Presidenten har ordet – mai 2020

Kjære styrkeløftvenner! Tilværelsen i denne underlige unntakstilstanden fortsetter, og vi har vendt oss til å holde avstand, vaske hendene og hoste i armkroken. Vi vet at vi her i landet bare så vidt har sett starten på pandemien, men de tiltakene som har vært innført har forhåpentligvis gjort oss bedre forberedt til å takle toppen når den kommer. Kanskje er vi til og med så heldige at målgangen i det internasjonale vaksineracet kommer så raskt at vi unngår de fryktede smittetallene.

Stadig kommer det nye retningslinjer og veiledere fra helsemyndighetene og NIF, og både Janne Gunn på forbundskontoret og vi i styret følger med så godt vi kan. Pressekonferansene som holdes gir dessverre ofte et litt annet bilde enn realiteten er når hele den skriftlige retningslinjen kommer ut, og mulighetene våre for å slippe opp litt på det strenge regelverket for styrkeløfttrening er mye mer begrenset enn det kan høres ut til på en pressekonferanse. 

Det er varslet at dersom smittetallene holder seg nede og helsemyndighetene godkjenner bransjens egne koronavettregler, kan treningssentrene sannsynligvis få lov til å åpne igjen fra 15. juni. Vi forventer at dersom dette skjer, vil det også komme noen regler vi kan benytte oss av for å justere også våre koronavettregler igjen. 

En av de siste nyhetene er at helse- og omsorgsdepartementet har bedt helsedirektoratet om å revidere smitteveilederen slik at det i løpet av juni måned åpnes for at barn og ungdom under 20 år skal gis mulighet til å utøve idrett med noe fysisk kontakt. Foreløpig vet vi ikke hvordan detaljene i dette blir, men det betyr forhåpentligvis at de av klubbene våre som var godt i gang med trening for barn kan starte opp dette igjen når de nye reglene kommer på plass.

Tren det dere har mulighet til, hold motivasjonen oppe så godt dere kan, og ta opp telefonen og kontakt en venn dere tror trenger å høre en oppmuntrende stemme eller se et kjent ansikt.

Alt blir bra!

Sportslig hilsen 

Inger Blikra

Presidenten har ordet – mars 2020

Kjære alle styrkeløftvenner! Plutselig er vi i en situasjon få av oss hadde forutsett, og hverdagen er snudd helt på hodet for de aller fleste! Vi har vært nødt til å endre atferd og unngå å omgås eller møtes fysisk som vi er vant til. Mange sitter i hjemmekarantene etter reiser, og enda flere i mer eller mindre frivillig hjemmekontor – noen med viltre barn som er hjemme hele dagen fordi skoler og barnehager er stengt.

For oss i styrkeløftfamilien er kanskje det at idrettsarrangementer vi har gledet oss til er avlyst og at klubblokaler og treningssentre er stengt, det som er aller vanskeligst å takle. Mange har greid å ordne seg treningsmuligheter hjemme, men de aller fleste må nok finne alternative treningsmetoder en stund. Det kan være fristende for noen å snike seg til å trene i klubblokalene likevel, og satse på at det ikke blir lagt merke til. Men dette må vi ikke gjøre! Det er viktig at alle tar dette alvorlig, og deltar i denne enorme nasjonale dugnaden for å begrense skadeomfanget av koronapandemien. Heldigvis ser jeg at de fleste klubbene har gått klokkeklart ut og stengt lokalene sine. Jeg har ikke full oversikt, men jeg forventer at også de jeg ikke har hørt noe fra har tatt ansvar og stengt sine lokaler. 

To norgesmesterskap og en god del andre stevner er allerede avlyst, og det er sannsynlig at enda flere stevner må avlyses. Dette betyr at vi også blir nødt til å gjøre noen unntak fra kvalifiseringsreglene for noen senere norske og internasjonale mesterskap, dette vil vi komme med litt mer informasjon om ganske snart. Foreløpig vet vi lite om hvor lenge denne unntakstilstanden vil vare, og vi vet heller ikke hvilke nasjonale tiltak og regler som kan bli innført. Det betyr at vi alle sammen være innstilt på å improvisere noe mer enn vanlig også innenfor styrkeløftsporten. Dette er jeg sikker på vi skal klare sammen.

Jeg oppfordrer hele styrkeløftfamilien til å holde kontakt med hverandre og motivere hverandre gjennom digitale kanaler. Det er nok mange som synes dette er tungt, og kan trenge en ekstra oppmuntring fra en venn. Bruk også facebookgruppene våre og del gode forslag til alternativ hjemmetrening for de som ikke har eget styrkeløftutstyr. La det gå sport i å finne gode øvelser og spennende alternativer, og bruk tiden også til å ta alle de kjedelige rehab-øvelsene vi burde ha trent for å bli kvitt «vondter» og holde oss skadefrie.

Så krysser vi fingrene for at de omfattende tiltakene som er innført er nok til at vi kan komme tilbake til treningslokalene våre ganske raskt, før brakkesyken har overmannet oss og vi har tygget tapetene av veggene!

Sportslig hilsen 

Inger Blikra

Presidenten har ordet – januar 2020

Presidenten har ordet – januar 2020

Godt nyttår alle sammen! Nytt år og nye muligheter! Styrkeløftklubber i hele landet opplever sin del av nye ansikter som leter etter et sted å oppfylle nyttårsforsettene sine om å trene styrke i året som kommer. Ta vare på dem, kanskje er det nettopp de som er de neste til å bli bitt av styrkeløftbasillen og forelske seg i den fantastiske idretten vår. Det kan være akkurat de som driver styrkeløftsporten videre i de neste tiårene.

Før jul var jeg til stede på julestevnet i klubben min, for en gangs skyld uten å løfte selv. Men fremdeles for å oppleve idrettsglede og fellesskap, og gjerne et godt måltid sammen med flotte folk. Under stevnet, midt i gløgg og pepperkaker og sterke løft og muntre tilrop fra publikum, slo det meg hvor fantastisk det er at så enormt mange opplever akkurat dette disse siste ukene før jul! Rundt om i hele landet arrangeres det julestevner der verdensmestere og nybegynnere løfter sammen og hjelper hverandre, og rett og slett lager en supermix av julestemning, idrett og fellesskap. Så heldige vi er som er en del av en stor idrettsfamilie som er så flinke til å ha det trivelig sammen!

De første stevnene i 2020 er like om hjørnet, i løpet av en toukers tid skal det arrangeres sju stevner rundt om i landet. Så går det slag i slag videre gjennom hele året med nye stevner og mesterskap. Jeg vil ønske både løftere, trenere, arrangører, dommere og alle de andre som er involvert i å holde idretten i gang, lykke til i et strålende og sterkt 2020. 

Og til dere som føler at 2019 ikke ble helt som dere hadde tenkt, som kanskje fikk skader eller opplevde at resultatene uteble av kjent eller ukjent årsak: Det var i 2019. Nå er det 2020, og det skal jammen bli året sitt det! 

Sportslig hilsen 

Inger Blikra