Oppsummering EM benkpress 2022: Dag 2

Kaos dag 2, forsinka fly

Ny dag, nye muligheter for mere rot.

I dag skal siste veteran i ilden samt juniorene.

Vi coachene har i hvert fall fått kortene våre for tilgang til oppvarmingen, noen av løfterne har fått de også, men kun med tilgang til feil dager.

Først løfter ut i dag er Erik Marius Egerdahl. Han er ranket som nr.7 i klassen og deltar internasjonalt for første gang. 132,5kg ble åpningsløft, som er en fin og lett åpning. Går på 137,5kg som også går fint. I siste løftet prøver vi 142,5kg som vil holde til pers. Erik setter denne og ender på 5. i klassen

Neste løfter ut er Martine Svinnset. Hun skulle ankommet i går, men flyene forsinket og hun kom seg ikke frem. Hun har derfor vært på reise i hele dag og ankommer like før tiden på innveiingen har gått ut.
Oppvarmingen går kjapt unna og hun åpner på 80kg. Lett løft, som holder til foreløpig 4 plass. 85kg blir godkjent 2-1 i andre løftet, det samme gjør jenta fra Frankrike på 3.plass
I siste går vi for 87,5kg som kan holde til 3.plass. Det blir dessverre for tungt i dag, men med denne kaotiske stevne opplevelsen så er det uansett en seier.

Marthine Myhr går i puljen etter. Hun har gått opp en vektklasse fra VM, men har hatt en del problemer med en skulder de siste ukene, så vi tilpasser stevne dagen litt etter hva hun føler.
Hun høyner åpning fra 100 til 102,5kg da kroppen ikke kjennes så verst ut allikevel. Lett og fin åpning, 3. plassen er nok allerede sikret så da er det bare å starte å jakte de foran.
107,5kg går opp i 2.løftet og vi melder 112,5kg for å prøve å heve plasseringen. Dette blir for tungt i dag, men Marthine er fornøyd med bronse og gjennomføringen av stevne dagen.

I klasse -83 og – 93 ble Norge representert ved Simen Myrvold og Isak Asperud. Simen var en klar medaljekandidat i -83, og Isak hadde også gode muligheter på medalje med god uttelling.

Simen valgte å åpne på 175kg, noe som brakte ham opp på andreplass bak svenske Jonathan Henningsson.

Isak åpnet på 180kg og var med det på bronseplass da briten som var ranket som nummer en fikk underkjent åpningen på 207,5. Isak høynet til 190 i andreløft, mens briten valgte å høyne med 10kg til andreløftet.

I Simens andreløft ble 185 satt veldig greit, mens Henningsson gjorde 200. Simen meldte 200 i siste, men det var en kroater som var lettere som meldte 185 i tredje og siste.

Isak satte 190kg i andreløftet, og medalje var nå innenfor rekkevidde dersom han fikk satt et solid tredjeløft. Det ble vurdert ulike scenarioer, men valget falt ned på 192,5kg og dermed sikte på bronsemedaljen. Dette fordi briten som bommet i førsteløftet fikk satt 217,5 i sitt andre. Isak måtte da forbi en svenske og en annen brite for å ta bronsen.

I Simen sin klasse satte kroaten 185 i sitt siste løft, og Simen måtte da senke fra 200 til 187,5kg for å sikre sølvet. 187,5kg satt han veldig greit, og sølvet var sikret. Som en kuriositet kan det nevnes at Henningsson satte en Juniorverdensrekord med 206,5kg. En voldsomt imponerende vekt for en junior i klasse -83.

I -93 bommet dessverre Isak på sitt siste løft. Det gjorde briten også, men det var av liten betydning. Det ble en fjerdeplass på Isak denne gangen, mens de medaljene gikk på henholdsvis 217,5, 200 og 192,5kg.

Skrevet av Ralf og Kim