NM Styrkeløft utstyr

Onsdag 22. juni arrangeres NM i Styrkeløft m. utstyr i Skien Fritidspark. og vi har mye å se frem til.

Løfterne er delt opp i 4 puljer med to starttidspunkt. Pulje 1 og 2 starter fra kl. 12.00 og pulje 3 og 4 starter fra kl. 16.30.

 

Pulje 1

Pulje 1 består av de to dameklassene -63kg og -69kg. Totalt er det 13 løftere i denne puljen. Puljen har stevnestart kl. 12.00. Dette er en spennende pulje og har mange meriterte løftere. Det er 2 Europamestre, 2 jr. Europamester og en bronsemedaljevinner fra i år. I tillegg er det løftere som tidligere har deltatt på mange internasjonale mesterskap.

Dame -63kg

I klasse -63kg er det 7 påmeldte løftere. Rangert som nr. 1 er Europamester Lena Sjøl med 530kg. Lena deltok og vant NM i styrkeløft utstyrsfritt i Bergen tidligere å år og nå er hun ute etter førsteplassen i 63kg klassen med utstyr og «The Double». På de to neste plassene følger Frida Aung med 490kg og jr. Europamester Marthe Tjelta. Marthe er kvalifisert med 475kg. «Kebab-Marthe» vant nylig jr. EM med en total på 507,5kg. Husker hun å ta på «Sigve-sokkene» kan jr. Europamesteren utfordre Europamesteren.

Rangert som nr. 4 er Hege Berge med 440kg. Hege er en svært rutinert løfter, hun deltok blant annet på VM i Stavanger i 2006 og 2013 og har flere internasjonale mesterskap bak seg. Hun har de siste årene vært inne i en litt roligere styrkeløft periode, forrige gang hun deltok på NM i Styrkeløft m. utstyr var tilbake i 2015, den gang gikk det ikke så bra. Men nå er hun tilbake og denne gangen tror vi det blir bra!

På de neste plassene på påmeldingen følger Norunn Nielsen Holmvik, Heidi Ottesen Solberg og Emma Elise Aas.

Dame -69kg

Rangert som nr. 1 i -69kg klassen er regjerende Europamester Eline Skalleberg med 605kg. På plassen bak følger bronsemedaljevinneren fra EM Ingvild Hansen med 547,5kg og på tredjeplass Jenny Marie Johansen med 537.5kg. Jenny har slitt med skader det siste året og var på vei til å kaste inn knebinda og ta en pause fra styrkeløft.  Men formen har tatt seg opp og hun har blant annet løftet over personlig rekord i knebøy på trening. Rangert som nr. 4 er jr. Europamester Juliane Slettnes med 523kg. På EM løftet hun 533kg totalt og satte ny jr. Verdensrekord med 193kg.

Eline har dessverre slitt litt med vondter etter EM, og har blitt satt litt tilbake på trening i knebøy og benkpress. Er Eline i form blir det nok vanskelig å utfordre henne om tittelen, hun ble kåret til beste løfter under NM i fjor og mesterskapets tredje beste løfter under EM i år. Men kampen om de to neste plassene kan bli meget spennende.

På de neste plassene på påmeldingen følger Yasmina Juliette Havnen og Silje Helene Ask Pettersen.

 

Pulje 2

Pulje 2 har stevnestart kl. 12.00 og starter etter at pulje 1 er ferdig med sin knebøy. Det er 11 løftere i denne puljen og puljen består av klassene herrer -83kg og -93kg.  I pulje 2 skal veteranene møte ungdommen. Mesterskapets to eldste løftere skal ansikt til ansikt med ungdommen. Det skiller hele 43 år mellom eldste og yngste løfter i denne puljen. I tillegg skal vi få se en duell mellom far og sønn Valentinsen.

Herre -83kg

Rangert som nr. 1 i -83kg klassen er jr. løfter og jr. Europamester Ludvik Moen med 740kg. På EM løftet han enda litt mer endte til slutt opp på 767,5kg. På plassen bak Ludvik er Aksel Stavheim kvalifisert med 710kg. Aksel har gått ned en vektklasse fra i fjor, hvor han stilte i -93kg klassen. Rangert som nr. 3 er mesterskapets nest eldste løfter Sigve Valentinsen med 700kg. Sigve har en løfte CV lang som er så lang at mobilen er tom for strøm lenge før du har fått gått gjennom alt.

