EM dag 3: Gull, sølv og bronse

Dag 3 av EM og tid for åpen klassen. I dag hadde vi 3 norske deltakere på plattingen.

I 57kg klassen deltok Hilde Mikkelsen Haugen fra Brumunddal Atletklubb

Hilde tok med seg den store gullmedaljen og kan kalle seg europamester etter løft på 205kg knebøy, 140kg benkpress og 172,5kg markløft. Totalt oppnådde Hilde 517,kg. Hun tok også med seg gullmedaljen i knebøy og benkpress.

I 63kg klassen deltok Jenny Marie Johansen fra Oslo Styrkeløftklubb og Lena Sjøl fra Sande Kraftsportklubb

Lena tok en sterk andreplass med løft på 205kg knebøy, 120kg benkpress og 205kg markløft. Totalt oppnådde Lena 530kg. I tillegg til sølv sammenlagt stakk Lena også av med sølvmedalje i alle delgrenene. Dette var Lenas første EM som seniorløfter.

Jenny oppnådde en sterk tredjeplass, plassen bak Lena. Jenny hadde en litt trøblete opplading til mesterskapet.  I dagene som ledet opp til mesterskapet har hun slitt med matforgiftning og hun var noe usikker på om hun ville klare å stille til start.  Jenny løftet 197,7kg knebøy, 11okg benkpress og 192,5 kg i markløft, dette ga en total på 500kg