EM styrkeløft dag 1: To nye jr. europamestere

I dag var første dag med norske løftere under europamesterskapet i styrkeløft for junior med utstyr. På plattingen stilte Marthe Tjelta i 63kg klassen og Juliane Slettnes i 69kg klassen.

Marthe Tjelta fra Sandnes Atletklubb ble europamester med løft på 180kg knebøy, 110kg benkpress og 177,5kg markløft. Dette ga 467,5kg totalt. I tillegg til å stikke av med 1. plassen sikret hun seg også gullet i alle enkeltøvelsene. Dette er Marthes første internasjonale stevene.

Juliane Slettnes fra Brumunddal Atletklubb ble europamester med 215.5kg knebøy, 125kg benkpress og 182,5kg markløft. Dette ga 523kg totalt. Juliane satte med 215,5kg knebøy ny juniorverdensrekord, hun tok gullmedalje i øvelsen. Hun tok også sølv i benkpress og gull og ny jr. europarekord i markløft.

Marthe og Juliane fortalte etter etter løftingen at de var svært fornøyd med plasseringen. Marthe fortalte videre at hun gleder seg til å komme hjem og feire med en kebab.

Rekordløftene og opptak av livestream kan ses under.

Video av rekordløftene

Opptak av livestream