Oppsummering VM Stavanger dag 1 – Mandag 8.11

Karen Hesthammer fra Oslo SK var første løfter ut i dette verdensmesterskapet, hun deltok i klasse -52kg. Fra påmeldingen var Karen rangert som nr. 7 i sin vektklasse.

Knebøy:

Karen åpnet stevnet med et lett og kontrollert løft på 170kg knebøy. Hun fulgte opp med et like lett andreløft på 180kg. 190kg ble meldt som sisteløft, samme vekt som Natalia Salnikova fra ROC (Russian Olympic Committee). De to skulle dermed kjempe om en sølvmedalje i øvelsen. Om Karen ikke skulle klare løftet ville dette gi henne en 5. plass i øvelsen. Natalia var først ut, men klarte ikke løftet på 190kg. Karen fortsatte på samme sport som på de to foregående løftene, 190kg kg gikk tilsynelatende lett opp og sikret henne sølvmedalje i knebøy. Løftet ga henne også ny norsk rekord i øvelsen og hun øker dermed hennes gamle rekorden fra 2017 med 2kg, fra 188kg til 190kg.

Benkpress:

Benkpressen startet ikke helt etter planen. Karen hadde meldt 107.5kg som førsteløft, men en teknisk bom medførte at hun ikke fikk løftet.  Hun tok et nytt forsøk på samme vekt i andreløftet og denne gangen gikk det mye bedre, vektene gikk lekende lett opp. I siste løft ble det meldt 112,5kg. Også denne gangen var det litt teknisk rusk, hun klarte ikke løftet og ble stående med 107,5kg som tellende benkpress.

Markløft:

Kare åpnet på et lett løft på 155kg. I andreløft ble det meldt en 15kg økning til 170kg. Dette løftet gikk ikke like lett opp, men opp gikk det. I siste løft ble det meldt 175kg. Dette ble for tungt i dag og Karen ble stående med to godkjente markløft og en 5. plass på VM og en sølvmedalje i knebøy.

Resultatet ble dermed 190kg knebøy, 107,5kg benkpress, 170kg markløft og totalt 467,5kg.

Opptak av Karens klasse finner du ved å følge linken til Olympic Channel: https://olympics.com/en/video/powerlifting-women-s-47kg-52kg-world-open-equipped-championships-stavanger