Nå er det snart klart for NM i styrkeløft uten utstyr, stevnet ble avlyst i fjor og ble flyttet fra i vår til nå i høst . Mesterskapet skulle vært arrangert som en del av NM-veka. Det lot seg dessverre ikke gjøre på grunn av Covid-19.  Forrige gang vi fikk gjennomførte et NM uten utsyr var under NM-Veka i 2019.

NM arrangeres av KK-67 på Scandic Hell 23. og 24. oktober. Her er det viktig å merke seg at det opprinnelig av satt av 3 dager for å gjennomføre NM. Mesterskapet har blitt komprimert og arrangeres nå over to dager. Det blir dessverre heller ingen bankett pga. av smittesituasjonene i Trøndelag. Påmeldingsfristen gikk ut søndag 12. september og det er påmeldt 103 løftere.  Vi har mye å se frem til og det kan bli god konkurranse mellom løfteren for å stikke av med gullmedaljen og kongepokalen.

Ut fra påmeldingslisten har vi mye å se frem til. Det er mange sterke løftere påmeldt i alle klasser. Her er en liten oppsummering av hva vi kanskje får se i de noen av klassene. Vi starter med en liten gjennomgang av noen av kvinneklassene.

-47kg klassen er Sakar Hamawand og Malin Narum Kvamsdal påmeldt. I 2019 tok Sakar gullmedaljen mens Malin tok sølv i 52kg klassen. I år møtes de i samme klasse. Sakar satte  under NM i 2019 ny norgesrekord med 137,5kg i markløft. Om vi får en økning av denne i år gjenstår å se.

-52kg klassen Julie Fosseide er rangert som nr. 1. Hun har gått ned en vektklasse etter at hun tok sølv i -57kg klassen under NM i 2019. Under NM-veka i 2019 løftet hun 160kg i markløft, norgesrekorden i markløft i -52kg klassen er 157.5kg og det blir spennende å se om Julie kan prøve seg på denne.

-57kg klassen Marianne Hatlem er rangert som nr. 1 og rett bak henne finner vi vektløfter/styrkeløfter Rebekka Tao Jacobsen. Rebekka deltok tidligere i vår på EM i vektløfting i Moskva. Rebekka hadde håp om å kvalifisere seg til årets OL i Tokyo. Men drømmen om OL røk dessverre etter at hun på dro seg en skade i albuen. Rebekka kan også vise til en bronse medalje i vektløfting under junior EM i fjor. Hun har også deltatt på junior EM i styrkeløft i 2019.  Rebekka deltok på NM i styrkeløft uten utstyr i 2019, den gang stak hun av med bronsemedaljen. Hun er nå rangert som nummer 2.

– 63kg klassen I denne klassen skiller det bare 5kg på påmeldingen mellom Signe Elisabeth Belden og Gina Bakke Bolstad. Signe er påmeldt med 432,5kg og Gina er påmeldt med 427.5kg. Både Signe og Gina skal til Sverige først for å løfte på VM i styrkeløft uten utstyr, der stiller de i forskjellige vektklasser. Gina skal ned i 57kg klassen mens Signe løfter i 63kg klassen. Gina løfter på VM onsdag 29.9 kl. 16.00 og Signe løfter 30.9 kl. 13.00

-69kg klassen er ny av året og i denne klassen finner vi Marte Kjenner. Hun er påmeldt med hele 500kg, her er det bare å merke seg at norgesrekorden er på 435kg. Norgesrekorden i markløft er 187,5kg. Denne bør ikke være et problem for Marte, hun løftet nettopp 230kg på trening! Men først skal hun løfte på VM i Sverige å gi oss en forsmak på hva vi kan forvente oss på NM. Marte løfter 1. oktober fra kl. 09.00

-76kg klassen er også ny av året. Den gamle 72kg klassen er fjernet. I 76kg klassen, som i 69kg klassen er rekordene fra klassen under videreført. Dermed er det i 76kg klassen rekordene fra 72kg klassen som står som gjeldene. Med økning i vektklassene kommer det vanligvis tyngre løft. Her er det bare å ta fra popcornet og sette seg godt ned i sofaen foran TVen, for i disse klassene skal det bli tatt mange nye norgesrekorder.

