NM utstyr 2021 Askim

Lørdag og søndag er det endelig tid for et Norgesmesterskap i styrkeløft. Det er 708 dager siden forrige gang det ble arrangert NM Styrkeløft med utstyr. Fjorårets NM ble avlyst pga. av Covid-19 og nasjonale restriksjoner. Nå er det lettelser i restriksjonene og vi kan endelig igjen arrangere NM. 

Mye har skjedd siden forrige NM. Noen har klart å tilpasse seg den utfordrende situasjonen med stengte klubber og treningssentre, andre har slitt med den nye tilværelsen. For å gjøre det enda mer utfordrende for løfterne har restriksjonene også vært forskjellige fra sted til sted.

Endelig kan vi møtes igjen og ut ifra påmeldingen er det mye spennende løfting i vente. Her er noe av hva vi kan se frem til. For de som ikke blir nevnt, lykke til. 

Kvinnene åpner showet lørdag kl. 10.30. 

Først ut er kvinner 52, 57 og 63 kg. 

Karen Hesthammer som er tilbake på plattingen for første gang siden VM i styrkeløft 2018.

Hilde Mikkelsen Haugen har ut ifra Instagram gjennomført en god oppkjøring og har vært oppe på treningsvekter over personlig rekord og norgesrekord. 

Lena Sjøl har utifra Instagram vist frem bra trening.  

Jenny Marie Johansen har slitt med skader, men det ser ut til at dette har løsnet. 

Marthe Tjelta deltar på sitt første åpne NM. Hun har vist så bra fremgang den siste tiden at hun er tatt ut på både jr. EM og jr. VM for første gang. 

Lørdag kl. 14.00 er det klart for kvinner 69kg og 76kg. 

Disse klassene er nye fra nyttår 2021. 72 kgsklassen er tatt bort og er erstattet med de to nye vektklassene 69kg og 76kg. Nye klasser betyr at sjansen for norgesrekorder er stor.

Marte Elverum, regjerende kongepokalvinner, har på trening i oppkjøringen vært på vekter over gjeldende verdensrekord. Kanskje får vi se en norgesrekord som er over gjeldende verdensrekord?

Lørdagen avsluttes kl. 17.00 med kvinner 84, +84 og herre 59,66 og 74. 

I klasse 84 får vi igjen oppleve duellen mellom Anna Sørlie Heranger og Heidi Hille Arnesen. Forrige runde gikk Anna av med seieren. Klarer Hilde ta tilbake tronen? 

Vi gleder oss som vanlig til å se Hildeborg Hugdal flytte tunge vekter. 

Søndagen stater kl. 10.30 med herrer 83kg og 93kg. 

I klasse 83kg er regjerende verdensmester og kongepokalvinner Kjell Egil Bakkelund på plass. Vi har også Sigve Valentinsen, NMs eldste løfter. 

I 93kg klassen er jr. løfter Henrik Hagen påmeldt og rangert som nr. 1. Det blir spennende å se hvordan Henrik legger opp dette mesterskapet. Henrik var tidligere i vår involvert i en alvorlig ulykke med en øks og han måtte hentes ut av marka med redningshelikopter. 

Bak Henrik lurer landslagsløfter Sturla Mæland Abrahamsen. 

I 93kg klassen er også Vetle Valentinsen, sønn av Sigve Valentinsen påmeldt. Årets NM blir for dem en duell mellom far og sønn. Klarer Vetle endelig slå sin far, eller må ha nok en gang se seg slått?

Kl. 14.00 er det duket for 105,120 og +120kg klassen.

Landslagsløfter i 105kg klassen Asgeir Hoel har vist bra trening.

I klasse 120kg har vi Carl Petter Sommerseth som deltar på sitt første NM med utstyr siden 2017. Han har vist bra fremgang den siste tiden og han er veldig motivert for nye personlige rekorder, norgesrekord og samtidig bryte 1000kg grensen på konkurranse. 

I samme klasse har vi også Per Marius Hole. Han har ikke delta på et NM siden NM i 2013. Han har de siste årene fokusert på benkpress og kommer mest sannsynlig til å flytte gjeldende norgesrekord i benkpress. 

STREAM TIL NM: https://livestream.com/nsf/nmustyr2021

Øsker alle løftere lykke til med NM!

Henrik Hagen ble 1. april hentet med redningshelikopter etter en ulykke med øks