VM i styrkeløft uten utstyr 2021

Torsdag 23. september starter VM i Styrkeløft uten utstyr i Halmstad Sverige. Det arrangeres VM for samtlige alderskategorier. Norge stiller med 4 herreløftere og 4 dameløftere i åpen klasse. På juniorlaget stiller vi med 7 herreløftere og 3 kvinneløftere. I tillegg stiller det en god gjeng veteranløftere. Mange av løfterne har ladet opp til dette stevnet siden verden stengte ned våren 2020. Vi kan forvente oss mange solide løft og store økninger av personlige rekorder.   

Det er viktig å merke seg at det under juniorpuljene vil bli løfting på to plattinger, i senior/åpen klasse blir det bare bli benyttet en platting

Mandag 27.9

Kl. 13.00 har to av våre juniorløftere æren av å åpne VM. Løfterne som får denne æren av å åpne er Simen Johnson Myrvold fra Askim SK og Lars Engø Monsen fra KK-67. De løfter i klasse -74kg på platting 1. Simen og Lars deltok tidligere denne måneden i jr. NM i styrkeløft uten utstyr i Fræna. Simen tok med seg en sterk 2. plass og ny norgesrekord i benkpress på 185.5kg -83kg klassen. Lars tok også med seg en sterk 2. plass hjem i klasse -74kg.

Kl. 17.00 er det Mia Margrethe Ramberg Storstad fra Oslo SK sin tur, hun løfter i klasse -57kg. Hun løfter på platting 1. Mia løftet seg inn til en solid seier under jr. NM i styrkeløft uten utstyr. Mia tok ikke bare med seg en gullmedalje hjem, hun tok også norgesrekorden i utstyrsfri benkpress i åpen klasse med en solid benkpress på 100.5kg.

Tirsdag 28.9

Kl.09.00. De første løfterne ut tirsdag er juniorløfterne Benjamin Rastum fra Odin SK og Jacob Florelius fra Sande KK. Begge løfter i -93kg klassen på platting 1. Benjamin tok seieren i -93kg klassen under jr. NM i styrkeløft uten utstyr. Han tok også med seg norgesrekorden i knebøy i sin klasse med 276kg. Dette blir Benjamins første VM, han deltok på jr. EM i styrkeløft uten utstyr i 2019. Jacob tok 2. plass bak Benjamin under jr. NM etter tre bom løft. Får han inn disse løftene under VM kan det bli tett kniving mellom dem. Jacob har tidligere deltatt i jr. VM uten utstyr og jr. VM i benkpress uten utstyr. Hans beste internasjonale plassering er en 2. plass fra jr. VM i benkpress uten utstyr.

Samme starttidspunkt og platting har juniorløfterne Mats Høylo Kjøllesdal fra Oslo SK og Knut Einar Skår fra KK-67 i -105kg klassen.  Fra påmeldingen skiller det 12.5kg mellom disse løfterne. Mats tok seieren i 105kg klassen og Knut Einar tok seieren i -93kg klassen under jr. NM i styrkeløft uten utstyr. Dette blir begge sitt første VM i styrkeløft uten utstyr.

Kl. 13.00 er det klart for juniorløfterne Isabell Adolfsen fra Askim SK og Sofie Horne fra Tromsø Atletklubb i -76kg klassen. De løfter på platting 1. Isabel tok 1. plass under jr. NM i styrkeløft uten utstyr i -76kg klassen og er nå  VM rangert som nr. 3. Sofie tok 1 plassen under jr. NM i styrkeløft ute utstyr i -84kg klassen, hun er nå rangert som nr. 4.  Isabel deltok på jr. VM uten utstyr i 2019 mens dette blir Sofies første jr. VM.

Kl. 17.30 er det klart for siste juniorløfter ut, Anders Brøten Lillemoe  fra Røros SK. Han løfter i klasse -120kg på platting 1. Dette blir Anders første VM, han har tidligere deltatt på Nordisk mesterskap i styrkeløft for ungdom og junior uten utstyr. Anders fikk en sterk sølvmedalje under årets jr. NM i styrkeløft uten utstyr.

Onsdag: 29.9

Kl. 16.00 der det klart for første seniorløfter, Gina Bakke Bolstad fra Odin SK i -57kg klassen. Dette blir Ginas første internasjonale stevne. Hun er ranget som nr. 6 i en tett gruppe. Gina sitter på norgesrekorden i knebøy i -63kg klassen med 170kg. Norgesrekorden i -57kg klassen er på 145kg og får seg nok en solid økning. Hun løftet lett 160kg under forrige landslagssamling.

Torsdag 30.9

Kl. 13.00 løfter Signe Elisabeth Belden fra Stryn T og IL og Sunniva Nordskog  fra Odin SK i  -63kg klassen. Dette blir Signes andre VM i styrkeløft uten utstyr, forrige gang Signe deltok på VM i 2018 tok hun en sterk 8. plass. Hun har også en 1. plass fra WEC og en 5. plass fra EM i styrkeløft uten utstyr fra samme år. Under VM i år er hun rangert som nr. 6 i en tett gruppe. Dette blir Sunnivas første VM i styrkeløft uten utstyr, hun har tidligere deltatt i EM i styrkeløft uten utstyr samt VM og EM i benkpress uten utstyr. Sunniva er registrert med den tyngste benkpressen i 63kg klassen uten utstyr i år.

