Presidenten har ordet – mars 2020

Kjære alle styrkeløftvenner! Plutselig er vi i en situasjon få av oss hadde forutsett, og hverdagen er snudd helt på hodet for de aller fleste! Vi har vært nødt til å endre atferd og unngå å omgås eller møtes fysisk som vi er vant til. Mange sitter i hjemmekarantene etter reiser, og enda flere i mer eller mindre frivillig hjemmekontor – noen med viltre barn som er hjemme hele dagen fordi skoler og barnehager er stengt.

For oss i styrkeløftfamilien er kanskje det at idrettsarrangementer vi har gledet oss til er avlyst og at klubblokaler og treningssentre er stengt, det som er aller vanskeligst å takle. Mange har greid å ordne seg treningsmuligheter hjemme, men de aller fleste må nok finne alternative treningsmetoder en stund. Det kan være fristende for noen å snike seg til å trene i klubblokalene likevel, og satse på at det ikke blir lagt merke til. Men dette må vi ikke gjøre! Det er viktig at alle tar dette alvorlig, og deltar i denne enorme nasjonale dugnaden for å begrense skadeomfanget av koronapandemien. Heldigvis ser jeg at de fleste klubbene har gått klokkeklart ut og stengt lokalene sine. Jeg har ikke full oversikt, men jeg forventer at også de jeg ikke har hørt noe fra har tatt ansvar og stengt sine lokaler. 

To norgesmesterskap og en god del andre stevner er allerede avlyst, og det er sannsynlig at enda flere stevner må avlyses. Dette betyr at vi også blir nødt til å gjøre noen unntak fra kvalifiseringsreglene for noen senere norske og internasjonale mesterskap, dette vil vi komme med litt mer informasjon om ganske snart. Foreløpig vet vi lite om hvor lenge denne unntakstilstanden vil vare, og vi vet heller ikke hvilke nasjonale tiltak og regler som kan bli innført. Det betyr at vi alle sammen være innstilt på å improvisere noe mer enn vanlig også innenfor styrkeløftsporten. Dette er jeg sikker på vi skal klare sammen.

Jeg oppfordrer hele styrkeløftfamilien til å holde kontakt med hverandre og motivere hverandre gjennom digitale kanaler. Det er nok mange som synes dette er tungt, og kan trenge en ekstra oppmuntring fra en venn. Bruk også facebookgruppene våre og del gode forslag til alternativ hjemmetrening for de som ikke har eget styrkeløftutstyr. La det gå sport i å finne gode øvelser og spennende alternativer, og bruk tiden også til å ta alle de kjedelige rehab-øvelsene vi burde ha trent for å bli kvitt «vondter» og holde oss skadefrie.

Så krysser vi fingrene for at de omfattende tiltakene som er innført er nok til at vi kan komme tilbake til treningslokalene våre ganske raskt, før brakkesyken har overmannet oss og vi har tygget tapetene av veggene!

 

Sportslig hilsen 

Inger Blikra