EM Styrkeløft utstyrsfritt 2023

Mandag 4.desember starter Europamesterskapet i styrkeløft utstyrsfritt i Tartu, Estland. Norge sender 11 løftere til årets siste internasjonale mesterskap.

Det norske laget:

-57kg Julie Fosseide – Oslo SK

-63kg Gina Bakke Bolstad – Odin SK

-69kg Marte Kjenner – Nidarø SK

-69kg Signe Elisabeth Belden Pavlovic – Stryn T og IL

-76kg Jorill Nese – Odin SK

-74kg Kjell Egil Olborg Bakkelund – Oslo SK

-93kg Benjamin Rastum – Odin SK

-93kg Johannes Kristensen – Bodø AK

-105kg Toni Johannessen Amengual – Bergen SK

-105kg Torben Strømsvik – Oslo SK

-120kg Anders Brøten Lillemoe Røros SK

 

Tidsoppsett

Mandag kl.15:00

Kjell Egil Olborg Bakkelund er første norske løfter ut. Bakkelund løfter i klasse -74kg og er rangert på 1.plass på nominasjonen. Etter en litt sur fjerdeplass på VM i Malta har Kjell trent godt og er klar for å kjempe om europamestertittelen. Det ser ut til å bli en kamp mot Joshua Wright fra Tyskland som er nummer 2 på nominasjonen, 17,5kg bak Bakkelund.

Tirsdag kl. 11:00

På tirsdag løfter Julie Fosseide i -57kgs klassen. På NM gjorde Julie 397,5kg sammenlagt, skal hun EM bli dagen hun bikker 400kg for første gang utstyrsfritt?

Onsdag kl. 11:00

Onsdagene er en fullpakket dag med norske løftere, først ut er Gina Bakke Bolstad i -63, etterfulgt av Benjamin Rastum og Johannes Kristensen i -93.

Torsdag kl. 11:00

Vi fortsetter uka med nok en dag full av norske løftere, torsdag får Torben Strømsvik æren av å starte dagen i -105kgs klassen.

Torsdag kl. 15:00

Etter Torben er Marte Kjenner og Signe Elisabeth Belden Pavlovic i -69kgs klassen neste par ut, begge løfter i A-puljen og Marte er nominert på førsteplass så dette blir en spennende norsk løftedag.

Vi avslutter dagen med Toni Amengual i -105kgs klassen, Toni er nominert på fjerde og vil sørge for at ingen av de foran kan snuble hvis de skal holde seg på pallen.

Fredag kl. 10:00

Fredag avslutter vi uka med Jorill Nese i -76kg og Anders Brøten Lillemoe i -120kg, Anders lukter på en markløftmedalje og er klar for å dra det som trengs for å pushe mennene i A-pulja.

 

Livestream

Mesterskapet sendes via EPFs Youtube-kanal. Det er opprettet egne streamer for de forskjellige klassene:

https://www.youtube.com/@europeanpowerlifting/streams

Direkte resultater for gjeldende puljer og ferdige puljer/klasser:

https://goodlift.info/live.php