Kl. 16.00 løfter Johannes Kristensen fra Bodø Atletklubb og Anders Joakim Halland  fra Brønnøysund SK i -83kg klasse, det skiller bare 7.5kg mellom dem på påmeldingen. Dette blir Johannes første VM i styrkeløft uten utstyr, han har tidligere deltatt i jr. EM og jr. Nordisk i styrkeløft uten utstyr. Dette blir også Anders første VM uten utstyr, han har tidligere deltatt på EM og WEC i styrkeløft uten utstyr. Anders er regjerende norgesmester i 83kg klassen i styrkeløft uten utstyr fra 2019, Johannes tok den gang 2 plass.

Fredag 1.10

Kl.09.00 løfter Marte Kjenner fra Nidarø SK i -69kg klassen. 69kg klassen er ny av året. Den gamle 72kg klassen er tatt bort til fordel for 69kg og 76kg klassen.  Det er påmeldt 10 løftere i 69kg klassen og det er bare 35kg som skiller 1. og 7. plass. Dette kan bli en ekstremt spennende klasse. Marte er påmeldt med 500kg og Kimberly Walford fra US Virgin Islands er påmeldt med 532.5kg. Verdensrekorden i denne klassen er det Kimberly som holder på 536kg. Marte lekte seg nettopp med 230kg i markløft på trening, verdensrekorden her er heller ikke langt unna på 240kg. Dette blir hennes første VM i styrkeløft uten utstyr. Hun har en 3. plass fra WEC og en 7. plass fra EM i styrkeløft uten utstyr fra før.

Lørdag 2.oktober

Kl.09.00 starter Joel Immanuel Vikesland fra Brumunddal AK i -105 stevnets siste dag. Joel har norgesrekorden i markløft uten utstyr i 93kg klassen på 322.5kg, denne tok han som junior i 2019. Nå har han gått opp en klasse og er klar for sitt første senior VM i styrkeløft uten utstyr. Han har tidligere deltatt i jr. EM og jr. VM i styrkeløft uten utstyr. Joel er også en av løfterne som er påmeldt VM i styrkeløft med utstyr som skal arrangeres i Stavanger senere i år. Han er påmeldt som reserve i 105kg klassen.

Søndag 3. oktober

Kl. 13.00 er det klart for Norges siste løfter Carl Petter Sommerseth fra Oslo SK. Carl Petter er påmeldt som nr. 8 av 16 i jevn gruppe. På forrige VM i styrkeløft uten utstyr tok Carl Petter en sterk 6. plass, vi har tro på at han skal forbedre denne plasseringen i år. Han har det siste året trent svært bra og har lekt seg med tunge vekter på trening.  Carl Petter har alle norgesrekordene i -120kg klassen, om han høyner disse gjenstår å se. Han er som Joel også påmeldt til VM i styrkeløft med utstyr i Stavanger. Her er han rangert som nr. 15 av 25 på et resultat fra en dårlig dag på NM. Det blir svært spennende å følge med Carl Petter utover høsten.

Hvordan få med seg mesterskapet

Livestream fra stevnet blir tilgjengelig via IPFs Youtubekanal https://www.youtube.com/channel/UCJdeAqQaNbP2zpMMP6f-bIQ

Liveresultat via https://goodlift.info/live.php

Påmeldingsliste kvinner, alle klasser: https://goodlift.info/onenomination.php?cid=585

Påmeldingsliste menn, alle klasser: https://goodlift.info/onenomination.php?cid=586

Offisiellt tidsskjema: https://goodlift.info/scoresheets/Timetable-WO-2021.pdf

Tidsskjema norske løftere

Herrer

-83kg: Johannes Kristensen og Anders Halland løfter torsdag 30.9 fra kl. 16.00

-105kg: Joel Vikesland løfter søndag 2. oktober fra kl. 09.00

-120kg Carl Petter Sommerseth løfter søndag 2. oktober fra kl. 13.00

Kvinner:

-57kg: Gina Bakken Bolstad løfter onsdag 29.9 fra kl.16.00

-63kg: Signe Belden og Sunniva Nordskog løfter torsdag 30.9 fra kl. 13.00

-69kg: Marte Kjenner løfter fredag 1. oktober fra kl. 09.00

Junior herrer

-74kg: Simen Johnson og Lars Engo Monsen mandag 27.9 kl. 09.00 kl. 13.00 på platting 1

-93kg Benjamin Rastum og Jocob Florelius tirsdag 28.9 kl. 09.00 på platting 1

-105kg Mats Høylo Kjøllsdal og Knut Skaar tirsdag 28.9 kl. 09.00 på platting 1

-120kg Anders Brøten tirsdag 28.9 kl. 17.30 på platting 1

Junior kvinner

57kg Mia Margtethe Ramberg Storstad mandag 27.9 kl. 17.00 på platting 1

76kg Isabell Adolfsen og Sofie Horne tirsdag 28.9 kl. kl. 13.00 platting 1