Dag 1

3 løftere i ilden. Tone i – 69 M2, Ove m2 – 83 Alf m2 – 93.

Alle har klare mål for dagen. Medaljer skulle sikres, deretter kunne vi se på bedre plassering evt. gull.

Først ut var tone som åpnet på 82,5kg, der det dukket opp en konkurrent fra Frankrike i stor form med åpning på 85kg.
Begge satte sine åpningsløft og begge høynet med 5kg hver. Denne satt også for begge, så da startet spillet. Frankrike høynet til 95kg og vi høynet til 100kg.
95kg ble godkjent og Tone måtte derfor sette 97,5kg. Dette gikk også greit og Tone ble dagens første verdensmester fra Norge.

Neste ut var Ove Henning. God form på trening og mer skjortetrening gjorde at vi startet på tangering av pers på 205kg. Her skiller det bare 10kg fra 4-1 plass på åpningsløftene så dette vet vi blir en tight kamp om medaljene.
Ove smeller opp første løftet sitt. Finnen på 200 og franskmannen på 210 er sjanseløse på sine løft, så det er kun Ove og Japaneren med godkjent løft av de 4 beste etter 1runde.
Ove er lettere enn Franskmannen, vi går derfor på 210 i 2.løftet, Japaneren høyner til 212.5kg.
Finnen bommer igjen på sin vekt, det samme gjør Franskmannen, Ove setter en overbevisende pers, Japaneren setter 212,5kg, men her er det ikke mye å gå på. Han er også en av få løftere som løfter i Oni Homura benkskjorte. Av personlig erfaring hos lagleder er ikke dette en skjorte der en kan stramme slik at en klarer å hente så forferdelig mange kilo. Vi sikter oss derfor inn på 217,5kg – 220kg, men melder 250 for å komme sist inn på plattingen. Japaneren kjører samme taktikk. Finnen høyner, men fremdeles sjanseløs og ryker ut. Franskmannen melder 220kg. På grunn av start nr ser vi at om Ove går inn først så kan ikke Japaneren gå på samme vekt. Japaneren senker aldri sitt løft og Ove får gå inn på 217,5kg. Her er det aldri tvil, Ove setter denne greit.
Nå er det kun 2 løft som skiller Ove og gullmedaljen. Første utforder er Franskmannen. Han fortsetter i samme spor som på de foregående løftene og er ikke i nærheten av nor som helst. Tilslutt går Japaneren inn på samme vekt. Her stemmer vår antagelse på Oni skjorta, det er ikke mer å hente på den og Ove er Verdensmester!

Sist ut er Alf-Ivar. Her er det spesielt 2 finner som er i nærheten. Alf-Ivar starter på 240, finne nr 1 starter 232,5, finne nr 2 starter på 240 etter å ha senket åpningsvekten 5kg.
Finne 1 setter åpningsløftet, noe heldig da han har en pågående nedoverbevegelse i det han får rack signalet. Alf-Ivar Bommer sin åpning, men her er det snakk om tekniske justeringer. Han er ikke nok under stanga i bunn posisjon, noe som gir en vridning på veg opp. Finne nr 2 gjør som finnene ellers i dag, bommer.
Runde 2 alle på samme vekt. Nydelig tenningsnivå på Alf-Ivar her, tydelig at dette løftet skal gå knirkefritt. Det gjør det også.
Finnene bommer selvfølgelig igjen.
Vi melder 270, så vi er sikret å få siste løft i klassen for å sikre gull, men dette sikrer finnene for oss. Alf-Ivar kan derfor gå ut å prøve på ny pers med 270kg. Det mangler ikke mye her, men Alf-Ivar er dermed Verdensmester.

Skrevet av Ralf Male