Karen Hesthammar med 4. plass i World Games

Karen Hesthammer(28) fra Oslo Styrkeløftklubb konkurrerte i dag på sitt første World Games. Hesthammer konkurrerte i klassen Lightweight som var klassen som fikk æren av å åpne showet i Birmingham-Jefferson Concert Hall. En konsertarenaen som har en kapasitet på ca. 2800 sitteplasser.

Hesthammer var på forhånd rangert som nr. 7 i konkurransen, men med et sterkt resultat under EM i mai viste vi at hun var god for enda mer kilo en det hun kvalifiserte seg til World Games med.

Det ble en meget dramatisk og spennende konkurranse. Hesthammer åpnet på 182,5 kg i knebøy, et lett og kontrollert løft. Dommerne var ikke helt enige i utførelsen og  det ble underkjent, to mot en. Hun økte allikevel til 190 i andreløftet, dette gikk like lett opp som førsteløftet. Men igjen var dommerne ikke helt enige i utførelsen og igjen fikk hun underkjent to mot en. Det ble lagt inn en klage til juryen og de valgte å godkjenne løftet,  hun var igjen med i konkurransen. Som tredje løft ble det meldt inn 197.5kg. Hesthammer var i storform og 197.5kg så ut som et åpningsløft. Men dommerne var fremdeles strenge og underkjente løftet. På nytt ble det lagt inn en klage til juryen. Denne gangen fikk vi ikke medhold og Hesthammer ble stående på med et godkjent løft på 190kg.

Etter knebøyen var det 20 min pause og Hesthammar hadde en bra oppvarming til benkpress. Hesthammer meldte 102,5kg som åpningsløft. Litt tekniske problemer under løftet førte til at hun bommet på løftebanen og spotterne måtte ta stangen. Hun meldte på nytt 102,5 kg som andre løft, dette ble underkjent på nedoverbevegelse. Hesthammer meldte på nytt 102,5kg som siste forsøk i benkpress, hun hadde nå bommet to ganger på åpningsløftet. På siste løftet viste Hesthammer hvor solid hun er som løfter, med alt presset hengende over henne samlet hun seg og tok sisteløftet som det åpningsløftet det egentlig er. Flere andre løftere bukket under for presset i tredje løft, men Karen Hesthammer beholdt roen og sikret løftet. Hele 5 utøvere røk ut av konkurransen.

Hesthammer fortsetter å vise bra form med en lett oppvarmingen til markløft. Hun åpner på lette 160kg og fortsetter med  lette 170kg som andreløft i markløft. Hesthammer ligger dessverre rett utenfor medaljekampen etter de to første løftene, og det må et urealistisk tungt sisteløft til for at Hesthammer skal kunne konkurrere om en bronsemedalje. Det ble valgt å heller ta et sikkert og enkelt løft på 175kg for å avslutte med en sterkere total.

Hesthammer endte til slutt på en solid 4. plass etter å ha blitt neddømt i knebøy og litt stang ut i benkpress. Hun viste allikevel klasse med å komme tilbake i sisteløftet i benkpress, og viste dermed at hun hører hjemme blant eliten av verdens styrkeløftere.

Reprise av løftingen kan ses her:

https://olympics.com/en/video/powerlifting-equipped-lightweight-middleweight-the-world-games-2022-birmingham

Vi ønsker også å rette en liten takk til det Norske landslaget i Sumo, som tok brukte fridagen sin på å se på styrkeløft!