Presidenten har ordet – November 2017

inger_webFørst av alt vil jeg takke for tilliten til alle dere som valgte meg som ny president i Norges Styrkeløftforbund. Jeg håper vi står foran en periode preget av kommunikasjon og dialog, og åpenhet og tillit.

Det har vært to hektiske første uker som nyvalgt president. Tilfeldigvis avholdt NIF et av årets to ledermøter uken etter tinget, og jeg var i særklasse den ferskeste presidenten med bare snaut fire døgn i vervet. Også møte med NIF om vår søknad om aktivitetsmidler over post 3 ble avholdt denne uken, og vi får forhåpentligvis en tildeling som sikrer midler til fortsatt stor aktivitet i regionene. Det er gjennom denne tildelingen vi får de øremerkede midlene til ungdoms- og kompetansetiltak.

Fra møtene i Oslo bar det rett til Plzen i Tsjekkia og en nokså turbulent IPF-kongress. Voteringen endte med at både det australske forbundet, Oseania, og Robert Wilks er ekskludert fra IPF i samsvar med paragrafen som sier man kan bli ekskludert dersom man ikke handler i sportens «best interrest». Wilks har på vegne av disse to forbundene og seg selv trukket IPF for retten og krevd oppløsning av IPF og annullering av alle VM-resultater og verdensrekorder satt fra 2009 og frem til i dag. Det er vel nokså åpenbart at det ikke kan sies å være til sportens beste. Medlemslandene i Oseania (med unntak av Australia) er fremdeles medlemmer i IPF. Dersom australske løftere danner et nytt forbund uten Robert Wilks, og med en lov som er i tråd med demokratiske prinsipper og IPFs lov, vil IPF legge til rette for at de skal kunne komme inn i IPF så raskt som mulig. Det er visstnok allerede løftere som jobber med dette i Australia.

Etter kongressen har det vært en spennende VM-uke med mange gode norske resultater og plasseringer i et VM der nivået har vært skyhøyt! De norske løfterne tok med seg totalt 10 medaljer fra dette mesterskapet, hvorav 3 sammenlagtmedaljer. Spesielt spennende var kampen i 72 kg klassen, der Marte Elverum var med i gullkampen hele veien. Hun presset amerikanske Priscilla Ribic opp på verdensrekord i markløft, men Priscilla halte til slutt i land både verdensrekorden og sammenlagtgullet i aller siste løft, etter å ha bommet på samme vekt i andreløftet. Ikke alle våre løftere fikk full uttelling for alt treningsarbeidet som er lagt ned frem mot dette mesterskapet, men jeg tror de fleste likevel fikk med seg et fint knippe idrettsøyeblikk å ta med seg hjem til hverdagen.

Til slutt vil jeg be alle huske på at vi nå har mange nykommere i styret, og det vil ta litt tid før alle har kommet skikkelig i gang og får full oversikt over hva de skal gjøre. Konstruktive innspill og idéer mottas med takk, og eventuelle forventninger dere har til oss har større mulighet til å gå i oppfyllelse hvis vi faktisk får vite om dem.

Norges lag i VM Styrkeløft Utstyr Åpen 2017. FOTO: JØRGEN HAUG

Resultater VM Styrkeløft Utstyr Åpen 2017

Årets VM Styrkeløft Utstyr Åpen ble arrangert i Pilsen, Tsjekkia fra 13.-18. november. Norge stilte med seks kvinner og fire menn i konkurransen. Laget fikk totalt med seg tre sølv og syv bronse.

Hilde Mikkelsen Haugen var første i aksjon. Hun løftet i -57-kilosklassen og tok bronsemedalje i knebøy med et løft på 200 kilo, som også var ny norsk rekord. I benken ble det dramatikk da hun åpnet med to døde løft, men i tredje forsøk fikk hun opp 122,5 kilo som ga 6. plass i øvelsen. Et løft på 157,5 kilo i mark ga en 10. plass i øvelsen og 480 kilo totalt, som ga 7. plass sammenlagt og ny norsk rekord.

