Presidenten har ordet – mai 2020

Kjære styrkeløftvenner! Tilværelsen i denne underlige unntakstilstanden fortsetter, og vi har vendt oss til å holde avstand, vaske hendene og hoste i armkroken. Vi vet at vi her i landet bare så vidt har sett starten på pandemien, men de tiltakene som har vært innført har forhåpentligvis gjort oss bedre forberedt til å takle toppen når den kommer. Kanskje er vi til og med så heldige at målgangen i det internasjonale vaksineracet kommer så raskt at vi unngår de fryktede smittetallene.

Stadig kommer det nye retningslinjer og veiledere fra helsemyndighetene og NIF, og både Janne Gunn på forbundskontoret og vi i styret følger med så godt vi kan. Pressekonferansene som holdes gir dessverre ofte et litt annet bilde enn realiteten er når hele den skriftlige retningslinjen kommer ut, og mulighetene våre for å slippe opp litt på det strenge regelverket for styrkeløfttrening er mye mer begrenset enn det kan høres ut til på en pressekonferanse. 

Det er varslet at dersom smittetallene holder seg nede og helsemyndighetene godkjenner bransjens egne koronavettregler, kan treningssentrene sannsynligvis få lov til å åpne igjen fra 15. juni. Vi forventer at dersom dette skjer, vil det også komme noen regler vi kan benytte oss av for å justere også våre koronavettregler igjen. 

En av de siste nyhetene er at helse- og omsorgsdepartementet har bedt helsedirektoratet om å revidere smitteveilederen slik at det i løpet av juni måned åpnes for at barn og ungdom under 20 år skal gis mulighet til å utøve idrett med noe fysisk kontakt. Foreløpig vet vi ikke hvordan detaljene i dette blir, men det betyr forhåpentligvis at de av klubbene våre som var godt i gang med trening for barn kan starte opp dette igjen når de nye reglene kommer på plass.

Tren det dere har mulighet til, hold motivasjonen oppe så godt dere kan, og ta opp telefonen og kontakt en venn dere tror trenger å høre en oppmuntrende stemme eller se et kjent ansikt.

Alt blir bra!

 

Sportslig hilsen 

Inger Blikra