Presidenten har ordet – Januar 2023

Presidenten har ordet – januar 2023

 

Godt nyttår, kjære styrkeløftvenner! Det er lenge siden siste utgave av «presidenten har ordet» siden dette en lang periode har vært lagt inn i våre jevnlige nyhetsbrev. Men nå har det av ulike årsaker vært pause i nyhetsbrevene en stund, så nå er det på tide med et frittstående presidenten har ordet igjen.

Endelig har vi hatt et helt år nesten uten koronarestriksjoner, og vi har kunnet både trene og konkurrere som normalt. Klubbene har gjort en fantastisk jobb for å få i gang medlemmer som har sluttet å trene eller funnet andre treningsaktiviteter i løpet av pandemien. Kreativiteten for å komme på gode tiltak for å få tilbake samholdet og klubbgleden har vært enorm. Takk til alle dere der ute som gjør styrkeløftklubber til noe vi ønsker å høre til i!

Toppidrett skal jeg ikke si så mye om denne gangen, men det har virkelig vært et år med sterke prestasjoner på samtlige landslag. Jeg må jo likevel få lov til å gratulere Kjell Bakkelund som har vunnet «alt» i 2022 og kronet det hele med seier i World Games – vårt OL for 36 ikke-olympiske idretter. Snart kommer filmen som er resultatet av filmprosjektet mot World Games, det er bare å kjøpe inn popcorn og papirlommetørkler og glede seg! Og jeg må også nevne Hildeborg som pekte nese til alle som var skråsikre på at det ikke var mulig å komme tilbake etter den alvorlige skaden i 2017 – i alle fall ikke med store tall i benkpress. Hun gjorde det på mesterlig måte ved å bli verdensmester i styrkeløft med utstyr i november, og sette verdensrekord i benkpress! Hun var også flaggbærer for den norske troppen i World Games. Hildeborgs prestasjoner kom også gjennom nåløyet så hun var en av de nominerte til prisen «Årets kvinnelige utøver» på idrettsgallaen på Hamar i begynnelsen av januar og representerte oss på en glimrende måte der. Vi skulle selvfølgelig helst hatt Kjell sammen med Hildeborg der, men dette er dessverre noe vi ikke rår over.

På slutten av året hadde vi vårt årlige oppfølgingsmøte med antidoping Norge (ADNO), som alle de som er sertifisert som Rent Særforbund har. ADNO er imponert over de tiltakene vi har, med krav om gjennomført Ren Utøver og antidopingkontrakt for både utøvere og lagledere. Vi topper statistikken når det gjelder Ren Utøver. De er også veldig fornøyd med hvor aktivt våre medlemmer og klubber bruker varslingskanalene deres, og ser det er stort ønske om å holde idretten ren. Takk til alle dere som bruker ADNOs varslingskanaler aktivt ved mistanke om dopingbruk, fortsett med det! Dette er kanalen for å melde mistankene sine til noen som har mulighet til å følge opp. Er det mistanke om salg av forbudte midler, bør varslingen til ADNO kombineres med et varsel til politiet. Dette er de rette kanalene for mistanker og varsler. Klubber og særforbund har verken ressurser, kompetanse eller myndighet til å drive etterforskning, testing eller sanksjonering på bakgrunn av mistanke om brudd på dopingbestemmelsene, så beskyldninger mot enkeltpersoner eller klubber i sosiale medier er ikke egnet til annet enn å skade idretten vår og ramme mange uskyldige medlemmer.

Jeg ønsker alle et riktig sterkt nytt år, og gleder meg til å treffe dere på stevner rundt omkring i landet!

 

Sportslig hilsen

Inger Blikra