Presidenten har ordet – November 2017

inger_webFørst av alt vil jeg takke for tilliten til alle dere som valgte meg som ny president i Norges Styrkeløftforbund. Jeg håper vi står foran en periode preget av kommunikasjon og dialog, og åpenhet og tillit.

Det har vært to hektiske første uker som nyvalgt president. Tilfeldigvis avholdt NIF et av årets to ledermøter uken etter tinget, og jeg var i særklasse den ferskeste presidenten med bare snaut fire døgn i vervet. Også møte med NIF om vår søknad om aktivitetsmidler over post 3 ble avholdt denne uken, og vi får forhåpentligvis en tildeling som sikrer midler til fortsatt stor aktivitet i regionene. Det er gjennom denne tildelingen vi får de øremerkede midlene til ungdoms- og kompetansetiltak.

Fra møtene i Oslo bar det rett til Plzen i Tsjekkia og en nokså turbulent IPF-kongress. Voteringen endte med at både det australske forbundet, Oseania, og Robert Wilks er ekskludert fra IPF i samsvar med paragrafen som sier man kan bli ekskludert dersom man ikke handler i sportens «best interrest». Wilks har på vegne av disse to forbundene og seg selv trukket IPF for retten og krevd oppløsning av IPF og annullering av alle VM-resultater og verdensrekorder satt fra 2009 og frem til i dag. Det er vel nokså åpenbart at det ikke kan sies å være til sportens beste. Medlemslandene i Oseania (med unntak av Australia) er fremdeles medlemmer i IPF. Dersom australske løftere danner et nytt forbund uten Robert Wilks, og med en lov som er i tråd med demokratiske prinsipper og IPFs lov, vil IPF legge til rette for at de skal kunne komme inn i IPF så raskt som mulig. Det er visstnok allerede løftere som jobber med dette i Australia.

Etter kongressen har det vært en spennende VM-uke med mange gode norske resultater og plasseringer i et VM der nivået har vært skyhøyt! De norske løfterne tok med seg totalt 10 medaljer fra dette mesterskapet, hvorav 3 sammenlagtmedaljer. Spesielt spennende var kampen i 72 kg klassen, der Marte Elverum var med i gullkampen hele veien. Hun presset amerikanske Priscilla Ribic opp på verdensrekord i markløft, men Priscilla halte til slutt i land både verdensrekorden og sammenlagtgullet i aller siste løft, etter å ha bommet på samme vekt i andreløftet. Ikke alle våre løftere fikk full uttelling for alt treningsarbeidet som er lagt ned frem mot dette mesterskapet, men jeg tror de fleste likevel fikk med seg et fint knippe idrettsøyeblikk å ta med seg hjem til hverdagen.

Til slutt vil jeg be alle huske på at vi nå har mange nykommere i styret, og det vil ta litt tid før alle har kommet skikkelig i gang og får full oversikt over hva de skal gjøre. Konstruktive innspill og idéer mottas med takk, og eventuelle forventninger dere har til oss har større mulighet til å gå i oppfyllelse hvis vi faktisk får vite om dem.