Rangert som nr. 4 er Magnus Varpen. Han deltok på sitt første senior NM med utstyr i fjor og løftet 655kg, som er det han er kvalifisert med. Han deltok på NM uten utstyr tidligere i år og løftet da 647,5kg uten utstyr. Her er det med andre ord en løfter som kan ende opp med en total som er ganske mye høyere enn det han er kvalifisert med. Siste løfter i denne klassen Mazlum Coskun er påmeldt med 605kg. Dette blir Mazlums første stevne med utstyr, 605kg løftet han utstyrsfritt på NM tidligere i år. Mazlum er helt ny i styrkeløft med utstyr, han har hatt noen bra treninger den siste tiden og begynner å venne seg til utstyret. I likhet med Magnus kan vi forvente at Mazlum blir stående med en mye høyere total enn det han er påmeld med.

Herre -93kg

Rangert som nr. 1 klasse -93kg er Sturla Mæland Abrahamsen. Han løfter for Skien Atletklubb og løfter på hjemmebane under årets NM som blir arrangert i Skien. Sturla er kvalifisert med 840kg som er nesten 100kg foran neste løfter. Sturla deltok på EM tidligere i år, han hadde et veldig bra stevne og løftet 862,5kg totalt. Det var en veldig tett kamp om tredjeplassen men Sturla måtte dessverre ta til takke med den litt sure 4. plassen selv om han løftet svært godt. Sturla fikk ikke deltatt på NM i fjor, hvor det var nr. 2 på årets påmelding Tommy Nordstø som tok seieren med 745kg. Foran Aksel Stavheim som deltar i 83kg klassen i år.

Rangert som nr. 3 og 4 er Jostein Fiveltun og Cato Svihus, begge med 700kg. Det blir en spennende kamp mellom disse og hvem som får stå på pallen og hvem som må stå på gulvet.

Bak disse følger mesterskapets eldste løfter Jan Edvard Jensen som i likhet med Sigve Valentinsen har konkurrert siden 80-tallet. Siste mann i klasse -93kg er Vetle Valentinsen, hans eneste mål er å løfte mer enn sin far Sigve Valentinsen. Vetle slo han på benkpress NM tidligere i år. Klarer han å slå han i knebøy, markløft og på totalen gjenstår å se.

Pulje 3

Består av klassen dame -57kg, -76kg, -84kg og +84kg og de er 11 løftere totalt. Pulje 3 har oppstart kl. 16.30. I denne puljen har vi Europamester, tidligere europamester og flere verdensrekordholdere i aksjon. I tillegg deltar to løftere som skal til World Games to uker etter NM.

Klasse -57kg

I klasse -57kg er det to deltakere, fjorårets Europamester Hilde Mikkelsen Haugen og Julie Fosseide. Hilde deltok på VM i Styrkeløft i Stavanger i fjor hvor hun løftet seg til en solid 5. pass. Julie har den siste tiden fokusert på utstyrsfri løfting og tok en sterk 2. plass under årets NM i styrkeløft utstyrsfritt tidligere i år. En Hilde i form blir svært vanskelig for Julie å slå, men det blir allikevel spennende å se hva «Coach-Idiot» som hun kaller seg klarer å og om hun klarer å slå sine gamle rekorder fra forrige gang hun deltok på NM m. utstyr.

Klasse -76kg

I klasse -76kg har vi i år to deltakere, Marthe Elverum med 640 kg og Gro-Berit Stavheim med 402,5kg. Marte vant EM tidligere i år, ble kåret til EMs nest beste løfter og hun tok med seg en sølvmedalje fra VM i Stavanger i fjor. Marte skal på World Games 7. – 10. juli og tar mest sannsynlig NM som en tung treningsøkt og gjennomkjøring for World Games. Marte deltok også på World Games i 2017 hvor hun fikk en 4. plass. For de som ikke er kjent med World Games er det lille bror eller søster til OL. World Games arrangeres bare hvert 4. år og har egen kvalifisering. Mange av de store idrettene som ikke er med i OL er med i World Games.

Klasse -84kg

I klasse -84kg er evigunge Heidi Hille Arnesen rangert som nr. 1 med 605kg. Heidi løftet seg til en 4. plass på EM i år, en 2. plass i fjor og en 6. plass under VM i Stavanger i fjor. Heidi har også tidligere deltatt på tre World Games, 2007, 2013 og 2017. Hun er kvalifisert i år også, men står som nr. 3 på listen. Bare de to første får delta, resterende står som reserve.

