EM med utstyr for junior er over, og i år sendte vi tre talentfulle løftere til Tsjekkia for å kjempe om medaljer – og snakk om uttelling!

Først ut var Ludvik Moen i -83. Han var i forkant ranket som nummer to i en svært tett klasse, og trengte at alt klaffet på dagen. Ludvik gjorde jobben, og fikk med seg 302.5 kilo i bøy (gull), 192.5 kg i benkpress og 272.5 kg i markløft (gull). Totalt ble det 767.5 kilo som holdt til gull sammenlagt. Ludvik gjorde et svært godt stevne med 9 av 9 godkjente løft, 27 av 27 hvite lamper og en personlig økning på 27.5 kilo fra tidligere beste resultat. Han ble også tredje beste junior på poeng på tvers av alle vektklasser!

På kvinnesiden var Marthe Tjelta og Juliane Slettnes tatt ut til å representere Norge. Marthe Tjelta (-63) var på forhånd rangert på andreplass i sin klasse. Hun hadde en kjempedag på plattingen, og endte med å løfte til gull i samtlige øvelser. Med serien 202.5 kg i knebøy, 122.5 i benkpress og 182.5 kg i markløft fikk hun en total på 507.5 kilo som var nok til å bli europamester!

Juliane Slettnes var forhåndsfavoritt til å vinne sin klasse (-69), men det var likevel svært spennende ettersom hun ikke har løftet med utstyr siden hun i fjor ble operert for brudd fem steder i foten. Det var derfor ekstremt imponerende å se Juliane løfte serien 210 kg i knebøy, 130 kg i benkpress og 193 kilo og verdensrekord i markløft! Juliane innkasserte gull i samtlige øvelser og ble europamester med en total på 533 kilo – for et comeback!

Kort oppsummert ble det tre sammenlagtgull, og 8 gull i enkeltøvelser til de norske juniorene. Gratulerer så mye.

Av

Marte Bakkelund Olborg