Oppsummering EM Benkpress 2022: Dag 4

Vi startet fredagen med to gamle ringrever. Kjell Arne Bøe i master 4 – 93. Han har fått trent litt dårlig på grunn av sykdom, men er klar for å løfte på EM. Oppvarmingen går veldig fint og vi setter 150 som åpning og det går så det suser. Vi melder 160 i 2. løft, men det ble dessverre underkjent på grunn av hodeløft. Vi går på europarekord i siste, men det blir underkjent på rumpeløft. Likevel så blir det soleklart gull! 

Vidar Ringvold løfter i gruppe to og oppvarmingen går veldig fint til siste løftet med skjorte. Det blir litt rotete og hodet kommer opp. Vi senker til 200 kg som Startvekt, men dessverre skjer det samme der. Han setter 200 i 2. løftet. Vi øker til 220 kg for å kunne ha mulighet til gullet. Det går dessverre ikke og Vidar ender på andreplass.

 

I den siste innveiingen har vi to damer. Det er en rutinert løfter i Audhild Mathiesen og så har vi debutanten Eirin Herland. Audhild er først ut og oppvarmingen går så det suser! Vi setter 77.5 som åpning og det går lekende lett. Audhild har full kontroll og vi går rett på 83 kg som er europarekord. Dette er identisk med åpningsløftet og dermed sitter rekorden allerede etter to løft. Audhild har bursdag denne dagen og nøyer seg dermed ikke med bare en rekord. Vi legger på en kilo til og går på 84 kg i siste løft. Dette er lenkene lett i likhet med de to første løftene. Dermed slår Audhild til med europarekord, europamester og beste løfter på poeng i master 3.

Sist ut er debutanten Eirin. Audhild har lært bort noen triks tidligere på dagen så hun er relativt rolig når vi setter i gang.  Åpningen på 95 kg sitter som et skudd, men på grunn av svensken som hager bak så økes det til 97.5 i andreløftet. Svensken bommer på 95 kg, men Eirin bommer også på 97.5. Svensken presser litt i siste og høyner likevel til 97.5 så de norske må melde 100 kg. Dette er målet til Eirin denne dagen. Svensken bommer sitt siste løft, men det gjør dessverre Eirin også. Rumpa lurer seg opp fra benken og dermed blir det røde lamper. Det er tre løftere i klassen og det blir bare tre godkjente løft da det bare er første løftene som blir godkjent på alle tre. Eirin sikrer dermed tittelen med 95 kg!