På plassene bak Heidi er Maren Njøs Kurdal kvalifisert og rangert som nr. 2 med 487,5kg. Tuva Lierhagen er nr. 3 med 477.5kg og nora Kristin Larsen er nr. 4 med 450kg.

Klasse +84kg

I klasse +84kg er 3 løftere kvalifisert, Hildeborg Hugdal 687,5kg, Lene Thoren 567,5kg og Marte Olborg 480kg. Regjerende Europamester, verdensrekordholder i benkpress og 2. plass i VM Hildeborg skal i likhet med Marte Elverum delta på World Games korte tid etter NM. Også hun kommer mest sannsynlig til å bruke NM som en gjennomkjøring før World Games.

 

Pulje 4

I pulje 4 består av tungvekterne i styrkeløft, herrer -105kg, -120kg og +120kg og de er totalt 9 løftere. De har stevnestart kl. 16.30 men løfter først etter pulje 3 har løftet knebøy.  I pulje 4 har vi en World Games deltaker som jakter 1000kg grensen, og flere sterke løftere som skal kjempe om medaljer og pallplasseringer.

Klasse -105kg

Rangert som nr. 1 er Asgeir Hoel med 972.5kg, Asgeir fikk en tredjeplass under EM tidligere i år med en total på 982,5kg. Asgeir skal også delta på World Games og kommer mest sannsynlig i likhet med de andre deltakerne der til å ta NM som en rolig gjennomkjøring før World Games.

På plassene bak Asgeir blir det kamp om 2. plassen, der er nemlig Joel Vikesland rangert som nr. 2 med 857.5kg og Torben Strømsvik er rangert som nr. 3 med 782.5kg. Torben deltar for første gang på et stevne med utstyr. Joel tok i fjor andreplass bak Asgeir og han deltok også på VM i Stavanger i fjor.  Torben og Joel kjempet om 2. plassen under NM i styrkeløft utstyrsfritt i Bergen tidligere i år. Torben stakk av med seieren i den duellen og det blir spennende å se hva som blir utfallet nå.

På plassene bak følger Jens Petter Ødegård med 770kg og Knut Einar Skår med 755kg. Og vi må ikke glemme juniorløfter Knut Einar, kanskje får vi også se han utfordre Torben og Joel.  Han har i likhet med Torben aldri deltatt i styrkeløft med utstyr og han debuterer også i utstyrskonkurranse på NM. Knut Einar har levert noen solide treninger, han har vært oppe på lette 305kg i knebøy og 230kg kg i benkpress.

Klasse -120kg

I klasse -120kg har vi 2 påmeldte deltakere. Erik Andreas Eriksen Seim 727,5kg og Fredrik Søberg 645kg. Erik Andreas deltar på sitt tredje NM i styrkeløft m. utstyr. Resultatet Erik er kvalifisert med er fra NM i fjor, han løftet på et klubbstevne tidligere i år, men hadde ikke helt uttelling på dette stevnet. Han har nok som mål å forbedre sine 727,5kg med ganske mange kilo.

Fredrik deltar på sitt andre NM i styrkeløft m. utstyr, hans første var i fjor. Fredrik har ikke hatt den beste uttellingen på stevne det siste året med flere underkjente løft enn godkjente løft. På NM i fjor endte han opp med et godkjent løft i hver øvelse. Han røk dessverre også ut under NM i benkpress m. utstyr tidligere i år. Nå er han veldig revansjsugen og sikter mot flere godkjente løft. For å gjøre det ekstra spennende er han påmeldt klubbstevne 4 dager før NM.

Klasse +120kg

I klasse +120kg har vi to deltakere, Eysteinn Fannare Oddgeirsson og Åge «MaxRep» Berntsen. Eisteinn er kvalifisert med 820kg og Åge er kvalifisert med 780kg.

Eisteinn deltar på sitt andre NM-styrkeløft m. utstyr, hans første var i fjor. Eysteinn har for det meste løftet utstyrsfritt de siste årene. Hans siste stevne var NM utstyrsfritt i fjor, da løftet han 800kg tett opp under det han har kvalifisert seg med.

Åge har er en svært rutinert løfter, han har deltatt på en rekke NM. Ifølge statistikken vår var hans første NM i 1988, dette var et benkpress NM. På NM i fjor ble han stående uten gyldig resultat, han fikk aldri åpningsløftet sitt på 360kg i knebøy.

 

Vi ønsker alle løfterne lykke til under NM!