EM dag 4: Europamester og verdensrekorder

Dag 4 med norske løftere under EM styrkeløft med utstyr.

I dag var det -84kg klassen med Anna Sørlie Heranger fra Oslo Styrkeløftklubb og Heidi Hille Arnesen fra IL Kraftsport.

Førsteplass og tittelen som Europamester gikk til Anna med løft på 252,5kg knebøy, 160kg benkpress og 217,5kg markløft, sammenlagt 630kg. Anna stakk i tillegg av med gullmedalje i kenbøy og sølvmedalje i benkpress og markløft.

Heidi tok en sterk 2. plass med løft på 240kg knebøy, 147,5kg benkpress og 200kg markløft. Dette ga 587,5kg sammenlagt. I delgrenene tok Heidi sølvmedalje i knebøy og bronse medalje i benkpress og markløft. Heidi åpnet på 235kg kenbøy som er ny verdensrekord i masters 2 (eldre veteran). Men Heidi ga seg ikke med dette og økte sin egen verdensrekord til 240kg i siste løft. Hun satte også ny verdensrekord for masters 2 i benkpress, markløft og sammenlagt.