Onsdag startet VM i styrkeløft m. utstyr for Norges del. Vi stiller med  7 representerer Norge under årets mesterskap som blir arrangert i Druskininkai i Litauen. VM startet mandag og de letteste klassene har allerede konkurrert uten norske deltakere.

De norske løfterne som konkurrerer om edelt metall er:

Marthe Tjelta – Sandnes Atletklubb

Ingvild Hansen – Askim Styrkeløftklubb

Jenny Marie Johansen – Askim Styrkeløftklubb

Asgeir Hole – Fræna Atletklubb

Marte Elverum – Haugesund Kraftsportklubb

Heidi Hille Arnesen – IL Kraftsport

Anna Sørlie Heranger – Lenja Atletklubb

Tidsoppsett

Onsdag kl. 18.00

Marthe Tjelta er første norske løfter i aksjon. Tjelta løfter i klasse -63kg og er fra påmeldingen rangert som nr. 6 i sin klasse. Tjelta har løftet 538.5kg totalt fordelt på 205kg i knebøy, 146kg i benkpress og 187.5kg i markløft. -63kg klassen er delt i 2 puljer en A og en B-pulje, Tjelta løfter i A-puljen. Pulje A vil også bli vist på Eurosport onsdag kl. 18.00. Amerikaneren Taylor Lachappelle er rangert som nummer 1 med 632.5kg. Men det skille bare ca. 30kg opp til en ukrainske Larysa Soloviova som er rangert som nr. 2. Dette betyr at det vil bli en svært tett pulje der det vil bli en kamp om å få med seg mest mulig kilo i hvert eneste løft. Tjelta har vist god form på trening den siste tiden, så dette kan bli en svært spennende kamp om kiloene. Tjelta tok en 3. plass under EM i vår og ble både europamester og verdensmester under Jr. EM og Jr. VM i 2022

Torsdag kl. 12.00

Jenny Johansen og Ingvild Hansen konkurrere i -69kg klassen er rangert som nummer 4 og 5 i denne rekkefølgen. Fra påmeldingen skiller det bare 1kg mellom disse løfterne. Johansen er påmeldt med 581kg fordelt på 230kg i knebøy, 135kg i benkpress og 216kg i markløft. Hansen er påmeldt med 580kg fordelt på 207.5kg i knebøy, 165kg i benkpress og 210kg i markløft.

Johansen er regjerende Europamester i styrkeløft etter at hun stakk av med seieren i vår, den gangen løftet hun 570kg. Johansen har løftet bra det siste halvåret, påmeldingen med 581kg er fra NM i sommer mens under regionsmesterskapet i oktober løftet hun 582.5kg.

Hansen er regjerende Europamester og Verdensmester i benkpress etter å ha vunnet begge konkurransene tidligere i år. Under EM i Styrkeløft i vår ble dessverre Hansen stående uten gyldig resultat.

Det vil bli en spennende klasse, ikke bare kampen mellom Johansen og Hansen, men også om medaljeplass. Fra påmeldingslisten er tyske Cathrin Silberzahn rangert som nr. 3 med 587.5kg, ikke mange kiloene foran Johansen og Hansen.

Torsdag kl. 16:00

Asgeir Hoel er først og eneste norske herre under årets verdensmesterskap. Hoel løfter i klasse -105kg og er påmeldt med 990kg totalt. Dette delt inn i 395kg i knebøy, 257.5kg benkpress og 337.5kg i markløft. Fra påmeldingen er Hoel rangert som nr. 6. Hoels mål er å løfte 1000kg totalt og bli den tredje norske løfteren i klasse -105kg til å gjøre dette, etter Kristoffer Eikeland og Stian Walgermo. Den argeste konkurrenten er alltid svensken, uansett idrett. I Hoels klasse er det svenske Oliver Dahlkvist og han er rangert som nr. 5 med 1000kg. Hoel har vist bra form den siste tiden, han løftet tunge kilo lekende lett på landslagssamling tidligere i høst, 400kg i knebøy har aldri sett så lett ut. Hoel kan på en god dag vær med å kjempe om medaljer selv om han ligger noen kilo utenfor pallen fra påmeldingen. Hoel tok bronsemedalje både under EM og VM i styrkeløft i fjor.

Fredag kl. 10.00

Marte Elverum i klasse -76kg er rangert fra påmeldingen rangert som nr. 2 med 652kg fordelt på 253kg knebøy, 145kg benkpress og 254kg markløft. Elverum er påmeldt 6 kg bak tyske Sonja Krueger. Fra påmeldingen er Elverum den løfteren med færrest kilo opp til gullmedaljen. Men som alle vet vinnes ikke konkurransen på påmeldingen, alle løft skal løftes. Det påmeldingen kan si noe om er at dette kommer til å bli tett og spennende kamp mot Krueger.

Elverum har flere gullmedaljer fra EM, men har ennå ikke stått på toppen av pallen i et VM. Alle i styrkeløft Norge håper dette blir gangen hun tar med seg en gullmedalje hjem. (No pressure Marte) For Elverum vil dette bli en kamp til siste løft i siste markløft. Markløft er Elverums sterkeste øvelser og hun har tidligere vært innehaver av verdensrekorden i markløft, den gang på 250kg.

Lørdag kl. 12.00

Heidi Hille Arnesen har gått opp en vektklasse under årets VM, i år har hun gått fra -84 til +84kg. Hille Arnesen som fra vår statistikk deltok på sitt første VM i 2005 er fra påmeldingen rangert som nr. 3 med 252kg knebøy, 147.5kg benkpress, 212.5kg markløft og en total på 612.5kg.

53 år gamle Hille Arnesen er konkurransens tredje eldste løfter, allikevel så hevder hun seg i verdenstoppen.

Lørdag kl. 16.20

Anna Heranger er siste norske løfter under årets verdensmesterskap i styrkeløft. Anna løfter i klasse -84kg i A-puljen. Denne puljen blir også sendt på Eurosport. Heranger er påmeldt med 652.5kg totalt, 265kg knebøy, 162.5kg benkpress og 225kg i markløft. Fra påmeldingen er Heranger rangert som nr. 2 bak kanadiske Rhaea Stinn som er påmeldt med 683kg. Like bak Heranger lurer nederlandske Ankie Timmers med 650kg. Som i mange av de andre klassene blir det også her en svært spennende kamp om  medaljene.

Heranger er regjerende europamester etter seier tidligere i år, under fjorårets VM løftet Heranger til en sølvmedalje.

Lørdag: +84kg Heidi Hille Arnesen Løftestart: 13:00 -84kg Anna Heranger Løftestart: 17:20

Livestream, direkteresultat og resultatlister finners via linkene under

Alt av dokumenter og link til alle direkte-sendingen finner dere her: https://linktr.ee/ipf_world_equipped

Direkteresultat: https://goodlift.info/live.php

Komplett tidstabell i lokal tid(de er 1 time foran oss): om https://www.powerlifting.sport/fileadmin/ipf/data/championships/informations/2023/equipped-open/V2_Timetable_Lithuania.pdf