Oktober 2009

Langsiktige mål

I denne utgaven av presidenten har ordet vil fokus rettes mot langsiktige mål og hva det å jobbe ut i fra en strategisk plan kan føre til. I denne anledning vil resultatet fra årets Junior VM fremmes som eksempel. Det er gledelig å se hva Dietmar Wolf og Jørgen Haug med god hjelp fra våre regionstrenere har klart å skape av resultater for våre unge lovende strykeløftere. Resultatet fra årets Junior VM er allikevel ikke kun et resultatet av enkeltutøverne og landslagstrenernes innsats. Nsfs forbundsstyre, regioner og klubber har skapt en ramme som legger tilrette for idrettslig utvikling og prestasjoner.

Juniorlandslaget er fremtidens toppidrettsutøvere og resultatet hver enkelt deltaker på Junior VM i Brasil presterte taler for seg selv. Gratulerer til Tutta, Kjell-Egil, Stian, Jørgen, Kristoffer og Carl Yngvar for strålende resultat og plasseringer! Dere er alle gode representanter for Norsk styrkeløftsport.

Hvorfor har vi nå juniorløftere som presterer så bra i ung alder? Trening satt i system i en tidlig fase er en viktig nøkkel til resultater. Ved at alle ledd i Norges Styrkeløftforbund har satset mot mål definert i en strategiplan så er vi kommet noen steg videre i rett retning. Trenerutdanning og bevisstgjøring på god treningsplanlegging har vært satset på i en årrekke. Etter en del års satsing på kompetanseheving i landets klubber så vil jeg tro at flesteparten kjenner til konseptet ”Dietmar-program”. Dietmar har blitt et ikon i norsk styrketreningssammenheng.

Da arbeidet med å ta en total gjennomgang av trenerutdanningen startet i 2003 så lå en belyst hovedutfordring for Dietmar som landslagstrener til grunn. Faktumet var at nesten alle talenter som viste resultat med mulighet for landslagsatsing hadde ulik treningsbakgrunn før de ble tatt ut på et landslag. For Dietmar som ansvarlig for landslaget så var det utfordrende å tilrettelegge trening for en gruppe mennesker der alle nærmest hadde sin egen oppfatning av hva som var riktig og hvordan de skulle trene for å bli bedre. Dietmar jobbet tett med styret i Nsf for å bygge opp en trenerutdanning som skulle sikre alle medlemmene i Nsfs klubber en grunnleggende kompetanse på treningsplanlegging. Siden 2003 så har hundrevis av deltakere fullført Ungdoms- og aktivitetslederkurset og Trener 1. En del har også fullført Trener 2. Vi har fått en liten gruppe ferdig utdannede Trener 3 kandidater der flere av disse i dag fungerer som regionstrenere der de tar ansvar for treningsplanlegging og kompetanseheving for egne utøvere samt medlemsklubber i sin region. Det å få en felles basis treningsforståelse der det blir vanlig å gi nybegynnere i treningslokalet et ”Dietmar-program” i hånda ved velkomst i miljøet har gitt resultat. I dag ser vi unge utøvere som leverer resultater i verdenstoppen.

Det er en del ting som kan bli bedre og vi trenger hele tiden å tenke smartere og finne nye måter å gjøre ting på for å strekke oss litt lenger. Det er kjekt å kunne gjøre opp status og glede seg over gode resultat innenfor noen områder, samtidig som et positivt fokus kan føre til at vi som organisasjon får en ekstra motivasjon til å finne områder der vi kan bli enda bedre.

I forbindelse med neste helgs forbundsting så ønsker jeg alle tingdelegater lykke til med tingforhandlingene, og så håper jeg at alle stiller opp med et åpent sinn og mange gode forslag til tiltak under søndagens strategimøte. Vi har alle et felles ansvar for utviklingen av idretten vår.

Hilsen fra
Linda