Beste VM igjennom tidene

4.-9. november fikk lille Norge vist hva vi er gode for, både som arrangører og som idrettsutøvere. Norge fikk med seg 7 gull, 5 sølv, 6 bronse og 5 verdensrekorder.

Ukens høydepunkt
Første VM-gull gikk til Kim-Raino tirsdag 5.11 da han benket seg til topps med 222.5 kg i -74-kilos klassen. Han fikk godkjent 282.5 kg i knebøy og 262.5 kg i markløft.

Dagen etter forsynte Kjell Egil Bakkelund seg godt av medaljene i klasse -83 kg, både sammenlagt og i deløvelsene. Han fikk godkjent 352.5 kg i knebøy, i benkpress fikk han sølv med 252.5 kg og gull i markløft med 337.5 kg. Han fikk verdensrekord sammenlagt etter andre markløft med totalt 932.5 kg, men forbedret rekorden siste markløft til 942.5 kg. Kjell fikk gull og ble verdensmester i klassen.

Marte Elverum var første dame som sikret seg medaljer. Hun løftet 232.5 kg i knebøy hvor hun fikk bronsemedalje, 122.5 kg i benkpress og 210 kg i markløft som gav henne sølvmedalje i øvelsen. Marte er sisteårs junior og dette var hennes første senior-VM.

Fredag ble det nok en verdensrekord og gull i klasse +84 kg, da Hildeborg Juvet Hugdal løftet fantastiske 218 kg i benkpress. Hun løftet 260 kg i knebøy og 190 kg i markløft. Hildeborg fikk også sølvmedalje og norgesrekord sammenlagt med 668 kg.

Inger Johanne Ruud og Heidi Hille Arnesen sørget for to nordmenn på pallen i knebøy i klasse -84 kg. Heidi fikk sølv med 235 kg og Inger Johanne bronse med 232.5 kg, dette løftet ble også ny nordisk og norsk rekord for junior. Inger Johanne er, i likhet med Marte, fortsatt juniorløfter og deltok på sitt første senior-VM. Heidi løftet 142.5 kg i benkpress og fikk også sølv i markløft med 210 kg og bronse sammenlagt med 587.5 kg.

Kristoffer Eikeland løftet i klasse -105 kg der han sikret seg bronsemedalje både i benkpress og markløft med 275 kg og 330 kg. Han fikk også ny norgesrekord i benkpress. I knebøy fikk han 332.5 kg godkjent.

Siste mesterskapsdag, lørdag 9.11, var det Jørgen Hansen som fanget medalje i klasse -120 kg. Han løftet 337.5 kg i markløft som sørget for at han fikk bronsemedalje i øvelsen.

Til slutt var det klasse +120 kg, der Carl Yngvar Christensen også høstet flere medaljer. Han tok gull og ny verdensrekord først på 467.5 kg, så 475 kg i knebøy. I markløft sikret han gullmedalje med 370 kg som gav en total på 1175 kg og sølvmedalje sammenlagt på årets VM. Han fikk også ny nordisk og norsk rekord sammenlagt. Kjell Egil tok tidligere i år ledelsen på Adalskalenderen sammenlagt. Carl Yngvar vant ledelsen tilbake og er dermed Norges beste styrkeløfter igjen.

Fantastisk løfting
Torsdag skulle fire damer ut på plattingen. I klasse -63 kg løftet Tutta Kristine Hanssen på sitt første VM siden ryggskaden hun fikk på EM i mai 2012. Hun fikk 527.5 kg sammenlagt og 7. plass i klassen. I samme klasse løftet Hege Berge seg til en 8. plass, hvor hun gråt av glede for å nå 500 kg sammenlagt. I klasse -72 kg fikk Veronica med seg milepælen 200 kg i knebøy og 7. plass totalt.

Stian Walgermo løftet seg til 4. plass i klasse -105 kg der han fikk med seg nordisk og norsk rekord i knebøy på 375 kg og også totalt med 962.5 kg. Endre Wollan var også en av de som nådde et etterlengtet mål. Han løftet seg til totalen 900 kg med 330 kg i knebøy, 260 kg i benkpress og 310 kg i markløft. Til slutt løftet Hans Magne Bårtvedt seg til en 5. plass med 1082.5 kg  sammenlagt. Han fikk ny personlig rekord i benkpress med 325 kg.

Aldri vært et bedre VM
Under lørdagens bankett ble det sagt opp til flere ganger at dette var det beste verdensmesterskapet noen sinne arrangert. IPFs ledelse var overveldet over hvor profesjonelt og bra gjennomført alt var fra start til slutt. Spesielt ble Morten Haugseng, Sigve Valentinsen og Tone Ingebretsen takket med gave for deres innsats i arrangementet.

Den gode streamen, kommentatorene, speakeren, lyseffektene, musikken, et godt plattingmannskap, stort og entusiastisk publikum, og ikke minst ekstremt mange sterke utøvere gjorde dette til et fantastisk mesterskap få vil glemme med det første.

Se alle resultater her:
Resultater menn
Resultater damer