Søndag starter VM i styrkeløft utstyrsfritt på Malta. Norge stiller med 10 løftere til start i dette rekordstore verdensmesterskapet. 180 kvinner og 221 menn skal kjempe om tittelen som verdens sterkeste. Det blir en spennende uke med løfting fra søndag til søndag. Første norske løfter konkurrere mandag, mens siste norske løfter konkurrere lørdag. Nytt av året er landslagets sponsoravtale med SBD, så hold øynene åpne for løftere med NOR på brystet.

Det norske laget består av følgende løftere:

  • Julie Fosseide (Oslo Styrkeløftklubb)
  • Marte Kjenner (Nidarø Styrkeløftklubb)
  • Jorill Nese (Odin Styrkeløftklubb)
  • Jenny Heyerdahl Brynhi (Oslo Styrkeløftklubb)
  • Kjell Egil Bakkelund Olborg (Oslo Styrkeløftklubb)
  • Benjamin Rastum (Odin Styrkeløftklubb)
  • Toni Johannessen Amengual (Bergen Styrkeløftklubb)
  • Torben Strømsvik (Oslo Styrkeløftklubb)
  • Carl Petter Sommerseth (Christiania Atletklubb)
  • Anders Brøten Lillemoe (Røros Styrkeløftklubb)

 

Mandag 12 juni.

Julie Fosseide er første norske løfter i aksjon. Julie er tilbake på landslaget etter flere gode mesterskap i fjor. Hun deltar på sitt første internasjonale mesterskap siden EM i styrkeløft med utstyr i 2016. Beste internasjonale plassering er 3. plass under jr. EM i 2015 med utstyr.

Julie løfter i klasse -57kg og løfter i B-puljen mandag fra kl. 14.30

Tirsdag 13. juni

-74kg: Kjell Egil Olborg Bakkelund er neste løfter i aksjon. Kjell er ranget som nummer to, bare 7.5kg bak amerikanske Taylor Atwood som er kvalifisert med 777.5kg. Løfter nummer tre fra påmeldingslisten Chun-Chia Fan fra Chinese Taipei er påmeldt med 760kg. Kjell Egil vant VM i styrkeløft utstyrsfritt i 2017 og ønsker nok å kopiere den seieren i år. Etter løftingen dra Kjell Egil rett hjem, han skal nemlig konkurrere igjen lørdag 17. juni under NM i styrkeløft med utstyr under NM-Veka sommer 2023.

Kjell Egil løfter i klasse -74kg i A-puljen tirsdag fra kl. 19.00

Torsdag 15. juni

-69kg: Marte Kjenner er rangert som nummer to i klasse -69kg med 538.5kg. Rangert som nummer en finner vi Prescillia Bavoil fra Frankrike med 548.5kg. Marte har sølv fra VM i 2021 og 2022 men foreløping ingen gullmedalje fra VM. Alle gode tinge er tre sies det. Blir 2023 året for gullmedalje på VM, slik som hun vant gull under EM i 2021.

Marte løfter i klasse -69kg i A-puljen torsdag fra kl. 19.00

Fredag 16. juni

-76kg: Jorill Nese deltar på hennes første VM i styrkeløft, hun debuterte internasjonalt under EM i styrkeløft utstyrsfritt i fjor. Jorill er kvalifisert med 457.5kg.

Jorill løfter i klasse -76kg i B-puljen fredag morgen fra kl. 09.00.

-93kg: Benjamin Rastum deltar også på sitt første VM i styrkeløft som senior, han har tidligere deltatt på VM som junior og har en 8. plass fra i jr. VM i fjor som beste plassering. Benjamin er kvalifisert med 742.5kg.

Benjamin løfter i klasse -93kg i B-puljen fredag fra kl. 13.00

Lørdag 17. juni

-105kg: Torben Strømsvik debuterer som løfter på et verdensmesterskap i styrkeløft. Torben har deltatt på ett internasjonalt mesterskap tidligere, EM i november i fjor. Den gangen løftet han 802.5kg, han er nå påmeldt med 807.5kg

Torben løfter i klasse -105kg i B-puljen lørdag fra kl. 08.00.

-105kg: Toni Johannessen Amengual debutere i likhet med Torben som løfter på et verdensmesterskap. I likhet med Torben har han også bare deltatt på ett internasjonalt mesterskap tidligere, EM i november i fjor. Toni løftet 840kg på EM i november og er nå kvalifisert med 853.5kg Toni er rangert som nr. 9 i klasse -105kg.

Toni løfter i klasse -105kg i B-puljen lørdag fra kl. 08.00.

-120kg: Anders Brøten Lillemoe debutere som senior under VM på Malta etter å ha tatt steget fra junior til senior i år. Anders har representert Norge på to jr.-verdensmesterskap tidligere. Anders er også innehaver av jr. verdensrekord i markløft med 368kg. Det skal bli spennende å se om han kan nærme seg verdensrekorden i seniorklassen som kanadiske Bryce Krawczyk har på 385.5kg

Anders løfter i klasse -120kg i B-puljen lørdag fra kl. 12.30

-120kg: Carl Petter Sommerseth er siste løfter i aksjon under VM i styrkeløft utstyrsfritt 2023. Carl Petter tok med seg tredjeplassen under VM i fjor. I år er han kvalifisert som nr. 5 med 890kg, det samme han tok tredjeplassen på VM i fjor. Det vil bli en spennende kamp og Carl Petter må hente kilo i hver eneste øvelse for å kjempe om en medalje, det et tett kamp i toppen av klassen.

Carl Petter løfter i klasse -120kg i A-puljen lørdag fra kl. 20.00

Påmeldingsliste, tidsplan, resultatliste og link til livestream finner dere her:

http://goodlift.info/live.php