-84kg klassen Her stiller sølvmedaljevinner fra NM med utstyr Heidi Hille Arnesen, hun er rangert som nr. 1 og ved en eventuell seier har hun medalje i styrkeløft med og uten utstyr. Heidi er også regjerende norgesmester i styrkeløft uten utstyr for veteraner som ble arrangert i starten av september. Heidi er påmeldt VM i styrkeløft med utstyr som blir arrangert i Stavanger fra 8. – 14. november.

+84kg klassen I denne klassen stiller det 5 sterke løftere. Sofie Flyvholm Haug er rangert som nr. 1 med 430kg. I denne klassen vil det bli tett kamp om plassene på pallen. Linn Borgland Johansen og Lise Rønning er begge påmeldt med 400kg. Ingvild Tronstad er påmeldt med 397.5kg og Marit Gråbak er ikke langt bak med 375kg.

Vi har også mye å se frem til i herreklassene også, som i kvinneklassen er det påmeldt svær mange sterke løftere. I herreklassene kan det fort ryke en norgesrekord eller to.

-66kg klassen Mark Gerhard Tolentino er rangert som nr. 1 og bak han følger mesterskapets nest yngste løfter Nikolai Ringereide

-74kg klassen Samuel Giraldo er mesterskapets yngste løfter. Han er født i 2004 og er bare ungdomsløfter. Likevel er han rangert som nr. 1 med 650kg. Samuel deltok nylig på NM i styrkeløft uten utstyr for ungdom, junior og veteran. Han vant sin klasse, tok med seg 5 norgesrekorder og ble kåret til mesterskapets beste ungdomsløfter.

-83kg klassen Trygve Sletten påmeldt som nr. 1, bak han lurer Johannes Kristensen og Anders Joakim Halland. Mellom Johannes og Anders skiller det bare 7,5kg. Johannes og Anders skal til Sverige på VM og løfter torsdag 30/9 kl. 16.00

-93kg klassen Chido Nnoli fra arrangørklubb KK-67 er rangert som nr. 1. Chido har verdensrekorden for juniorer uten utstyr med vanvittige 330,5kg i markløft. Chido har nå blitt seniorløfter og har gått opp en vektklasse, han stiller i 93kg klassen. Norgesrekorden i 93kg. klassen er 322.5kg og om Chido er i form så burde denne stå for fall.  På plassen bak Chido er regjerende norgesmester i styrkeløft uten utstyr for veteraner Helge Hansen påmeldt, Helge er påmeldt i Masters I under VM i Sverige og løfter 25. september kl. 09.00

-105kg klassen herrer kan det bli tett kamp om gullmedaljen. Truls Moe og Even Bless Liland er påmeldt med henholdsvis 765kg og 755kg. Geir Øyvind Thorsen lurer rett bak med 732,5kg.

-120kg klassen har vi Carl Petter Sommerset, Carl Petter er regjerende norgesmester i -120kg klassen fra NM-Veka 2019.  Det blir en travel styrkeløft høst for Carl Petter. For uten om NM skal han delta på VM i styrkeløft med og uten utstyr. Først ut er VM uten utstyr hvor han løfter 2. oktober fra kl. 16.00, etter NM venter VM med utstyr i Stavanger  8.-14. november.

+120kg klassen I denne klassen er det påmeldt 4 løfter. Eysteinn Fannar Oddgeirsson er ranget som nr. 1 med 755kg mens Olav Melhus Gomo kommer like bak med 710kg.

Alt av informasjon du trenger om NM som puljeoppsett, innveingslister, tidstabell osv. finner du via forsiden på hjemmesiden vår eller via  denne linken: https://styrkeloft.no/2021/09/13/nm-uf-2021/

Tilbakeblikk NM-Veka 2019

NRK sin sending fra 2019: Del 1 og Del 2

NSF sin livestram fra 2019

Resultat fra 2019