Kim-Raino Rølvåg slo til med sølv og bronse i -83-klassen i VM. Han fikk med seg 325 kg fra knebøy (7. plass), slo til med 255 kg og sølv i benkpress og avsluttet med 290 kg (9. plass) i markløft, noe som ga 870 kg og bronsemedalje sammenlagt.

Eline Skalleberg Jørgensen fikk med seg bronsemedalje i benkpress i -63-kilosklassen i VM. Hun løftet 130 kg. I knebøy ble det 5. plass med 207,5 kg, og i markløft ble det 150 kg, noe som ga en total på 487,5 kg og 4. plass sammenlagt. Kine Blummenfelt tok 5. plassen sammenlagt i samme klasse. Hun løftet serien 207,5 (4. plass) – 97,5 (5. plass) – 170 (5. plass).

Marte Elverum tok tre medaljer i -72-kilosklassen i VM. I knebøy satte hun ny europarekord med 252,5 kilo, som ga bronsemedalje i øvelsen. I benkpress ble hun nummer syv med 145 kilo. Hun avsluttet sterkt med 245 kg i markløft, noe som ga sølv i øvelsen og sølv sammenlagt. Gratulerer!

Kristoffer Eikeland satte ny norsk benkpress-rekord i -105-kilosklassen i VM med et løft på 300 kilo. Det ga en 4. plass i øvelsen. Videre ble det 365 kilo (13. plass) i knebøy og 345 kilo (8. plass) i markløft. Til sammen løftet han 1010 kilo, som ga en 8. plass sammenlagt. Stian Walgermo endte som nummer 15 sammenlagt i samme klasse med serien 360 (14. plass) – 285 (8. plass) – 300 (17. plass) og 945 kilo totalt.

Heidi Hille Arnesen fikk med seg to bronsemedaljer fra -84-kilosklassen i VM. Hun sikret bronse i knebøy med et løft på 252,5 kilo, fulgte opp med 150 kilo i benkpress (5. plass) og avsluttet med 207,5 kilo i markløft (8. plass). Det ga en total på 610 kilo og bronsemedalje sammenlagt.

Hans Magne Bårtvedt fikk med seg en bronsemedalje i benkpress fra VM i Pilsen, Tsjekkia med et løft på 347,5 kilo. I markløft ble det en 5. plass med 342,5 kilo. Dessverre hadde han tre underkjente løft på 395 kilo i knebøy, og dermed fikk han ikke noen total og endte uplassert i sammenlagtkonkurransen.

Norge ble 5. beste nasjon for kvinner. Siden kun fire mannlige løftere deltok, ble det til slutt en 16. plass i nasjonskampen for menn.

Et lite hjertesukk fra kontoret

Hei

I forbindelse med utsendelse av rekord diplomer sliter jeg med at det ligger feil adresse på klubblisten.  Jeg trenger en postadresse som jeg kan sende diplomer til. Får mange konvolutter i retur, og da går det mye tid til å prøve å finne rett adresse.  Håper dere kan ta dere tid til å gå inn å se om det ligger rett postadresse for mottak av post slik at når neste sending av rekord diplomer skal ut så ligger det rett adresse på alle klubber.

På forhånd takk for hjelpen.

Mvh
Janne Gunn

World Open Powerlifting Championship 2017

13.-18. november – VM Styrkeløft Utstyr Åpen

13.-18. november arrangeres VM Styrkeløft Utstyr Åpen i Pilzen, Tsjekkia.

Fra Norge stiller:

-57 Hilde Mikkelsen Haugen (løfter tirsdag 14. november fra 1000)

-63 Eline Skalleberg Jørgensen, Kine Blummenfelt (løfter onsdag 15. november fra 1400)

-72 Marte Elverum, Linda Kristensen (løfter torsdag 16. november fra 1000)

-84 Heidi Hille Arnesen (løfter fredag 17. november fra 1000)

-83 Kim-Raino Rølvåg (løfter onsdag 15. november 1000)

-105 Stian Walgermo, Kristoffer Eikeland (løfter torsdag 16. november 1400)

120+ Hans Magne Baartvedt (løfter lørdag 18. november fra 1200)

 

Påmeldingslister: HER – Tidsplan: HER – Stream: HER