3 løftere. Ove Henning og Bjørn-Andre i – 83 m2, Eilen i – 76 m1.

Ove og Bjørn er ranket henholdsvis 3 og 4, med 0,5kg differanse i nominasjonen.
Ove som ble Verdensmester forrige uke er i form og sikter seg på kampen om gullet. Bjørn-Andre som nettopp har byttet vektklasse sikter seg inn på medalje.

Bjørn-Andre er først inn med 150kg på stangen, og setter denne fint.
Ove starter på 160kg, noe som skal være greit etter en god oppvarming med 150kg som går lett. Ove går inn, stanga beveger seg greit fra brystet, men klarer ikke å locke ut løftet.

Bjørn-Andre høyner til 155 i 2.løftet. Denne setter han også og ligger dermed på 2.plass før Ove skal inn for sitt 2.løft.
160kg blir dessverre nok engang for tungt, deretter smeller japaneren i klassen opp 170kg og sikrer med det gullet, kampen her vil dermed stå om sølv og bronsemedaljen.

Bjørn-Andre går inn på 160kg på siste løftet. Et skikkelig slite løft der det er usikkert om det er Bjørn-Andre eller stemmen til Alastair som er mest sliten i etterkant, men det er godkjent og ny norsk rekord i klassen.
Ove gjør et siste forsøk på 160kg, men er dessverre sjanseløs. Ove har all grunn til å være stolt, da han reiser hjem med en verdensmester tittel. Denne har trolig kostet han mye mer enn først antatt, da triceps og lockout var betydelig preget på disse 3 løftene.

Bjørn-Andre ender dermed med sølv i hans første deltagelse internasjonalt i denne vektklassen!

Eilen er dagens siste løfter ut. Eilen er ranket som nr 2 i klassen og ligger ann til en 4 plass på poeng ifht nominasjonsvektene. Målsetting er derfor å sikre topp 3 på bestemannspremien, samtidig som vi ser ann muligheten til å angripe en bedre plassering om hun brasilianske blir for kjepphøy med høyningene.

Eilen setter 100kg overbevisende i 1.løft, så vi melder 105kg som andre løft.
110kg er vekten som leder etter 1runde i klassen.
2.løftet må Eilen jobbe en del for. Det er en blanding av litt tungt og bom på press banen, men etter en del roping fra laglederene så sitter den. Den brasilianske løfteren setter 115kg 2-1, så vi legger da fokus over på å sikre 3 plass på poeng.

Ei finsk dame i klassen over melder 107,5kg for å prøver å overta 3 plass på poeng. Eilen melder samme vekt og går inn sist pga startsnummer. Finnen bommer, og Eilen er sikret 3.plass på poeng allerede før sitt siste løft. 107,5kg er tydeligvis en ingen klarer å løfte i dag, heller ikke Eilen. Hun tar alikevell med seg sølvmedalje i klassen og 3 plass på poeng i M2.

Skrevet av Ralf Male