Oppsummering EM benkpress 2022: Dag 3

Alle åpen løfterne skal i ilden i dag.

Først ut er Selma Karoline Matilde Ramberg Storstad i -52kg.
Selv om hun er junior innehar hun verdensrekorden i åpen, så det ingen tvil om at hun har nivået inne for å kjempe om både gull og bestemannspremie.
Dessverre har ikke formen truffet helt slikt som hun hadde håpet, men hun skal uansett gjøre det hun kan for å kjempe om gullet.
Melder 97,5kg som åpningsløft, som er høyeste vekt i klassen, men stanga rikker seg ikke fra brystet. Det samme skjer også i 2 løftet.
I siste løftet er det alt eller ingenting. Selma høyner til 102,5kg og denne gangen går stangen opp! Løftet blir godkjent 2-1. Gull går til Sverige, Sølv til Ungarn og Bronse til Selma, alle med samme vekt.

Neste løfter ut er Mia Margrethe Ramberg Storstad i -57.
Mia starter på 90kg, som i motsetning til lillesøsters første løft går lett og fint opp.
Høyner med 5kg til 2.løft.
Også dette går lett opp. I siste starter kampen om medalje. Mia setter 100kg i sitt siste forsøk. Dette holder til dagens andre bronse medalje.

I samme gruppe løfter Elise Rosenborg i -63. En veldig tett klasse, der det skiller 5kg fra fjerde til første plass. Elise starter på 105kg.
Lett og godkjent første løft. Høyner til 110 i 2 løftet. Ligger på 2 etter 1.runde. I andre løftet går ikke 110 opp, rykker da ned igjen til 4.
Elise går på samme vekt i siste løftet som vil sende henne opp til en foreløpig 1.plass.
Løftet er intet annet enn imponerende. Hun kjemper alt hun har og det går opp! Det blir godkjent , så nå er det bare å se hva dette holder til. 2 løftere går inn på 112,5kg, begge disse løftene går opp og blir godkjent. Sist ut er jenta som ledet etter 2.runde. Hun går for gull på 115kg, men dette går ikke opp. Hun ender dermed på 4, Elise får dagens tredje bronse.

Jentene tar 8.plass i lagkonkurransen.

Nå er det guttas tur.

I første gruppe er Fredrik Myrvang og Kjell Bakkelund. Fredrik er ranket til gull og er i god form, Kjell har hatt en mer trøblete oppkjøring med vonde håndledd, så her handler det om en grei gjennomkjøring til søndag.
Fredrik åpner på 152,5kg som sikrer gull medalje allerede i første løft.
Kjell åpner med 160kg, begge løftene blir godkjent.
De høyner henholdsvis 5 og 10kg hver.
Også denne gang blir begge løftene godkjent. Fredrik får riktig nok 2-1 med en rød lampe fra hoveddommer.
Spørs om han bør ha et oppfriskningskurs da rød er ‘’dybde’’ i både bøy og benk.
I siste løftet går Fredrik på 162,5kg, men dette blir underkjent på utretting. Noe både vi i publikum og Alastair ser, selv om vi jubler. (Var verdt forsøket). Fredrik er uansett Europamester i -59kg klassen, noe som er en fin tidlig bursdagsgave.
Kjell bommer på 180kg og ender på 5.plass. Dette er faktisk bare tredje gangen Kjell ikke ender med medalje i benk internasjonalt på 17 internasjonale deltagelser. Nå venter noen rolige dager på familie ferie der han skal spise som en helt for å fylle -83kg klassen.

Nestemann ut er Kim Beck Gundersen. Dette er hans siste konkurranse i -83kg før den matglade løfteren endelig skal få gå opp i -93kg klassen. Noe som jaggu er på tide etter etter å holdt seg i samme vektklasse i 13år!
Kim starter på 187,5kg som er en trygg og sikker åpning. Godkjent løft og 195kg blir neste vekt. Denne går også opp, men han må kjempe litt for den. I siste løftet går KIm for 200kg, en vekt han har presset en del ganger før, men akkurat i dag går det ikke. Kim ender på 4.plass.

Jarle Onarheim går i -93, han er i god form og skal være med i medalje kampen.
Han starter på 195kg som går meget lett opp. Melder 10kg mer i 2.løftet som også går fint opp. En løfter fra arrangør nasjonen tar 205 i sitt siste forsøk og vi velger å gå på 207,5kg for å sikre medalje. Jarle er helt sikker i sitt siste forsøk og tar med seg dagens fjerde norske bronse.

Dagens siste løfter er Ralf Male i -105kg klassen. Han skal løfte med utstyr på søndag og ser på utstyrsfri løftingen som en god gjennomkjøring til søndagen da medalje sjansene er mye større da.
Ralf melder 190kg som åpningsløft, noe som er en trygg vekt, men som også er samme vekt som ikke gikk opp på VM.
Åpningsløftet går lett opp og vi høyner til 197,5kg på neste.
Dette går av en eller annen grunn ikke opp, så det blir et omforsøk på samme vekt i siste løftet.
Denne gangen går det lett opp.
‘’Koffor gjorde du ikkje det i sta?’’ sier Alastair.
Det er faktisk et godt spørsmål.
Ralf ender på 8.plass i klassen.

Gutta havner på 3.plass i lagkonkurransen da vi slår Sverige med 1poeng.

Kvelden avsluttes med felles middag og en liten bursdagsfeiring av Fredrik.