-komitéen er godt i gang med forberedelsene allerede, og har store ambisjoner for arrangementet. Jeg gleder meg virkelig til å heie på våre løftere der, men aller mest gleder jeg meg til å oppleve et VM der arrangøren legger opp til
at løfterne er viktigst. Det har dessverre vært en del eksempler på arrangører som har andre prioriteringer.

Det er også noe annet som blir spennende i 2020, og det er å teste ut de nye bestemmelsene for styrkeløft for utøvere under 14 år som ble vedtatt på tinget i oktober. Dette blir nytt for oss alle, så det er viktig at dere kommer med tilbakemeldinger om både gode og mindre gode erfaringer med reglene så vi kan vurdere om det kan være nødvendig med endringer.

Jeg ønsker dere alle en hyggelig adventstid, og til alle dere som har julestevner som hyggelig tradisjon: Lykke til!

Sportslig hilsen
Inger Blikra