EM Styrkeløft med utstyr ble arrangert 3.8 – 8.8. Her dele det arrangert EM for ungdom, junior og åpen klassen. Norge stilte med 3 juniorløftere og 6 seniorløftere.

Onsdag:  Marthe Tjelta og Julie Slettnes

I dag var første dag med norske løftere under europamesterskapet i styrkeløft for junior med utstyr. På plattingen stilte Marthe Tjelta i 63kg klassen og Juliane Slettnes i 69kg klassen.

Marthe Tjelta fra Sandnes Atletklubb ble europamester med løft på 180kg knebøy, 110kg benkpress og 177,5kg markløft. Dette ga 467,5kg totalt. I tillegg til å stikke av med 1. plassen sikret hun seg også gullet i alle enkeltøvelsene. Dette er Marthes første internasjonale stevene.

Juliane Slettnes fra Brumunddal Atletklubb ble europamester med 215.5kg knebøy, 125kg benkpress og 182,5kg markløft. Dette ga 523kg totalt. Juliane satte med 215,5kg knebøy ny juniorverdensrekord, hun tok gullmedalje i øvelsen. Hun tok også sølv i benkpress og gull og ny jr. europarekord i markløft.

Marthe og Juliane fortalte etter etter løftingen at de var svært fornøyd med plasseringen. Marthe fortalte videre at hun gleder seg til å komme hjem og feire med en kebab.

Rekordløftene og opptak av livestream kan ses under.

Torsdag: Ludvik Moen

I dag var det Ludvik Moen fra Brumunddal Atletklubb i sin tur på plattingen.  Han fortsette gull trenden og sikret seg tittelen som junioreuropamester i 83kg klassen. Ludvik løftet 292,5kg knebøy, 182,5kg benkpress og 255kg i markløft. Dette ga han 730kg totalt.  Han stakk også av med gullmedalje i knebøy , bronse i benkpress og  gull i markløft.

Fredag: Hilde Haugen Mikkelsen, Lena Sjøl og Jenny Marie Johansen

Dag 3 av EM og tid for åpen klassen. I dag hadde vi 3 norske deltakere på plattingen.

I 57kg klassen deltok Hilde Mikkelsen Haugen fra Brumunddal Atletklubb

Hilde tok med seg den store gullmedaljen og kan kalle seg europamester etter løft på 205kg knebøy, 140kg benkpress og 172,5kg markløft. Totalt oppnådde Hilde 517,kg. Hun tok også med seg gullmedaljen i knebøy og benkpress.

I 63kg klassen deltok Jenny Marie Johansen fra Oslo Styrkeløftklubb og Lena Sjøl fra Sande Kraftsportklubb

Lena tok en sterk andreplass med løft på 205kg knebøy, 120kg benkpress og 205kg markløft. Totalt oppnådde Lena 530kg. I tillegg til sølv sammenlagt stakk Lena også av med sølvmedalje i alle delgrenene. Dette var Lenas første EM som seniorløfter.

Jenny oppnådde en sterk tredjeplass, plassen bak Lena. Jenny hadde en litt trøblete opplading til mesterskapet.  I dagene som ledet opp til mesterskapet har hun slitt med matforgiftning og hun var noe usikker på om hun ville klare å stille til start.  Jenny løftet 197,7kg knebøy, 11okg benkpress og 192,5 kg i markløft, dette ga en total på 500kg

Lørdag Anna Sørlie Heranger og Heidi Hille Arnesen

Dag 4 med norske løftere under EM styrkeløft med utstyr.

I dag var det -84kg klassen med Anna Sørlie Heranger fra Oslo Styrkeløftklubb og Heidi Hille Arnesen fra IL Kraftsport.

Førsteplass og tittelen som Europamester gikk til Anna med løft på 252,5kg knebøy, 160kg benkpress og 217,5kg markløft, sammenlagt 630kg. Anna stakk i tillegg av med gullmedalje i kenbøy og sølvmedalje i benkpress og markløft.

Heidi tok en sterk 2. plass med løft på 240kg knebøy, 147,5kg benkpress og 200kg markløft. Dette ga 587,5kg sammenlagt. I delgrenene tok Heidi sølvmedalje i knebøy og bronse medalje i benkpress og markløft. Heidi åpnet på 235kg kenbøy som er ny verdensrekord i masters 2 (eldre veteran). Men Heidi ga seg ikke med dette og økte sin egen verdensrekord til 240kg i siste løft. Hun satte også ny verdensrekord for masters 2 i benkpress, markløft og sammenlagt.

Søndag: Per Marius Hole

Per Marius Hoel fra SPUVI  hadde gleden av å avslutte årets EM Styrkeløft med utstyr. Per Marius hadde litt trøblete dag på plattingen, han bommet på første knebøy og fikk ikke åpningsløftet i benkpress før på tredje forsøk. Åpningsløftet i benkpress på 335kg var allikevel godt nok for en gullmedalje. Per Marius endte på en sterk 6. plass med 280kg knebøy, 335kg benkpress og 280kg markløft. Sammenlagt endte han på 895kg.

Jr.

10 gull

1 sølv

1 bronse

Åpen

6 gull

8 sølv

3 bronse

Herrer 6plass lag.

Kvinner: 2 plass lag

Kvinner jr. 3 plass.

Juliane slettnes 3. beste kvinne

Resultat herre:

Resultat kvinner:

Film: EPFs Youtube kanal

Video av rekordløftene